טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בהריון, שבוע 15.
אני כבר 10 שנים לא שותה חלב, ומזה שנתיים לא גבינות ומוצרי חלב.
אני כן אוכלת על בסיס יומי טחינה ושומשום מלאים.
עדין אני לא מגיעה ל1000 מ"ג שמומלץ בהריון.
אף פעם לא ניסיתי חלב סויה, שיכול לתת לי מענה טוב.
מה כמויות הסויה (חלב,גבינות, ומעדנים) שמותר לי לאכול, כי אני יודעת שיש על כך הגבלה.
אני במצוקה, כי קראתי על מחלה שקוראים לה רככת, וניכנסתי ללחץ.
אנא עיזרו לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הסויה מכילה פיטואסטרוגנים, חומרים דמויי ההורמון הנקבי אסטרוגן. חלק מהחוקרים סבורים כי אכילת מזונות המכילים חומרים דמויי הורמוני מין כמו פיטואסטרוגנים אלו מהסויה עלולה להשפיע על "שעון ההתפתחות המינית" בעובר. זאת משום שבחודשי ההריון הראשונים יש להורמוני המין תפקיד מכריע בארגון והתפתחות מערכת המין בעובר. לפי מחקרים שהתפרסםו לפני כמה שנים לצימחוניות שאוכלות כמויות גדולות של סויה יש סיכוי גדול פי חמישה למום במערכת המין של התינוק הזכר. חשוב לציין כי מדובר במחקרים בודדים, ועדיין לא ניתן להסיק מהם מסקנה חד משמעית לגבי צריכת סויה בהריון עם זאת, בטוח יהיה למתן את צריכת הסויה במהלך ההריון למנה אחת עד שתיים של מוצרי סויה ביום.
ישנם מספיק מקורות סידן אלטרנטיביים:
מקורות לסידן מן הצומח הם: סלרי, כרוב, חסה, שעועית ירוקה, במיה, סברס, תאנים,, טחינה, שקדים, תפוזים ועוד. גם בקטניות אבל ספיגתו בעיתית יותר.
מזון עשיר במיוחד בסידן שספיגתו עדיפה על המוצרים מן הצומח הוא סרדינים וכל דג אחר שאוכלים
גם את עצמותיו, למשל קציצות דג טחון עם העצמות. קופסת סרדינים מספקת קרוב ל500 מ"ג סידן
בנוסף ליתרונות בריאותיים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד
מאמנת ומייעצת להבנה והובלת האדם, התאמה מקצועית וזוגית.
בעלת קליניקה פרטית ברעננה המשלבת מספר שיטות בהתאמה אישית.
ליאת יוגב הנה מרצה מייעצת ומלמדת.
תחום הייעוץ הינו בכל תחומי החיים , זוגיות מתי ? הת... קרא עוד