טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אתמול גילתי שיש לי כבד שומני לאחר בדיקת אולטאסאונד. אני סובלת כ-3 שנים מדלקת פרקים חרונית ואני כיום בת 24 והמשקל שלי הוא 89 והגובה 1.64. נאמר לי שכיוון שיש לי מבנה רחב ועצמות כבדות המשקל הנמוך ביותר שאני צרייכה להגיע אליו זה 60 ולא בהכרח. איזו דיאטה תמליצו לי לעשות?? חשבתי על דיאטת לחם או מרקים, האים זה טוב?
תודה מראש לולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כבד שומני קשור בהשמנת יתר ובעיקר השמנה באזור הבטן, סוכרת והיפרליפידמיה (עודף שומנים בדם כמו כולסטרול ובעיקר טריגליצרידים). עקרונות התזונה המתאימים 1. ירידה מתונה במשקל - כבר בירידת משקל של 10% מן המשקל ההתחלתי, ניתן לראות שיפור ואף איזון רמות אנזימי הכבד בדם וירידה בכמות השומן בכבד. בחלק מן המקרים תהיה גם ירידה או היעלמות של הדלקת ו/ או ההצטלקות של הכבד. יש להימנע מדיאטות דרסטיות הגורמות לירידה מהירה במשקל, שכן מחקרים הראו שהן מזיקות לכבד ואף עשויות לעודד דלקת והצטלקות שלו. 2. מיעוט אכילת שומן, ובעיקר שומן רווי. 3. מיעוט אכילת מזון עשיר בסוכר (כולל סוכר הפירות). 4. סיגול אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת ופעילות גופנית. 5. המנעות מצריכת אלכוהול כיוון שכבד שומני רגיש באופן מיוחד לנזקיו. לסיכום מומלצת דיאטה מתונה ומאוזנת בליווי פעילות גופנית יומית. דיאטת הלחם אינה מתאימה בגלל שעלולה להעלות עוד יותר את רמת הטריגליצריזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לולי שלום, כדי לשפר את מצב הכבד השומני עליך לעקב אחרי דיאטה דלת שומן, כעיקרון הדיאה צריכה להיות מאוזנת מבחינת פחמימות וחלבונים, עם הרבה סיבים ופעילות גופנית. ירידה במשקל במיוחד באמצעות תזונה כפי שתיארתי אמורה לעזור. בהצלחה,
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד