מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לאכילת ירקות ללא הגבלהבת10/04/2009
שוב שלום
שאלתי בעבר האם באמת מותר לאכול ירקות ללא הגבלה גם כשמדובר בכמות מופרזת - כ2-3 קילו ביום, שאותם אני אוכלת חוץ מסך הקלוריות היומי שמותר לי.
נעניתי בכך שזה בסדר.
אבל, וזו שאלה חשובה, הבנתי שכמות האנרגיה הנדרשת לגוף על מנת לעכל, בשל נוכחות הסיבים הגבוהה- מתקזזת עם כמות הקלוריות שיש לירקות, מלבד זאת הרכב המים הגדול שבהם משביע.
אממה, כל זה טוב ויפה בנוגע לירקות חיים.
בירקות מבושלים לעומת זאת הסיבים מעובדים ומתרככים וגם המים אובדים, למשל בבישול כרוב או קישואים, אפשר לבשל 2 קילו כרוב וקישוא ויישאר חצי קילו בסיר וגם זה "מעובד" כך שהגוף לא נדרש לבזבז הרבה אנרגיה בעיכולם כמו שהיה נדרש אם היו טריים. בהתחשב בעובדה שאני מבשלת המון בצל בירקות כגון אלה והוא מתוק, כמו גם שום- יוצא שאני מכניסה המון קלוריות מירקות מבושלים והגוף לא ממש מבזבז אותן בעיכולו.
האם זה נכון? או שזו חשיבה פשטנית מדי?
שנית, מה לגבי הויטמינים? הבנתי שהם אובדים בבישול, האם בכל זאת משהו נשאר, למשל סידן בכרוב (יש לנו במשפחה נטייה ה לאוסטופאניה ואוסטופורוזיס מגיל צעיר)? האם הסידן מתפוגג עם הבישול?
ושאלה אחרונה. לרוב אני אוכלת מאוד מאוזן (קצת מהכל, חלבונים פחמימות וכו') אבל אני לא מוסיפה שמן לשום תבשיל אלא אם צריך מעט לטגן עם התרסיסי. כלומר יש ימים שאני אוכלת פחות מרבע כפית שמן כי לא היה צורך, וגם כי אני מניחה שבמילא שמן נכנס לגוף מעוף, מגבינה, וכדומה. האם זה בסדר או שאני חייבת שמן ברמה מינימלית בכל יום? (מישהו פעם אמר שזה משפיע על היציאות.. אני חייבת לציין שדווקא הארוחות עתירות הירקות מריצות אותי לשירותים לפחות פעם ביום... ).
בתודה, וחג שמח ובריא,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה
אהרון11/04/2009לא קיים מאכל ששורף את כל הקלוריות בתהליך העיכול של עצמו. הלוואי והיה!
בתשובתי להודעתך הקודמת אמרתי שכמות האנרגיה המושקעת בתהליך העיכול יחסית גבוהה לגבי ירקות חיים אבל בשום אופן לא מבטלת את התכולה הקלורית שלהם. הסברתי גם שמותר לאכול כמות גדולה של רוב הירקות החיים מתוך החנחה שזה בא על חשבון מאכלים מרוכזים יותר אבל אם זה בנוסף, בטח מגדילים את האנרגיה הנכנסת. ירקות מבושלים צריך להגביל מהסיבות שציינת בעצמך. את גם אומרת שהערך התזונתי, בעיקר סיבים וחלק מהוויטמינים פוחת בבישול, וגם זה נכון.
כל ירק שניתן לאכול חי תמיד עדיף על המבושל. אם כבר מבשלים מומלץ במינימום מים שגם אותם שותים כדי "להציל" חלק מהוויטמינים והמינרלים שלא נהרסו בחום אלא זלגו לתוך המים. הכי טוב זה לאדות את הירקות לזמן קצר במקום בישול במים.
לגבי השמן, מומלץ לפחות שליש מהכמות היומית שיהיה חד בלתי רווי ולפחות שליש רב בלתי רווי.
בבשר וגבינות הרוב היחסי רווי, קרי לא בריא. מבחינה זו הדגים בסדר, ואם את לא נוהגת להוסיף שמן לסלט, אכלי דגים במקום בשר. כמו כן, גבינות כמה שיותר רזות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד
ד''ר רוני חרמון12/04/2009כל מה שניכנס לפה צריך להלקח בחישוב הקלוריות היומי כולל ירקות. טוב יותר לאכול ירקות טריים ממבושלים. השמן חשוב בדיאטה בעיקר לספיגת ויטמינים שנמסים רק בשמן ולא במיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)