טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום לכל האנשים בפורום זה. אני עולה לכיתה ח', אני די נמוכה ואני שמנה (52 ק"ג) אני ממש מבואסת שכולם יפות ורזות בשיכבה. אני רוצה לעשות דיאטה של ירידה משמעותית במישקל, אבל אין לי שיטות לזה. אני לא רוצה לצום, אך אני רוצה תוצאות מידיות. למישהו יש רעיון? בדיכאון, צריכה עזרה דחוף! תודה לכולם3>
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה רבה לך, אני מעריכה את מה שאמרת, אבל אני באמת צריכה להרזות. כבר אמרו לי את כל הדברים שאני גדלה וזה.. אבל זה לא מספק, ואני רוצה דרך מהירה להגמל מכל הנישנושים בין הארוחות, ואני רוצה להיות רזה. תודה רבה ליניב, אשמח להתייעץ ולשאול את מוניקה קרן. אוהבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מבינה את המצוקה שלך. למרות שאני בטוחה שלא כולן רזות בשיכבה, אני מבינה שאת רוצה לרזות וגם מבחינה בריאותית מומלץ לסגל הרגלי אכילה נכונים ובריאים.
מה שמומלץ לעשות הוא:
1. לאכול ארוחות מסודרות, 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות יותר. לאכול כל 3 שעות בערך.
2. לאכול מגוון מכל רכיבי התזונה.
3. להמיר דגנים מקמח לבן לדגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה וכד'.
4. לצרוך שפע של ירקות ועוד 2-3 מנות פרי ליום.
5. לצרוך קטניות כמו עדשים, אפונה, חומוס, שעועית.
6. להימנע או להפחית מאוד צריכת מזון מטוגן ומעובד. להעדיף טכניקות של בישול, צלייה, אפייה.
7. לצרוך מוצרי חלב עד 5% שומן.
8. לשתות מים והרבה. להימנע משתיית משקאות ממותקים, ממתקים וחטיפים.
9. לצרוך שומנים כמו שמן זית, זיתים, שמן קנולה, טחינה, אבוקדו. ולהפחית את צריכת השומנים הרווים והמוקשים.
10. לבצע פעילות גופנית באופן סדיר וקבוע, רצוי יום יום.
אל תמהרי. קצב איטי הוא המתכון הבטוח לירידה ושמירה על המשקל החדש. חוץ מזה את בתהליכי גדילה מואצים ואסור לך להפחית באופן משמעותי את צריכת המזון. לכן הכיוון צריך להיות אכילה מאוזנת ופעילות גופנית.
בהצלחה מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד