מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה דווקא לצדיק מסדום כולסטרול גבוהקודריוס08/03/2009
שלום רב. אני בן 31 בריא בדרך כלל. לא אוכל ג'אנק פוד בכלל! (לא פיצה , לא המבורגר ,לא סטייקים, ובטח לא שווארמה). לא מנשנש חטיפים . לא אוכל מזון מתועש . לא נוגע בחמאה. לא נוגע בסוכר לבן. אוכל סובין כמו ילד טוב , אוכל יפני , תאילנדי , הודי . אוכל כבר כמה שנים בריא ומקפיד מאד מאד על מה שאני מכניס לגוף. מתעמל (לא המון אבל מתעמל) , רץ , הולך הרבה ברגל ופעיל בכללי . גובה 1.83 משקל 82 . ובבדיקה דם שגרתית נוגע לי היום שאני סובל מכולסטרול גבוה, חוסר בויטמין B12 וחוסר כרוני בחומצה פולית!! ערכים: total 240 HDL 53 LDL 163 במשפחה היסטוריה עשירה של מחלות לב וכלי דם (ולכן אני אוכל בריא כבר כמה שנים!). (אבי חולה לב קשה , ואמי בעלת כולסטרול "טוב" גבוה מאד). כשרופא המשפחה אמר לי "תוריד קצת בחמאה" כשאני לא נגע בכלל בחמאה , כמעט התעלפתי. בנוסף אני טיפוס חרדתי ולחוץ מטבעי . שאלתי היא : כמה לנטיה הגנטית שלי יש השפעה על רמת הכולסטרול בדם? האם זו רמה מטורפת של כולסטרול (כזאת שמסכנת את חיי על בסיס יומי?). על מה עוד אני אמור להקפיד ואיך יכול להיות שדווקא אני סובל מעודף כולסטרול? יכול להיות שלחץ מעלה את הכולסטרול? סליחה על הפוסט הארוך ותודה תודה תודה על התשובה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לצדיק מסדום היתה תורשה.
אהרון08/03/2009רוב הכולסטרול שלנו הוא אנדוגני אבל הכמות וההרכב (HDL,LDL) מושפעים גם על ידי תזונה, אורח חיים וגורמים אחרים. (ייתכן שתקבל תשובה נוספת שונה לגבי החלק השני של המשפט ממנהל מסויים שאני לא מסכים אתו בנושא הזה). אתייחס באופן פרטני לכל נקודה שהעלית: גובה 1.83 משקל 82 . =ירידה דראסטית במשקל (למרות שהוא בטווח התקין) תפחית LDL ובבדיקה דם שגרתית נוגע לי היום שאני סובל מכולסטרול גבוה, חוסר בויטמין B12 וחוסר כרוני בחומצה פולית!! =אם החוסר גבולי אפשר לפתור באמצעות תזונה מתאימה ערכים: total 240 HDL 53 =לא נורא נמוך. צריכת שומן חד בלתי רווי תעזור LDL 163 = גבוה אך לא בשמיים. עד לפני כמה שנים הגבול התקין העליון היה 160 במשפחה היסטוריה עשירה של מחלות לב וכלי דם (ולכן אני אוכל בריא כבר כמה שנים!). (אבי חולה לב קשה , ואמי בעלת כולסטרול "טוב" גבוה מאד). =בזכות האוכל הבריא המצב אינו חמור יותר כשרופא המשפחה אמר לי "תוריד קצת בחמאה" כשאני לא נגע בכלל בחמאה , כמעט התעלפתי. =לא רק חמאה אלא צריך להמנע מכל מאכל המכיל כמות משמעותית של שומן רווי כי הוא הגורם התזונתי הכי משפיע לרעה. בנוסף אני טיפוס חרדתי ולחוץ מטבעי . =גם זה גורם סיכון לגבי אפשרות לאירוע לבבי שאלתי היא : כמה לנטיה הגנטית שלי יש השפעה על רמת הכולסטרול בדם? =אי אפשר למדוד וקשה להעריך, אבל בטח שיש לה תפקיד דומינננטי האם זו רמה מטורפת של כולסטרול (כזאת שמסכנת את חיי על בסיס יומי?). =אין להגדיר את הרמה הזאת כמטורפת. יש להתחשב גם בגורמי סיכון נוספים : טריגליצרידים, לחץ דם, עישון, מתח נפשי (זה יש לך), עודף משקל (אין לך אבל מוטב להוריד עוד) על מה עוד אני אמור להקפיד ואיך יכול להיות שדווקא אני סובל מעודף כולסטרול? =אפשר לבוא בטענות רק לבורא, למה הוריש לך דווקא את הגנים האלה. =תמיד קיימת האופציה התרופתית (סטטינים) אבל צריך לקחת בחשבון שזאת ברית עולם וגם המצב עדיין לא מצדיק. כפי שאמרתי השתדל לרזות, הגבר את הפעילות האירובית בעצימות אפקטיבית על בסיס יומי (תראה השפעה משמעותית בעיקר על הטריגליצרידים), כמה שיותר ירקות, רק דגנים מלאים (לא יותר מדי, כי משמין), להחליף בשר בדגים איכותיים על בסיס יומי,חלב רק 1%, גבינה 3%, שמן זית\קנולה, אבוקדו (יש גם מי שיגיד אגוזים אבל אפשר לוותר בגלל הקלוריות), סובין שיבולת שועל. יכול להיות שלחץ מעלה את הכולסטרול? =הממצאים אינם חד משמעים לגבי הכולסטרול אבל הוא אחד מגורמי הסיכון למחלות לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אהרון על התשובה המושקעת
קודריוס08/03/2009תגובתך עודדה את מצב רוחי בשעה קשה זו (מבחינתי). האם אתה תזונאי במקרה? רק לשם הפרוטוקול . ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודריוס
ד``ר נסטור ליפובצקי10/03/2009שלום,
1. בהחלט לגנים קשר לרמת הכולסטרול אבל אורח החיים גורם לביטוי הגנטי. לכן בהרבה מקרים שינוי באורח חיים מוריד את רמות הכולסטרול.
2. יש לך רמה גבוהה בהתחשב בסיפור משפחתי ורצוי להוריד אותה
3. תשתדל הוסיף שומנים מן הצומח כמו שמן זית, אגוזים, שקדים, אבוקדו, טחינה, קיטניות
4. לא ברור עד כמה לחץ משפיע על כולסטרול. כן ברור שלחץ יכול לעלות את השכיחות של מחלת לב.
5. ממליץ בחום שתגיע לדיאטן קליני להמלצות מדוייקות ואישיות
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)