טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
נגיד ויש לי מסה שריר מכובדת , קצת רקע שוקל 67 קילו עומד על 11 אחוזי שומן ואני בן 19. אני מאתאמן במכון כושר שנה בערך ועושה אימון כוח. אני רוצה לקחת הפסקה בת כמה חודשים מאימונים , ושמעתי שמי שעושה הפסקה או מפסיק להתאמן הגוף מפרק שריר וכתוצאה מכך מאבדים מסת שריר. יש לי כמה שאלות: 1)אם אני שומר על תזונה נכונה בהפסקה של האימונים (אני יהיה על מאזן קלורי ניטרלי) , האם אני יאבד הרבה מסת שריר עם אני יעשה הפסקה של 4 חודשים של אימונים? והאם באמת בגיל כמו שלי הגוף יפרק שריר או שזה זניח הפירוק של השריר?
2)איך אפשר למנוע איבוד מסת שריר כאשר אני בהפסקה ואני לא מתאמן?
3)רציתי לדעת האם כפיפות בטן ושכיבות צמיח הבלבד ימנעו איבוד מסת שריר?
3)בתקופת ארוכה שאני לא מתאמן(בערך 4 חודשים) נגיד ואני על מזן קלורי ניטרלי ,כמה גרם יתפרק לי שריר אם בכלל בערך/ממצוע בחודש/חודשיים/שנה ?
תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1.בגיל שלך האיבוד הטבעי של מסת השריר המקורית טרם התחיל אבל מסת שריר שנוספה על ידי פעילות בונה שריר יורדת עם הפסקת האימונים לתקופה הנדונה. 2 .אי אפשר למנוע לחלוטין 3. כן, באיזורים המתורגלים. 4. קשה להעריך, תלוי במספר גורמים, אבל האיבוד לא יהיה דרמטי, בטח לא כל מה שהישגת בשנת האימונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים