יש לי שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    מור
    23/02/2009

שלום, אני בת 22, גובהי 1.53 ואני שוקלת 43 מאז ומתמיד היה לי מבנה גוף מאוד מאוד קטן והייתי קטנה ביחס לשאר האנשים בגילי (כבר מהיסודי) אני אוכלת בסדר גמור, ומעולם לא היו לי בעיות מיוחדות, ובדיקות הדם תמיד היו תקינות, אך לפני כמה זמן נשקלתי אצל תזונאית והיא אמרה שאחוז השומן שלי בגוף הוא רק 7! מאוד נלחצתי כי זה נחשב נמוך וכי היא אמרה שזה ממש מסוכן ולא בריא האם זה באמת עד כדי כך נורא? ומה צריך לעשות עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• אחוז שומן

אהרון
    23/02/2009

אין לך מושג כמה בחורות בפורום מתות מקנאה על אחוז השומן שלך. באופן כללי הטווח התקין של אחוז השומן אצל נשים הוא 15-25. עליה קטנה במשקל רצויה אבל על ידי הגדלת מסת השרירים באמצעות פעילות בונה שריר ותזונה נכונה. אם כל הבדיקות יצאו בסדר והמחזור החודשי סדיר, אין על מה לדאוג אצל חלק מהנשים הצעירות מדווחות הפרעות מחזור באחוז שומן מתחת ל 17 אבל אני מבין שאצלך הבעיה לא קיימת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

נופר
    24/02/2009

אני לא חושבת שבחורה יכולה להגיע לאחוז שומן כזה נמוך אפילו אלה שגרות בחדר כושר :) תבדקי את זה שוב כי אם אחוז שומן כזה גוף שלי אישה לא מתפקד אל תלחצי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נופר יקירתי

אהרון
    24/02/2009

הרי את משתדלת (ואני מקווה שתצליחי) להגיע לאותו אחוז. כמו כל דבר קשור לגוף שלנו, גם אחוז השומן נקבע במידה זו או אחרת על ידי הגורם הגנטי. את צודקת לגבי חדר הכושר. יש כאלה שלא יירדו מתחת ל 22 למרות כל המאמצים ויש מי שיכולה להתתקרב לגבול התחתון ואני לא מדבר על ספורטאיות. 17% זה בסדר גמור וכפי שאמרתי כדאי לבחורה לעלות במשקל אבל תוך שמירת אחוז שומן נמוך שכפי שמדווחת לא גורם לה שום בעיות בריאותיות. לעומת זאת משקל נמוך מדי עלול לפגוע בצפיפות העצם אפילו בגיל צעיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

נופר
    25/02/2009

יש הבדל ענקי בין אחוזי שומן לגברים לבין אחוזי שומן של נשים. אני מאוד מכבדת ומעריכה את הידע שלך. אבל התואצמה רחוקה מהמציאות.לא הגינוית בכלל אישה מתחת ל16 אחוז שומן לא מקבלת מחזור.אם אחוז שומן אצל בנות כזה אפשר כבר לראות ריבועים.וכל שריר קטן.לבנים כמובן אחוז שומן כזה יראו " שומנים " באזור הגוף בקיצור שוב, לא הגיוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כצפוי קיבלת חיזוק לדברי

אהרון
    26/02/2009

גבול תחתון של הטווח התקין אצך נשים הוא 15 ואצל גברים 10. ספורטאים\ות בתחומים מסויימים יעשו כל מאמץ כדי לרדת מתחת אבל לזה עלול להיות מחיר, בין היתר הפסקת הווסת. 17% אצל אישה צעירה ללא תסמין כלשהו זה אפילו מעורר קינאה. (את זה כבר אמרתי?). האם את שינית את תוכניותיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

נופר
    26/02/2009

אני יודעת ומבינה יחסית טוב באחוזי שומן של נשים כי לפני שנה בערך היה לי 16 והפסיק לי הווסת כמובן עם עליה של 2 אחוזי שומן הכל חזר להיות תקין ( לא ישר ) היום זה פעם 18 פעם 17 . אין לי מה לרדת יותר מזה גם מבחינת המראה החיצוני וכמובן גם מענין הבריאותי שהוא לא פחות חשוב אם הכי . :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מור

ד``ר נסטור ליפובצקי
    25/02/2009

מור שלום,

קודם כל אין לך מה לדאוג כי בדיקת אחוזי השומן שעשית קרוב לודאי מאוד לא מדויקת ויתכן שאחוזי השומן שלך רחוקים מאוד ממה שאמרו לך.

גוף האישה צריך מינימום של 15% שומן כדי לתפקד נכון מבחינת פוריות. אני שוב הייתי בודק שוב. המכשיר היחידי שבודק בדיוק של 99% שמו בוד פוד.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מור

ד''ר רוני חרמון
    02/03/2009

ללא ספק את רזה מידי וחייב להוסיף חמישה קילו למשקלך. % השומן הוא הגדרה ממש לא מדוייקת והאחוז נקבע ע"י תחשיב בלבד. לא הייתי בונה על אחוזי שומן כמדד רפואי גם מנהל המזון והתרופות האמריקאי לא משתמש במדד זה ולכן תהיי שקטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו