תזונה במהלך הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה במהלך הנקה
    יעלי
    14/03/2009

שלום ותודה מראש אני 5 חודשים לאחר לידה, מיניקה באופן מלא, כולל שאיבות במהלך העבודה. מאז הלידה כבר ירדתי 7 ק"ג בנוסף למשקל שהעליתי בהריון. כלומר - התחלתי את ההריון במשקל 60 ק"ג, בסופו שקלתי 69 ק"ג וכעת - 53 ק"ג (גובהי 1.68 מ'). הבנתי שההנקה מעודדת ירידה במשקל, אך רק רציתי לוודא שהקצב הנ"ל לא מוגזם ולא עלול לפגוע בי / בתפוקת החלב. והאם אני צפויה לעלות את כל זה בסיום ההנקה? אני משתדלת לאכול בריא אבל למען האמת לא כ"כ יוצא לי, ככה שאני פשוט אוכלת בעיקר הרבה אוכל (הרבה יותר מאי פעם...). האם יש דגשים מיוחדים שעלי להקפיד עליהם? שוב, תודה! יעלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה במהלך הנקה

הוספת תגובה

• ועוד משהו...

יעלי
    14/03/2009

לאחר שכתבתי לכם התחלתי לחשוב מה בעצם אני אוכלת והגעתי למסקנה שאני צורכת המון המון מתוקים, נניח בין 4-7 מנות (שוקולד, גלידה, עוגיות וכו') ביום. לפני ההריון ובמהלכו לא הייתי בכלל טיפוס של מתוקים ורציתי לשאול האם צריכת מתוק מוגברת היא תופעה מוכרת בהנקה והאם כדאי למנוע מעצמי את האוכל הזה או לתת לגוף שלי לקבל את מה שהוא דורש. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעלי

ד``ר נסטור ליפובצקי
    14/03/2009

הי יעלי,

חסרים כאן כמה נתונים. לא כתבת כמה העלת במהלך ההריון. אבל אם למשל עלית רק 12 קג' ובסך הכל ירדת 12 + 7=19 קג' בחמישה חודשים, נראה לי ירידה חדה מדי. בנוסף כרגע את במשקל שלא נראה לי שאת צריכה לרדת ממנו (למרות שלא כתבת מהיה משקלך לפני ההריון). מצד אחד אני מניח שאם עד עכשיו לא הייתה ירידה בתפוקת החלב, גם לא תהיה, מצד שני הייתי ממליץ לך להוריד את צריכת הממתקים (הגוף שלך דורש אותם כי את לא אוכלת מספיק מזונות בריאים אחרים, וזו שיטה לקבל אנרגיה זמינה) ולצרוך יותר פחמימות מלאות (לחם מלא, קיטניות, אורז, איטריות), יותר דברי חלב (גבינות לבנות, יוגורטים), בשרים לא שמנים, דגים ושומנים בריאים כגון שקדים, אגושים, טחינה ואבוקדו.
    בכל מקרה כדאי לך לעבור יעוץ אישי אצל דיאטן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו