שאלה לאהרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לאהרון
    יעל פ
    10/03/2009

אני רואה שאתה היחיד המשיב לאנשים בפורום האם תוכל להמליץ לי תפריט בו אוכל לרדת במשקל ללא פעילות גופנית. בגלל מחלה אני מוגבלת והעליתי 10 ק"ג בשלוש שנים אני בת 57 שוקלת 66 ק"ג גובה 163 תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאהרון

הוספת תגובה

• יעל פ

ד``ר נסטור ליפובצקי
    10/03/2009

יעל שלום,
    קראתי את מה שכתבת וכמנהל בפורום רואה כחובתי להסביר לך שהמטרה שלנו בפורום היא לענות על שאלות ולספק ידע מקצועי ומבוסס.
    לתת תפריט מבלי להכיר את המטופל יהיה לא אחראי ולא נכון עבור אנשי מקצוע, וזו הסיבה שאין מענה לבקשת תפריטים מצד מנהלי הפורום.

בכל מקרה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה ללא פעילות גופנית

יעל פ
    11/03/2009

הבנתי. אם כך, האם תוכל לאמר לי כמה קלוריות צריך לצרוך ואם ניתן להוריד במשקל על פי הנתונים שנתתי? בגלל הבעיה שלי (חולשת שרירים) קשה לי לסבול רעב. תוכל לתת לי טיפים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל פ

ד``ר נסטור ליפובצקי
    11/03/2009

לדעתי ירידה של 5 קג' תספיק לך.
    הייתי ממליץ לך לצרוך 1500 קלוריות ליום ולא פחות. במיוחד לאור העובדה שבגלל המוגבלויות תעשי זאת ללא פעילות גופנית. ירידה במשקל ללא פעילות גורמת לאיבוד של מסת השריר והנוזל (לא רצוי) ואם בנוסף ההגבלה הקלורית תהיה חריפה, אז תאבדי עוד יותר מסת שריר ונוזל.
    כדי למנוע רעב דאגי לצרוך מזון עם הרבה סיבים תזונתיים (לחם מלא, פרות וירקות עם קליפה) ולפזר את הארוחות לאורך היום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1500 קל'

יעל פ
    11/03/2009

כמה פרוסות מותר ביום וכמה פירות? כדי לא לעבור 1500 קלוריות. מה לגבי שתיה. אני מרבה במים חמים עם מעט חלב כדי להקל על הרעב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

אהרון
    11/03/2009

אינני היחיד שעונה אבל משתדל למלא את החסר מתוך אמונה שבפורום מוצלח ומנוהל כראוי, זמינות התשובה לא פחות חשובה מהתוכן. לא חסרים אתרים מתחרים והדבר הכי פשוט לכל גולש הוא לפנות לאחד מהם, דבר שנוגד את אינטרס הבעלים. אני חושב שזה פורום איכותי ומקצועי אבל לא תמיד הזמינות עונה על הציפיות. מאחר שבחרתי לא להצטרף להנחלת הפורום והמנ יע שלי אינו כלכלי או פירסומי אני מרשה לעצמי להיות יותר ליברלי במתן הנחיות והצעות שיפור לתפריטים בהתאם למטרה ונתונים אישיים של הפונה תוך הדגשת עדיפות הפניה ליעוץ והתאמה אישית. מהנתונים שמסרת אפשר לקבוע שאת עדיין במשקל תקין, אם כי בגבול העליון של הטווח וירידה יכולה לעשות רק טוב. אינני מכיר את מבנה גופך אבל בכל מקרה הורדת התוספת של שלוש השנים האחרונות מומלצת בהחלט. אני לא אציע לך תפריט ללא הכרות אישית אבל אהיה מוכן ליעץ ולשפר את התפריט הנוכחי שלך במידה שתפרטי אותו לפי ארוחות כולל כמויות. רצוי לציין גם את המחלה והמיגבלות התזונתיות. כמובן שאפשר לרזות גם ללא פ"ג, זה הרע במיעוטו. בכל מקרה, ולא רק למטרת הרזיה, אולי אפשר להתאים למיגבלות שלך סוג מסויים של פעילות גופנית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה ללא פ"ג

יעל פ
    11/03/2009

תודה לך על התגובה העניינית. שמחתי לקבל התיחסות זה כבר מעודד אני עושה פלדנקרייז פעמיים בשבוע. ניסיתי שחיה אבל פיתחתי רגישות לכלור יש לי מיאסטניה גראביס. סוג של מחלה נוירולוגית שגורמת לחולשת שרירים ועיפות לכן גם קניות ובישולים זה מבצע מסובך ואני מספקת את הרעב בפחמימות זמינות. ירקות לא משביעים אותי וגורמים למיחושים בקיבה זאת פתיחה לא נוחה לדיאטה אבל אשמח לקבל טיפים תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה גרביס

אהרון
    11/03/2009

בעיתית גם מבחינה תזונתית במקרה שיש לך קשיי בליעה ו\או מטופלת בסטרוידים. אם כך הדבר, מומלץ לפנות לתזונאי בעל נסיון בתחום. אם לא, תפריט רגיל ומאוזן של 1100 קק"ל (בגלל העדר פ"ג מלבד פלדנקרייז שאינה שורפת שומן). כפי שאמרתי אני מוכן להנחות אותך במסגרת מיגבלות האופן הווירטואלי בתנאי שתפרטי את התפריט הנוכחי כפי שביקשתי. גם אם יש לך בעיות בבליעה או טיפול בסטרוידים אתן לך כמה עיצות אבל רק אחרי שאקבל את התשובות ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

יעל פ
    11/03/2009

עד כה הסתדרתי בלי סטרואידים והחשש שאגיע אליהם אאבד לגמרי שליטה. אני כרגע לא בשיגרה. אחזור אליה ביום א' ואז אוכל להקפיד על תפריט ולכתוב לך מה אני אוכלת תודה רבה לך. עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו