דלקת פרקים ותזונה נכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים ותזונה נכונה
    חסוי
    08/02/2009

שלום רב. יש לי דלקת פרקים אריטריסריאומטיזם. אני נוטלת כדור על בסיס קבוע יומי (פלאקווניל). סך הכל המצב מצוין. השבוע היתה לפתע הידרדרות במצב, כפות הידיים שוב נוקשות, נרדמות בלילה, ואפילו דלקת לאורך הכתף, כמו בימים הרעים שמלפני נטילת הכדור. "ירד לי אסימון" שהשבוע אכלתי כל יום סלט חצילים .והתופעות החלו במקביל ובצמוד. התיישבתי על המחשב לראות אם יש אפשרות לזיה בין הדברים, מריפרוף במאמרים באינטרנט ראיתי שיש קשר ושעדיף להימנע מחצילים. א. האם יכול להיות שסלט חצילים ישפיע כלכך על המצב? ושתהיה כזו הידרדרות? ב. מאילו עוד מאכלים כדאי להימנע , ומה מומלץ כן לאכול? ת ו ד ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים ותזונה נכונה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה. אודה על תגובתכם

חסוי
    10/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לחסוי

ד''ר רוני חרמון
    10/02/2009

דלקת פרקים היא תאור של מצב ולא אבחנה רפואית ולכן קשה לדעת אם הדלקת היא חיידקית או לא אם אי בשל גורם משקעים או חוסרים או אם היא בשל גורם של כשל חיסוני כך שאין לי תשובה ברורה לגבך אבל אני יכול להגיד בצורה הברורה ביותר שאם המזון שלך יהיה מאוזן ולא תגזים בצריכה של מזון מסויים והכמויות תהיינה סבירות לא נשקפת לך סכנה להתפרצות המחלה בשל אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה? אפשר לחדד משהו?

חסוי
    10/02/2009

תזונה מאוזנת......האם יש מוצרים שכדאי להימנע מהם? אם יש מוצרים שכדאי להשתמש? אתה יכול להיות קצת יותר ספציפי. אגב הדלקת אינה חיידקית. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת המזון על דלקת פרקים

אהרון
    10/02/2009

אלרגיה למזון יכולה לגרום להחמרה בדלקת פרקים שכבר קיימת ולהאיץ את התפתחותה, או להוות טריגר להתפרצות דלקת פרקים. ישנם מזונות הידועים יותר כמעוררי אלרגיה, כמו: חיטה, חלב ומוצריו, שמרים, בשר ומוצריו, תירס, חלבון ביצה, עגבניות ושאר הסולניים (חציל, תפו"א, פלפל), בוטנים, שוקולד, סויה ומוצריה, צבעי מאכל וחומרים משמרים. באופן כללי, מומלץ להקפיד על תפריט בריא ומאוזן המתבסס על מזונות מלאים העשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. להרבות בירקות מכל הסוגים (למעט אלו החשודים כאלרגנים), דגנים מלאים, קטניות ואגוזים, כמו גם בדגים מהים הצפוני. (אומגה 3) רצוי להימנע מפחמימות מזוקקות ועודף סוכרים וממזונות מעובדים ותעשייתיים. מומלץ להתאים תזונה באופן ספציפי, בהתאם למצבו ולצרכיו של החולה. יש לשלול מצבים של בעיות במערכת העיכול, כמו מעי רגיז, קנדידה ועוד. אלו יכולים להחמיר את הבעיה. עודף משקל עלול להיות גורם משמעותי ומומלץ לטפל בו, כדי לא להכביד על המפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו