מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופניתשירן04/03/2009
האם ביצוע פעילות גופנית למשך 45 דק' 3 פעמים בשבוע בשילוב של תפריט מאוזן <הכוונה לתפריט שמירה> יגרום לי לרדת במשקל? האם משך הפעילות הגופנית מספיק? גובהי:1.64 ומשקלי 58 אודה לכם על התשובה זה ממש חשוב לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קלוריות בתפריט השמירה
אהרון04/03/2009ואיזו פ"ג (סוג ועצימות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל?
אהרון04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
ד``ר נסטור ליפובצקי05/03/2009הפעילות שאת עושה היא בסדר בתנאי שאת מגיע לדופק אירובי. 4 פעמים בשבוע, עוד יותר טוב. על פי הנתונים את לא צריכה לרדת במשקל, יותר נכון את יכולה לחטב את הגוף. את זה עושים על ידי תזונה מתאימה בשילוב עם פעילות אירובית וגם פעילות כוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שירן06/03/2009התפריט שלי כזה: בוקר: 2 פרוסות לחם+ 3 כפות קוטג'+ כף ריבה נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכר צהריים: 12 כפות פחמימה+חצי תפ"א וירקות או לחילופין 8 כפות פחמימה, מרק ירקות+150 גר' חזה עוף וירקות ביניים: מעדן 0%+ תפוח <פעם בשבוע מעדן 3%> ערב: 2 פרוסות לחם+סלט ירקות+ביצה+3 כפות קוטג'. כמה קל' יש כאן להערכתך?? כשאמרתי פעילות גופנית התכוונתי להליכה מהירה <3 פעמים בשבוע> במשך 45 דק'. האם לדעתך אפשר לרדת במשקל עם תפריט כזה בשילוב הפעילות הגופנית הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאני בת 20
שירן06/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעט מדי אוכל, מעט מדי פ"ג
אהרון06/03/2009אין לך עודף משקל, לכן בשלב זה הירידה תהיה איטית. אם הגעת למשקל הזה על ידי דיאטה דלה מדי, קצב חילוף החומרים הואט ויגן על הגוף מפני הרזיה נוספת. אני מעריך את הערך הקלורי של התפריט כ-1100 ק"קל . אני מציע דווקא את העשרת התפריט שיתאים לנתונים שלך והגברת הפעילות האירובית לצורך זרוז המטבוליזם והורדה אקטיבית של אחוז השומן. כמו כן פעילות בונה שריר תשמור על מסת השרירים דבר חשוב לבריאות, מטבוליזם ומניעת השמנה עתידית. התפריט שלי כזה: בוקר: 2 פרוסות לחם+ 3 כפות קוטג'+ כף ריבה נס קפה עם מעט חלב וכפית סוכ ===לחם מקמח מלא, גם פילפל אדום. עדיף לוותר על קפה ואם לא, בלי סוכר ====ביניים: פרי + פרוסת לחם קל מקמח מרוחה בקוטג' 3% צהריים: 12 כפות פחמימה+חצי תפ"א וירקות או לחילופין 8 כפות פחמימה, מרק ירקות+150 גר' חזה עוף וירקות ===כל יום בשר רזה\דג צלוי או מבושל. הפחמימות מלאות וסלט גדול עם 2 כפיות שמן זית\ קנולה או טחינה או אבוקדו ביניים: מעדן 0%+ תפוח <פעם בשבוע מעדן 3%> ערב: 2 פרוסות לחם+סלט ירקות+ביצה+3 כפות קוטג'. ===לגוון עם טונה\סרדינים השתדלי כל יום שעת הליכה מהירה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
שירן07/03/2009מה שאתה בעצם אומר זה שהתפריט שלי לא כולל מספיק אוכל? כי לפי התפריט שאתה הצעת זה יוצא בעצם אותו הדבר מבחינה קלורית . דבר נוסף, קצב חילוף החומרים שלי אכן הואט בשל הפרעת אכילה אך עכשיו זה התפריט שקיבלתי וחזרתי לאכול מאוזן. האם לדעתך כמות פעילות גופנית זו שאני מבצעת לא תשנה כהוא זה את משקלי? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
אהרון07/03/20091. הוספתי לך ארוחת ביניים שהיא משמעותית. חשוב לאכול לפחות 5 פעמים ביום דווקא בגלל שקצב חילוף החומרים הואט. 2. בטח שכל פעילות גופנית תורמת לשריפת קלוריות. לולא ההסטוריה שלך ולפי הנתונים, היית אמורה לרזות אפילו ללא פ"ג עם התפריט הנוכחית. אבל כפי שכבר אמרתי הגוף שלך למד להתגוננן מפני "שוד השומן", לכן צריך לשרוף יותר ובאופן פראדוקסלי גם לאכול יותר אבל במידה ובהדרגה. השיטה הכי טובה היא "ניסוי וטעיה". השקלי פעם בשבוע (לא יותר), ראי אמ הפעילות הנוכחית מרזה אותך ותשני בהתאם. אני חוזר ואומר שהמשקל הנוכחי שלך תקין אבל אף אחד לא יחליט במקומך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אהרון
שירן07/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף
שירן07/03/2009האם חילוף החומרים המהיר שהיה לי בעבר, יחזור בסוף לעצמו או שתמיד אשאר כך עם חילוף חומרים איטי? =/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילוף חומרים
אהרון07/03/2009באופן בסיסי הינו נתון גנטי אבל במצבים קיצוניים נתן להשפיע עליו (מצבים פתולוגיים, דיאטות הרעבה או אפילו דיאטות יחסית מתונות חוזרות ונשנות וכמובן הגיל). בגיל שלך המצב הפיך בתנאי שלא תגרמי לזעזועים ותנודות גדולות במשקל . אם תקפידי על תזונה נכונה ונבונה גם כמותית וגם איכותית יש סיכוי סביר שהמצב יחזור לקדמותו, זה רק עיניין של זמן. לא פחות חשובה היא פעילות גופנית כאורח חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)