מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגיה המטרידה אותיקרן26/02/2009
לא מזמן שלושה שבועות לכל היותר. נרשמתי לסטודיו המשלבת פעילויות ספורט אירוביות ופילאטיס ויוגה. פעילות אירובית כמו קיקבוקסינג יוצא לי לעשות פעם בשבוע וביתר השבוע אני נהנת משיעורי יוגה פילאטיס ועיצוב. בזמן האחרון שמתי לב דווקא לעלייה במשקל. אך נתקלתי בשלושה אנשים שראו אותי וסברו שרזיתי. אני לא סוברת את האפשרות שהפילאטיס וכדומהו גרמו להצרת היקפים שגם זה יכול להיות. ויש לציין שגם אני מרגישה שקצת רזיתי, אך המשקל מסרב להראות זאת. אז אני לא יודעת כיצד להשליך את העליה החריגה יחסית במשקל שלי בדר"כ אני במשקל יציב של 64 קילו -65 וכיום אני רואה את המשקל 67 על הצג. וגובהי הוא 170 ס"מ. השאלה היא מה מוביל או יותר נכון הוביל להעליה הזו במשקל. האם להיות מוטרדת מעניין זה? והאם יכול להיות שמעצם עשיית הספורט עלתה לי מסת השריר. יש לציין שאני אוכלת בדיאטה מאוזנת של שש מנות פחמימה 3 מנות שומםן 3 מנות חלב ומנת חטיף עד מאה קלוריות 2 מנות פרי ו5-7 מנות ירקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מקום לדאגה, או שכן!
אהרון27/02/2009אדם שעוסק לראשונה בפעילות בונה שריר , או מחדש אותה אחרי הפסקה ממושכת, עולה במשקל בחודש הראשון או מעבר. זה קורה בגלל צבירת נוזלים מוגברת שתרד עם ההתקדמות. רק אל תשלי את עצמך שמסת השרירים עלתה ב2 ק"ג בשלושה שבועות. לעליה בהקף כזה יכול לצפות רק גבר שמתאמן אינטנסיבי במשך 5-6 חודשים תוך שימוש בתוספים מיוחדים. אני מרגיע אותך מתוך ההנחה שלא השתנה לרעה מאזן האנרגיה שלך, כלומר אם עכשיו את בטוחה שלא אוכלת יותר ממה שאת שורפת. אם אמנם כך, פעילות אירובית נרחבת יותר תוריד את התוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה- שאלה חופרת במקצת
קרן28/02/2009מה קורה במידה ויכול להיות ומאזן הקלוריות הוא אכן שלילי. אני משתדלת לאכול בכל יום 1350 קלוריות. 6 מנות פחמימה 3 שומנים 3 חלבונים 1 ממתק 2 פירות 5 ירקות. יש ימים שלפעמים מתפספס. ויכול להיות שאני שורפת בספורט ואוכלת רק 1000 קלוריות ביום מסויים. בוא נצא מהנחה שלא קורא מצב שאני שורפת 2000 קלוריות ואוכלת 1000 . אבל יש מצב שיגול להיות כי אני לא סופרת במדויק שאני אוכלת 1000 קלוריות ביום ובנוסף עושה פעילות אירובית. עליי לחשוש? ? או שמא אני סתם מודאגת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
אהרון28/02/2009מתמטיקה פשוטה: אם אוכלים יותר ממה ששורפים (מאזן חיובי) ==>השמנה אם אוכלים פחות ממה ששורפים (מאזו שלילי) ==> הרזיה הכנסה = הוצאה(מאזן מאוזן)==>יציבות החישוב לא חייב להיות יומי כי אנחנו לא רובוטים. בטח שיש ימים שאוכלים יותר וכאלה שאוכלים פחות מן הממוצע אבל צריך לדאוג שהתנודות, אם בכלל, יהיו מתונות. מכיוון שזה קשה לחשב במדוייק את הערך הקלורי של התפריט היומי, ועוד יותר קשה את מספר הקלוריות הנשרפות (מטבוליזם בסיסי + תפקוד שגרתי + ספורט) כל יום, השיטה המומלצת היא שקילה שבועית והתאמת התפריט ו\או מינון הספורט לפי המטרה. במילים אחרות המאזן (החיובי או השלילי בהתאם למטרה)לא חייב לבוא לידי ביטוי כל יום, אלא בסיכום שבועי בתנאי שהתנודתיות אינה גבוהה. במצב שאת מציינת (1000 קק"ל ביום מסויים), זה לא מכסה אפילו את האנרגיה הדרושה לתפקוד הבסיסי של הגוף במצב של מנוחה מוחלטת, ואפילו ללא פעילות אירובית את תאבדי שומן באותו יום. 1350 קק"ל שבתפריט שלך עם הפעילות שאת מתארת ובהתחשב בנתונים שלך ירזו אותך במתינות בריאה בהנחה שה BMR (המטבוליזם הבסיסי) שלך נורמלי. גם החלוקה לפי אבות וסוגי המזון בתפריט שלך היא נכונה ובהתאם לפירמידת המזון. חשוב בשביל הבריאות שגם המאכלים עצמם יקיימו את עקרונות התזונה הנכונה. אשמח לחזור עם הבהרות במידת הצורך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
ד``ר נסטור ליפובצקי28/02/2009שלום,
אם את צורכת מספיק אנרגיה, יתכן שאת עולה קצת שריר והרבה נוזלים, תהליך חיובי שיכול להביא להרגשה של הרזיה תוך כדי עליה במשקל הכללי. אם כך תיהני.
אם ההכנסה הקלורית היא רק של 1300 קלוריות ליום ואת מרגישה הרזיה בגוף תוך כדי עליה במשקל, די מוזר לי אלא אם כן קיימת הצטברות נוזלים מסיבה כלשהי.
ההמלצה אם את במשקל תקין היא לאכול יותר ונכון תוך כדי הפעילות האינטנסיבית שאת מבצעת. אם המשקל עולה אבל לא אחוזי השומן, את יוצרת גוף יותר בריא ויפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קרן
ד''ר רוני חרמון02/03/2009העליה במשקל הינה תוצאה של הגברת מסת שריר בגופך בעיקבות הפעילות הגופנית זה טוב לטווח הארוך כי זה יאפשר לך לאכול יותר ועדיין לשמור על משקלך לטווח הקצר יתכן והירידה בהיקפים תמשיך ותיראי יותר טוב אבל במשקל תהיה האטה. זה נובע ממשקלו הגדול של השריר. אל תדאגי זה מהלך תקין ואפילו נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)