טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 14 ופני נוטות לפצעים., התחלתי בדיאטה על דעת עצמי שלא כללה פחמימות בכלל ובשר אדום בכלל !!
אני מרזה כל הזמן וזה פוגע בגדילתי..
רציתי לדעת אילו פחמימות אני כן יכולה לצרוך שלא יחמירו לי את האקנה כי אני חייבת לאכול אוכל משמין..
תוכלו לעזור לי לבנות תפריט או לרשום לי מאכלים שאני יכולה לאכול שמשמינים אך לא יחמירו לי את האקנה ?
זה דחוף..ואם אני כן אוכלת לחם, איזה לחם הכי עדיף ?
בבקשה תענו דחוף ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני אתן לך מידע לגבי אסור ומותר לפתרון או לפחות שפור בעית האקנה.
באופן כללי, רצוי להימנע מסוכרים פשוטים, ממתקים,, קמח לבן פחמימות מזוקקות אחרות, מוצרי חלב, מזונות בעלי תכולה גבוהה של שומן רווי ושומן טרנס, משקאות ממותקים, קולה,מיצי פירות ,פיצוחים (מכילים כמות גדולה של שומן ומלח), שוקולד, מזונות חריפים הגורמים לייצור חום וכתוצאה מכך לאקנה, אלכוהול, דגנני בוקר שמכילים סוכר ומלח.
מומלצת תזונה עשירה בסיבים, רק פחמימות מורכבות מלאות כולל לחם, פסטה ואורז מלאים, שיבולת שועל הרבה ירקות מגוונים,.פירות יער, דגים איכותיים (רצוי טריים.)
מומלץ לשתות הרבה מים. כדאי להתחיל את היום בשתייה של שתי כוסות מים ולהמשיך בשתייה של לפחות 8 כוסות מיים נוספות במהלך היום.
תרופת סבתא: מסכת שמרים - כף שמרים יבשים או טריים +שתי כפות מיץ לימון. למרוח עד שהמסכה מתקשה ומתייבשת ואז לקלף ולשטוף במים פושרים.
כמה עצות:
- להקפיד על היגיינה, לשטוף בעדינות את המקום הנגוע פעמיים-שלוש ביום עם סבון ניטראלי ממקור טבעי בעל תכונות אנטי דלקתיות.
- להימנע ממייק-אפ ואיפור. (מניח שעדיין אינך משתמשת)
- להימנע מלגעת עם הידיים בפצעים כדי לא להעביר חיידקים ולזהם אותם.
- לא לחטט!! עד כמה שזה קשה לכמה אנשים. חיטוט מביא לצלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים