טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, לאחר התייעצות בפורום ייעוץ תרופתי הופנתי גם לכאן.
אני מנסה להגמל מעישון,לאור בריחת סידן וטיפול תרופתי באקטונל שהתחלתי. רציתי לדעת איזו תזונה הכי יכולה להתאים למצבי, מה גם שאינני ממש עושה ספורט... ולא ממש סובלת ממשקל עודף (משקלי נורמלי ביחס לגובהי ולגילי).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
או.קיי,
אז הטיפול התרופתי כמו שציינתי הוא באקטונל,, איזה פעילות גופנית הכי טובה? פילאטיס/אירובי?
והאם מותר /מומלץ לאכול בשר אדום? בקר? כמה פעמים בשבוע?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המקור המועדף לסידן הוא חלב ומוצריו . הבשר אינו מקור לסידן. מקורות לסידן מן הצומח הם: סלרי, כרוב, חסה, שעועית ירוקה, במיה, סברס, תאנים,, טחינה, שקדים, תפוזים ועוד. גם בקטניות אבל ספיגתו בעיתית יותר. מזון עשיר במיוחד בסידן שספיגתו עדיפה על המוצרים מן הצומח הוא סרדינים וכל דג אחר שאוכלים גם את עצמותיו,. קופסת סרדינים מספקת קרוב ל500 מ"ג סידן בנוסף ליתרונות בריאותיים אחרים.
קראתי על כך שמשקל לפעמים נמוך מדי עלול לגרום להגברת הסיכון לשברים- בעקבות כך שיש (לי אישית) אוסטאופורוזיס...
אם כך מה עושים? איך אני יודעת מה בדיוק המשקל שיתאים לי?
אכן אצל רזות התופעה שכיחה יותר. אם את בתת משקל או בתחתית הטווח התקין, כדאי לעלות. ההסבר אינו טמון באחוז השומן אלא בעומס שמשקל הגוף מפעיל על העצמות. אם משקלך קרוב לגבול העליון של הטווח התקין לא הייתי מליץ להשמין עוד. את צריכה פעילות בונה עצם או יותר מדוייק בשלב הזה, פעילות לבלימת ירידת צפיפות העצם. מומלץ לבצע תרגילי התנגדות באמצעות משקולות וגומיות וגם ריצה קלה על משטח קשה. אם המחלה בשלב מתקדם צריך לנהוג במשנה זהירות למניעת שברים ופציעות, רצוי תחת הדרכה מקצועית. אם זאת אופציה בשבילך, הרשמי לקבוצת התעמלות בונה עצם באחד ממכוני הכושר או סתם חדר כושר עם מדריך מקצועי.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנתח בכיר במחלקה לכירורגיה כללית והשתלות במרכז הרפואי שיבא. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות בבי"ס לרפואה ע”ש סאקלר בת"א. את ההתמחות בכירורגיה כללית השלים בשיבא, כולל שנת התמחות בבי"ח Mount-Sinai בניו-... קרא עוד