טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב.
יש לי דלקת פרקים אריטריסריאומטיזם. אני נוטלת כדור על בסיס קבוע יומי (פלאקווניל).
סך הכל המצב מצוין.
השבוע היתה לפתע הידרדרות במצב, כפות הידיים שוב נוקשות, נרדמות בלילה, ואפילו דלקת לאורך הכתף, כמו בימים הרעים שמלפני נטילת הכדור.
"ירד לי אסימון" שהשבוע אכלתי כל יום סלט חצילים .והתופעות החלו במקביל ובצמוד. התיישבתי על המחשב לראות אם יש אפשרות לזיה בין הדברים,
מריפרוף במאמרים באינטרנט ראיתי שיש קשר ושעדיף להימנע מחצילים.
א. האם יכול להיות שסלט חצילים ישפיע כלכך על המצב? ושתהיה כזו הידרדרות?
ב. מאילו עוד מאכלים כדאי להימנע , ומה מומלץ כן לאכול?
ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דלקת פרקים היא תאור של מצב ולא אבחנה רפואית ולכן קשה לדעת אם הדלקת היא חיידקית או לא אם אי בשל גורם משקעים או חוסרים או אם היא בשל גורם של כשל חיסוני כך שאין לי תשובה ברורה לגבך אבל אני יכול להגיד בצורה הברורה ביותר שאם המזון שלך יהיה מאוזן ולא תגזים בצריכה של מזון מסויים והכמויות תהיינה סבירות לא נשקפת לך סכנה להתפרצות המחלה בשל אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אלרגיה למזון יכולה לגרום להחמרה בדלקת פרקים שכבר קיימת ולהאיץ את התפתחותה, או להוות טריגר להתפרצות דלקת פרקים.
ישנם מזונות הידועים יותר כמעוררי אלרגיה, כמו: חיטה, חלב ומוצריו, שמרים, בשר ומוצריו, תירס, חלבון ביצה, עגבניות ושאר הסולניים (חציל, תפו"א, פלפל), בוטנים, שוקולד, סויה ומוצריה, צבעי מאכל וחומרים משמרים.
באופן כללי, מומלץ להקפיד על תפריט בריא ומאוזן המתבסס על מזונות מלאים העשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. להרבות בירקות מכל הסוגים (למעט אלו החשודים כאלרגנים), דגנים מלאים, קטניות ואגוזים, כמו גם בדגים מהים הצפוני. (אומגה 3)
רצוי להימנע מפחמימות מזוקקות ועודף סוכרים וממזונות מעובדים ותעשייתיים.
מומלץ להתאים תזונה באופן ספציפי, בהתאם למצבו ולצרכיו של החולה.
יש לשלול מצבים של בעיות במערכת העיכול, כמו מעי רגיז, קנדידה ועוד. אלו יכולים להחמיר את הבעיה.
עודף משקל עלול להיות גורם משמעותי ומומלץ לטפל בו, כדי לא להכביד על המפרקים.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם.
הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד.
מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאים
... קרא עוד