מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטת כאסח..שעשיתי!!!חלי13/03/2009
שלום, אני בת 32 שוקלת 54 קילו, עשיתי דיאטה במשך כ-4 חודשים, שמתבססת על חלבונים גבינות, ירקות טריים המון, דגים, ובשר לפני הדיאטה מערכת העיכול שלי היתה מצויינת!! (בערך פעמיים ביום) החלטתי להפסיק את הדיאטה מכמה סיבות 1) הגעתי למשקל שרציתי 2) בעקבות הדיאטה הרגשתי עייפות רוב הזמן .3)בגלל שהיה לי כאבי בטן והמון קיבה רכה מהגבינות, ובנוסף הרבה גזים (שמעולם לא סבלתי לפני) ומהרגע שהפסקתי התחילו לי כאבי בטן איומים, הבטן שלי פשוט "מתהפכת לי", כל דבר שאני מכניסה לפה עושה לי גזים, כאילו שהקיבה לא מוכנה לקבל את זה בדיאטה הזו התחלתי עם משקל של 61 קילו. לפני כשבועיים החלטתי להפסיק את הדיאטת כאסח . כל דבר שהיתי מכניסה לפה, היה עושה לי לכאבי בטן ולקיבה רכה (סליחה על התיאור), ואז תיארתי לעצמי בגלל שהגוף שלי לא רגיל לאכול אוכל רגיל אלא רק לגבינות וירקות טריים התחלתי להוסיף לאט לאט לתפריט דברים, פרוסה לחם קל בבוקר, ואז התחיל לי עצירות..במשך יומיים החלטתי לאכול קצת גבינה, כי ידעתי שזה יקל לי על הקיבה ..וכך היה!!! כיום אני מפחדת להכניס דברים לפה, בגלל הכאבי בטן, והגזים שייש לי מכל דבר שאני מכניסה לפה. אני כולי מיואשת, אני החלטתי להמנע מגבינות ואני לא יודעת מה לאכול , אני בעבודה שלי מפחדת להכניס משהו לפה, כי בדר"כ ה"באלגנים בבטן" מתחלים בדיוק כשאני מסיימת לאכול ואז אני חייבת להתרוקן, ובמקום העבודה שלי לא הכי נעים לי ובכך התחלתי להמנע מלהכניס אוכל לדוגמא אתמול אכלתי בבוקר כמה כפיות קוטג, בצהריים אכלתי סלט עם טונה וקצת מיונז, ובערב דלורית שאפיתי בתנור כל ארוחה שאכלתי..ישבתי בשירותים ... לפני שבוע החלטתי להכניס לגוף תפו"א אכלתי דג ותפוח אדמה אפוי, ארחי זה היה לי עצירות יום שלם,אכלתי קצת קוטג, ואז חזרתי לקיבה רכה, נכון להיום אני אוכלת ונכנסת לשירותים אבל בתוספת גזים והתפכיויות בבטן. מצד שני אני רוצה לחזור לאכול נורמלי, ולא לפחד להכנס לשירותים בבקשה אשמח אם תוכלי לעזור לי!!! בנוסף אני מתחילה להרגיל את הגוף שלי לאכול וחזרתי לשתות חלב (שזה גם דבר שהיה אסור בדיאטה) אין לי בעיה לחזור לעלות במשקל אבל פשוט להחזיר את הגוף לנורמל... הגעתי למצב שכל פעם שאני אוכלת, אחרי חצי שעה הבטן שלי מתהפכת בנוסף לפני כשבועיים התחלתי לקחת ויטמינים (שזהו בדיוק הזמן גם שהפסקתי את הדיאטה המטורפת שהייתי בה) אין לי מושג אם זה בעקבות הדיטאה...או בגלל ויטמים שהתחלתי לשתות שנקראים citranatal dha pak אלו ויטמנים של אומגה 3 שאלתי את הרופא והוא אמר שזה לא הגיוני שזה מהויטמים בגלל ששותים אותם בלילה לפני השינה ובדר"כ הכאבי בטן הם אחרי ארוחה שאני אוכלת...ואז אחרי שאני בשירותים זה עובר אבל זו הרגשה לא נעימה אני כ"כ רוצה לחזור לעצמי, ולא לסבול מהכאבי הבטן האלו, לעולם אני לא אחזור לדיאטות כאסח כי זה לא שווה את זה מה אתם ממליצים לי לעשות? לאכול? ממה להימנע? וכמה זמן אני הולכת להיות בסיוט הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית
ד``ר נסטור ליפובצקי14/03/2009לגבי התופעות שת מרגישה,ממליץ לך לגשת לרופא המשפחה לבדיקות. לא אחראי יהיה לנסות להסביר מה עובר עליך ללא בדיקות מתאימות.
לגבי דיאטות לגמרי חלבוניות כפי שאת מספרת או חד-גוניות, הן קודם כל לא בריאות לאורך זמן, לא חכמות, כי מביאות להורדה דרסטית של שריר ונוזל, בדיוק מה שלא רצוי שיקרה, ועם סיכוי של כמעט 100% לעלות את כל המשקל בחזרה תוך זמן לא ארוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)