דיאטה ולא יורדת במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה ולא יורדת במשקל
    יעל
    07/04/2009

שלום רב!
    אני בת 26 וחצי גובהי 159 ושוקלת 67 ק"ג אני בדיאטה כבר חודש וחצי כולל 3 פעמים בשבוע אירובי אבל לא יורדת, מה שעוד יותר מוזר שבהיקפים אני כן מרגישה שירדתי אבל המשקל תקוע.
    בהתחלה עשיתי את הדיאטת נקודות של שומרי משקל אבל זה לא הביא לי לתוצאות ולכן עברתי לדיאטה שהיא ספירת קלוריות. אני כבר שבועיים בדיאטה הזאת אבל עדיין לא יורדת אני משתדלת לא לעבור את ה1000 קלוריות ביום אבל לפעמים אני חורגת ומגיעה ל1200 קלוריות ביום.
    הורדתי שומנים סוכרים אני משתדלת לא לנשנש אבל בכל זאת הכל תקוע.
    התייעצתי עם מאמן הכושר שלי והוא אמר שאני אוכלת במרחקים גדולים מידי (יש ימים שאני אוכלת ארוחה ראשונה בשעה 14:30) כרגע אני מקפידה לאכול כל 3 שעות, אבל האם בגלל שאני אוכלת מעט מידי ביום זה אומר שאני לא ארד בכלל??

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה ולא יורדת במשקל

הוספת תגובה

• הי יעל

ליטל סמואל-לוי
    07/04/2009

יתכן שאת אוכלת מעט מיד ויתכן גם שהירידהבמשקל תתחיל להתבטא מאוחר יותר ודרושה סבלנות...
    אני מסכימה שפתיחת פער גדול בין הארוחות אינו מומלץ בדיאטה ועדיף לאכול מעט לעיתים יותר תכופות.
    בכל מקרה, בגלל שהסיבה אינה ברורה, אני מציעה לך לבדוק את קצב חילוף החומרים שלך (אפשר לעשות זאת היום בבדיקת נשימה פשוטה). הבדיקה מגלה כמה קלוריות בדיוק הגוף שלך "שורף" ביום, ובאמצעותה ניתן להתאים את הדיאטה שלך באופן אישי ויותר מדויק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות לא תפתור את הבעיה

אהרון
    07/04/2009

תמיד הירידה הגדולה, אם בכלל, היא בהתחלת משטר ההרזיה אם הוא נכון.
    אם במשך חודש וחצי לא ירדת, אין לצפות לניסים שתרדי אם תהיה לך סבלנות. ההיפך הוא הנכון, כלומר אחרי תקופה של כמה שבועות, לעתים הירידה נעצרת למרות שאין שינוי בדיאטה ובהקף הפעלות הגופנית ויש לזה הסבר שלא אכנס אליו.
    ההסבר היחידי לכישלון הוא שאת לא מצליחה ליצור מאזן אנרגיה שלילי, ולא מיעוט האוכל או תדירות הארוחות אשמים. אין פה חוכמות: אם תאוכלי פחות ו\או תשרפי יותר, תרזי.
    איבחון הקצב המטבולי שהוצע לך, לשם דיוק, מראה את ההוצאה הקלורית שלך במנוחה מוחלטת ולא זאת בפועל שתלויה הרבה בהקיף הפעילות הגופנית, בעיקר האירובית. יחד עם זאת, גם אני ממליץ לבדוק אם כי אני מעריך שזה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

יעל
    08/04/2009

אבל אני כן שומרת על פעילות גופנית ואוכלת פחות ממה שאני אמורה לאכול. אני אוכלת 1000 קלוריות שלפי המשקל והגובה שלי אני אמורה לאכול 1400 קלוריות אני לא יודעתת כבר מה אני אמורה לעשות :-(
    אולי בגלל ריבוי הדיאטות שעשיתי בחיי חילוף החומרים שלי נדפק ואני לא מצליחה לרדת וגן לא אצליח :-(

אהרון- אז לא הבנתי בדיוק מה אתה אומר אם לדעתך וגם לדעתי הירידה הגדולה היא בתחילת הדיאטה אז מה זה אומר לגביי? מה אני אמורה לעשות? כי עם כמות האוכל שאני אוכלת אני בטוח במאזן קלורי שלילי.

ברשותך, ראיתי שעזרת להרבה אנשים כאן ונתת טיפים לתפריט היומי שלהם.
    אני אשמח אם תוכל גם לי לתת כמה מהטיפים שלך...

דוגמא לתפריט יומי שלי.
    11:00: 2 פרוסות לחם קל + 2 כפיות קוטג' 5%
    14:30: כוס אורז עם ירקות+ 2 קציצות עוף + סלט ירקות
    18:30: חטיף אנרגיה
    21:00: 2 פרוסות לחם קל + סלט עגבניות + מלפפון+ כף טחינה + חצי קופסת קוטג' 5%

אני חייבת לציין שעד עכשיו הייתי אוכלת 2 כוסות אורז בצהריים. בשבוע האחרון הורדתי כוס אחת.

ליטל- איך אני יכולה לעשות את הבדיקה שהצעת לי על בדיקת חילוף החומרים?
    את הבדיקה הזאת אני יכולה לעשות דרך הקופה לה אני שייכת?
    אשמח לפריטם תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב לא פשוט, אבל אם יש רצון יש דרך

אהרון
    08/04/2009

את צודקת בהחלט: כל דיאטה אפילו נכונה ובריאה מורידה משהו מקצב חילוף החומרים. הגוף שלנו
    שונא את שוד השומן ואומר: "הפעם לא יילך לך בקלות, למדתי להתגונן".
    הדרך שאמורה לתת תוצאות במקרה שלך היא הדגש על הפעילות הגופנית במינון גבוה.
    אני אגלה לך סוד בתנאי שלא תמסרי לאף אחד מאנשי הפורום: לפני כ-11 שנים רזיתי 40 קילו
    על ידי פעילות אירובית יומית (שחיה) של שעתיים בממוצע בלווי תזונה נכונה (לא חו"ח דיאטה דלת קלוריות). אצלי זה הפך לאורח חיים ושומר על המשקל, השרירים ויתר הפרמטרים ללא תיסכולים
    ויצירת חוסרים כלשהם. זה גם מה שגרם לי להתמחות ולחקור בנושא תזונה וחילןף חומרים.
    אמנם אצלך לא מדובר בעודף ניכר כפי שהיה לי, אבל השיטה חייבת לעבוד עם מגבלת היותך אישה.
    הערות לתפריט שלך:
    11:00: 2 פרוסות לחם קל + 2 כפיות קוטג' (3%)5% ===לחם מלא, גם פילפל אדום
    14:30: כוס אורז עם ירקות+ 2 קציצות עוף + סלט ירקות ===נסי בצהריים כמה ימים דג צלוי בכמות
    נדיבה עם סלט גדול כמנה ראשונה וירקות מבושלים. גם בירקות יש פחמימות ואפשר לוותר על האורז.
    18:30: חטיף אנרגיה ===עזבי חטיפים למיניהם. גביע יוגורט 1.5%+ פרי (אפשר לגרד או לחתוך ולהכניס ליוגורט -מעדן אמיתי)
    21:00: 2 פרוסות לחם קל + סלט עגבניות + מלפפון+ כף טחינה + חצי קופסת קוטג' (3%)5% ===או קופסת סרדינים. הסלט צריך להיות גדול ומגוון יותר. במקום טחינה עדיף 2 כפיות שמן זיית ומיץ לימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו