כמה שומנים עליי לצרוך ליום??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שומנים עליי לצרוך ליום??
    דן
    23/02/2009

שלום לכולם!! אני בן 32 ,גובה 182 ס"מ ומשקלי הוא 68. למרות שאני רזה ,אני נוטה לאורך שנים (לדעתי) להפריז עם צריכת השומן:אני צןרך שמן זיית בכמויות וגם טחינה ואגוזים. רציתי לדעת כמה שומן עליי לצרוך(לא מעוניין להשמין או לרזות) אני אוכל שומנים רק מאגוזים שקדים טחינה או שמן זיית. חטיפים ,מטוגנים ואוכל מעובד לא מתקרב לצלחת. האם אפשר לקבל כמויות של כמה טחינה עליי לצרוך?כמה כפות שמן מקסימום ביום וכן כמה שקדים או אגוזים עליי לאכול כדיי לספק את כמות השמונים הרצוייה. נניח ואני אוכל כל יום מקבוצת שומן אחרת ..... תודה רבה !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מישהו???? תודה

דן
    25/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ממישהו לא מקצועי

דן כהן
    25/02/2009

אהלן דן. אני אומר לך מה אני עושה- ראיתי שלא מגיבים לך. אני לא בעל מקצוע בתחום אבל כן מתעניין מאוד מכיוון שאני ספורטאי פעיל כבר מספר שנים לא קטן. בעקרון אני משתדל למזער את כמות השומן שאני מכנס לגוף למינימום. אני לא צורך כמות שומן מסוימת לפי משקל גוף וכו', לא נראה לי שזה נכון לעשות. בעקרון אם אתה רוצה באמת לצרוך את הכמויות שהגוף צריך, זה אמור להיות מחושב לפי אחוזים מהצריכה הקלורית היומית שלך, ולא לפי משקל גוף וגובה. כמו כן, הצריכה הקלורית היומית תהיה מבוססת לפי ההוצאה האנרגטית שלך, דהיינו- עד כמה אתה פעיל ביום יום. שוב, אני בעד שיטה מאוד פשוטה- למזער למינימום את הצריכה של השומנים. המאכלים שאני אוכלים גם ככה מכילים כמות לא מבוטלת של שומן וחומרים אחרים שיהפכו לשומן בגוף, גם בלי שנצטרך לצרוך שומן במכוון. אין לך מה לדאוג, הסיכוי שיהיה מחסור שומן בגופך הוא נמוך מאוד(אם אתה חי כמובן כמו האדם המערבי הממוצע). אני למשל לא אוכל מאכלים שיש בהם יותר מ-10% שומן(חוץ מבשר ודגים, ומשתדל שגם הם יהיו כמה שיותר רזים). כמו כן בישול עם שמן קנולה / זית אבל בכמות מינימלית. מקווה שעזרתי קצת. אתה יכול לגלוש לכמה אתרי בריאות שם אני בטוח יש פירוט על הנושא דן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דן

ד``ר נסטור ליפובצקי
    25/02/2009

שלום,

השומנים שאתה צורך בהחלט בריאים, עליך לצרוך 30% מהקלוריות היומיות משומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו