צריכה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה
    נופר
    24/04/2009

שנתים שלמות שאני שומרת על תזונה מאוזנת
    ולא מפספסת אימוני כושר
    משתדלת !
    רצה לפחות 4 פעמים בשבוע..קצת אימוני כוח...אני רזה
    אבל בזמן האחרון אני מאוד רוצה לשלב כמעט כל יום מאכל שאני אוהבת (ולא שיהיה ב100 קלוריות) דיי אני בסוף יהיה אובססיבית לאוכל אם אני ימנע יותר מדי,דבר שני אין סיכוי שאני יאכל 6 אורחות (מה שעשיתי עד עכשיו) זה גורם לי להתעסקות עם האוכל שמביאה לי הפרעות של אכילה שמעסיקות אותי רוב היום במה לאכול ולא "לפספס" ארוחות,במיוחד שאני מאוד עסוקה(ולא,אני לא מתעצלת להביא איתי פרי קטן בתיק) זה לא הענין,זה הענין בראש........התעסקות יתר.
    וחשבתי על תפריט כזה שמורכב מ1200 קלוריות
    בוקר- 2 לחם קל + חביתה\חצי גביע גבינה לבנה
    צהורים חזה עוף + סלט מ3 ירקות עם כפית שמן זית
    ביינים - מעדן טוייגי וניל 0 אחוז (56 קלוריות) \ פרי + יוגורט טבעי .
    ערב- ארוחה איזו שבאלי עד 400-500 קל' ( משולש פיצה\מנת פלאפל בלי הצי'פס\בורקס גדול\)-אני יודעת שאלה מאכלים לא בריאים-אך אותם אני יגביל עד 3 בשבוע!(שזה יחסית הרבה) ישתדל לא לבחור במטוגנים, בשאר הימים אוכל אוכל בעיקר מעושר בפחממות למשל שתי כוסות קורנפלקס+ כוס חלב \ אפילו עוגת שוקולד יבוא בחשבון
    מה אתם אומרים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• נתונים אישים?

אהרון
    24/04/2009

גם בלעדיהם אפשר לקבוע שאת מתכוונת לפנות לדרך לא טובה. שלוש פעמים בשבוע (וזאת רק
    ההתחלה) ג'אנק פוד, יוציא אותך תוך זמן קצר ממסגרת התזונה הנכונה כצעד ראשון לעזיבת אורח החיים הבריא. זהירות, גם רזים יכולים להשמין!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נופר
    24/04/2009

אבל במשך היום אין הרבה פחממות
    בוסף היום אני סוגרת על מאה גרם פחממה נגיד.
    וזה עדין יוצא 1200 קלוריות
    זה עדין לא יוריד אותי כמו תפריט רגיל ?
    גיל 20
    גובה 165
    משקל 53

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון תפריט

נופר
    24/04/2009

בוקר- יוגורט טבעי+ פרי קטן.
    צהורים- חזה עוף+ ירקות חיים עם כפית שמן זית
    ארוחת ערב עד 500 קלוריות-זה לא חיב להיות מטוגנים ובצקים
    זה יכול להיות גם קערת ברנפלקס גדולה עם כוס חלב
    או פיתה מקמח מלא עם שקשוקה\2 כפות שוקולד
    העיקרון הוא לתת לעצמי "פינוק" גם אם הוא לא שיא הבריאות
    ב8 אני מתאמנת
    ואחר כך ארוחה אחרונה
    ביצה\טונה במים+לחם קל 1

המון מים.
    וסוגרת את היום
    זה יתן לי שפיות אני חושבת
    השאלה אם זה יהיה כמו דיאטה רגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה להרשות לעצמך יותר אבל בריא

אהרון
    25/04/2009

1. אם את מוותרת על ביניים הוסיפי לבוקר גם שיבולת שועל בתוך היוגורט. הפרי יכול להיות גדול..
    2. בצהריים גווני עם בקר רזה ודג טרי. חזה עוף לא מספיק מזין. אין בעיה לא לאכול פחמימות מרוכזות, כפי שאת עושה, בתנאי שהירקות בשפע. אם לא ביניים, הוסיפי פרי לצהריים.
    3. ארוחת הערב של 500 קלוריות (בלי ג'אנק) חייבת להיות כשעתיים לפני האימון כאשר הדגש על פחמימות מלאות. את ה"פינוק" עדיף לאכול מיד אחרי האימון.
    4. את הארוחה האחרונה יש לגוון בסרדינים, גבינה 3% ואם אחרי אימון, חשוב להוסיף פחמימות מורכבות. גם ירקות הוסיפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יותר טוב

נופר
    25/04/2009

בוקר- כוס קורנפלקס+ כוס חלב 1
    צהורים- חזה עוף+ כוס אורז מלא+ כפית שמן זית וסלט
    ערב - סלט ירקות+לחמניה מקמח מלא+גביע קוטג' 3 אחוז\טונה+ביצה+כפית טחינה
    לילה-יוגורט ביו\טוסט מלחם קל
    אני יוכל להרזות אם זה?
    ומה אתה אומר לגבי היאמונים
    ראשון שלישי חמישי-ריצה מהירה מאוד במשך 20 דקות+תרגילי כוח 20 דקות
    בשלוש ימים האחרים הליכה מהירה שעה וחצי או שעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות שיפור

אהרון
    26/04/2009

בוקר- כוס קורנפלקס+ כוס חלב 1
    ==אני לא מעודד "פלקסים" . הם מוצרים מתועשים עם תוספת סוכר, מלח וכימיקליים. עדיפים דגנים טבעיים. יש להוסיף ירק.
    צהורים- חזה עוף+ כוס אורז מלא+ כפית שמן זית וסלט
    ==כפי שאמרתי קודם, לא רק חזה.
    ערב - סלט ירקות+לחמניה מקמח מלא+גביע קוטג' 3 אחוז\טונה+ביצה+כפית טחינה
    לילה-יוגורט ביו\טוסט מלחם קל
    ===אם אחרי אימון, לחם מלא רגיל (לא קל) או שתי פרוסות קל. אם בערב אכלת קוטגי, אז טונה ו\או ביצה ולהיפך.
    אני יוכל להרזות אם זה?
    ===כן, אך לא הייתי ממליץ. את במרחק של 2-3 קילו מתת משקל, ואם המבנה שלך אינו צר את כבר שם. רזה מדי אינו בריא ואינו סקסי אבל ההחלטה בידיך. המטרה צריכה להיות שמירה ועיצוב
    על ידי ספורט.
    ומה אתה אומר לגבי היאמונים
    ראשון שלישי חמישי-ריצה מהירה מאוד במשך 20 דקות+תרגילי כוח 20 דקות
    בשלוש ימים האחרים הליכה מהירה שעה וחצי או שעה
    ==מצויין!. מצפה שתשתתפי ביום שישי במירוץ שפעים\געש בשעה 8.00. ממליץ לך 5 ק"מ. גם אני אהיה שם במסלול של 10 ק"מ כמו ברוב מירוצי ערים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון,תודה !

נופר
    26/04/2009

תודה רבה על התשובות!
    וכן אני ישלב בשר בקר רזה או דג רזה לארוחת צהורים , מה אם לפעמים אני יוכל בשר בקר שהוא לא נגיד סינטה(שהוא רזה) אני יוריד ממנו את כל השומן והוא יהיה נטו בשר גם אפשרי?

לגבי הספורט.
    אחרי הריצה אני בדרך כלל כן אוכלת וזה חשוב לי.
    אחרי הליכה של שעה נגיד חובה לאכול?נכון אני מרגישה התאמצות.אבל לא עד כדי כך בשביל להתחיל עכשיו להחזיר לגוף שלי את הכוחות.
    אני עושה את זה יותר בשביל האווריה בחוץ כי זה כיף.כמובן שזה שורף גם על הדרך קלוריות כי אני הולכת מהר(אז למה לא? :) )
    כי אני פשוט לא מוותרת על ההליכה הזו גם אם זה ב11 .
    מה אתה אומר על כך?
    לגבי יום שישיףאיפה זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי!

אהרון
    26/04/2009

תודה רבה על התשובות!
    וכן אני ישלב בשר בקר רזה או דג רזה לארוחת צהורים , מה אם לפעמים אני יוכל בשר בקר שהוא לא נגיד סינטה(שהוא רזה) אני יוריד ממנו את כל השומן והוא יהיה נטו בשר גם אפשרי?
    ====חשוב שהבשר יהיה טרי ולא קפוא או מופשר ("מיושן") לא חייב להיות סינטה. גם שיטל, וייסברטן, כתף ופילה מדומה רזים אבל לא מתאימים לצליה אלא לצלי. כרעים של עוף אחרי סילוק העור והשומן, גם בסדר.
    לגבי הספורט.
    אחרי הריצה אני בדרך כלל כן אוכלת וזה חשוב לי.
    אחרי הליכה של שעה נגיד חובה לאכול?נכון אני מרגישה התאמצות.אבל לא עד כדי כך בשביל להתחיל עכשיו להחזיר לגוף שלי את הכוחות.
    אני עושה את זה יותר בשביל האווריה בחוץ כי זה כיף.כמובן שזה שורף גם על הדרך קלוריות כי אני הולכת מהר(אז למה לא? :) )
    כי אני פשוט לא מוותרת על ההליכה הזו גם אם זה ב11 .
    מה אתה אומר על כך?
    ==עם הכושר שלך אינך חייבת לקזד את מה ששרפת בהליכה אבל אחרי ריצה מאומצת חשוב לאכול
    תוך שעה או קצת יותר כדי למנוע איבוד שריר.
    לגבי יום שישיףאיפה זה ?
    ==חפשי בגוגל "מרוץ געש 2009". אני ממליץ בחום. יתן לך סיפוק אדיר והרגשה נפלאה. ההרשמה עולה כסף אבל אפשר להצטרף לא רשמי רק שלא ימדדו לך את הזמן. תעשי את זה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסקרן אותי

אהרון
    26/04/2009

לפני למעלה מחודשיים התכוונת להוריד את אחוז השומן מ 19%, שזה מצויין, ל-17%. מצד שני עלית מ-52 ל-53 קילו.(גם זה מצויין). איך הולך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן כן ...

נופר
    27/04/2009

ירדתי בצורה מהירה ובמכויות של אוכל שכרנאה לא סיפקו אותי מה שגרם לי לפצותת על זה
    אז כנראה שאני צריכה מטרה ריאלית
    וגם שאני לא יסבול ממנה
    וההיתי רצה באמת הרבה,אני אוהבת...אך בשלב מסוים זה עייף אותי
    אז פשוט מספיק לי 20 דקות ריצה מהירה שלוש פעמים בשבוע+כל יום שעה הליכה(שזה באמת כיף לי!)-מבחינה אירובית
    כי בכל זאת אני דיי עסוקה קצת קשה לי כל הזמן להיות עסוקה בזה.
    אני חושבת שהפעם באמת מצאתי את האיזון המתאים לגבי התפריט שרשמתי לך+הספורט
    שזה שפוי,לא קשה מדי(בשבילי לפחות) וגם נהנת מזה,אין כמו ללכת בחוץ בכיף בערב עם המזג האוויר הנעים...:)
    המשקל שלי עכשיו תקין,אבל בגלל שהמבנה גוף שלי צר מאוד אז המשקל לא נשמע רזה כמו המראה,
    אבל זה עודפים קטנים של 2 קילו שאני מאמינה שעכשיו שאני חוזרת"לשגרה" זה ירד נכון לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי פצויים...

אהרון
    27/04/2009

אם תתמידי בתפריט תוך גיוון, ובהיקף ספורט שלא יכביד עליך יותר מדי לא תרגישי יותר את הצורך
    לפיצוי ותשיגי את המטרה לאט ובריא. לא לשכוח שהעיקר ההתמדה והשמירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נופר
    28/04/2009

אם אני ירוץ כל יום עשר דקות ריצת 2000 מטר
    במקום 20 דקות שלוש פעמים בשבוע זה אותו דבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, מבחינה קלורית

אהרון
    28/04/2009

אבל לשיפור הסיבולת והכושר האירובי עדיף 20 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אהרון
    28/04/2009

התשובה מתבסס על 6 פעמים בשבוע. אם את רצה 7 פעמים 2 ק"מ שורפת יותר קלוריות מאשר 3 פעמים 4 ק"ם. (14>12)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף 6 לא ?

נופר
    28/04/2009

בשביל יום מנוחה אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות ש..

נופר
    28/04/2009

זה רק עשר דקות
    ועד לפני חודשים ההיתי רצה 40-60 דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלות נוספות עדיף לפתוח שירשור חדש

אהרון
    28/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל לא משמעותי

אהרון
    28/04/2009

עשי לפי מה שאת מרגישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו