ירקות ללא הגבלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירקות ללא הגבלה
    בת
    08/04/2009

שלום
    התחלתי דיאטה לפני כשבועיים. העניין הוא שבכל הדיאטות מצוין שניתן לאכול ירקות ללא הגבלה, ישנן דיאטות שקצת מסתייגות ומכווינות להתמקד בירקות מסוימים ולהימנע מהצפה בירקות אחרים (עגבניה וגזר למשל ידועות כמתוקות מאוד).
    כמובן שכשאני מתכוונת לירקות אני לא מתכוונת לתירס אפונה בטטה וכו'.

שאלתי, יש ימים והרבה מהם שאני אוכלת הרבה מאוד ירקות, המון! חוץ מהתפריט וממסגרת הקלוריות המותרת לי. למשל,
    אני מבשלת כרוב שלם עם שני בצלים גדולים ואוכלת ממנו כל היום+ 3 עגבניות שאני מנשנשת בין הארוחות+ חביתת ירק עם הרבה סלרי פטרוזיליה ו5 שיני שום+ סלט גדול בבוקר עם 2 עגבניות מלפפון רבע חסה ורבע בצל.
    זו דוגמא ליום אחד, ומדוב רלדעתי ב3 קילו ירק ליום.

האם ברמה כזו הדבר משמין? האם צריך בכל זאת להגביל אכילת ירקות מתוקים (בצל ושום מאוד מתוקים ואני אוכלת מהם המון ואם כן איזה ירקות, תודה.

דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירקות ללא הגבלה

הוספת תגובה

• ירקות ללא הגבלה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    08/04/2009

הי דניאלה,

לשאלתך אין תשובה חד משמעית, מאוד תלויה בגישה. מפני שאכילת ירקות זה דבר בריא מהרבה בחינות (נוזלים, סיבים, ויטמינים...) אני לא הייתי מגביל אותך בהן. אני בטוח שאם את שומרת על כללי תזונה וספורט נכונים, אכילת ירקות רק עוזרת לך להוריד ביתר יעולות. אולי הייתי שם לב לא להרבות מדי בגזר וסלק, אך חוץ מזה אני תומך במה שאת עושה.

חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף

אהרון
    08/04/2009

באופן עקרוני, מי שנוקט בשיטת הספירה צריך לחשב כל מה שאוכל. ההנחה היא שאכילה מרובה של ירקות בנוסף לערכם התזונתי הניכר, באה על חשבון דברים מרוכזים, קרי משמינים יותר. מלבד זה, הגוף מוציא יותר אנרגיה על האחסון, השינוע ,העיכול וההטמעה של הירקות מאשר של פחמימות אחריות. (זה בזכות הנפח הגדול ביחס לערך הקלורי). הדברים נכונים בעיקר בנוגע לירקות טריים.
    לגבי מבושלים, מוטב להגביל .
    אין בעית עם אכילת עגבניות וגם בצל ירוק (יבש כדאי להגביל בנדיבות). לשום מייחסים סגולות נפלאות ולמרות שהוא מכיל יחסית הרבה קלוריות טוב לאכול כל יום כמה שיניים אם אין בעיה עם הריח כי חייבים לאכול חי. זה נכון גם לגבי בצל יבש.
    בתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לד"ר נסטור ולאהרון וחג שמח

בת
    09/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו