טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני מבשלת ירקות בכל מיני תבשילים המכילים שומן (צלי עוף, מרק בצל על בסיס חמאה, וכו'). הצרה היא שכשאני לוקחת לי רק מהירקות אני לא יודעת האם להחשיב אותם כחופשיים או שמא הם ספגו את השמן? הדיאטנית אמרה לי שירקות המכילים הרבה מים, כמו חציל וקישוא, סופגים הרבה שמן ולכן אינם נחשבים לחופשיים אם שמתי אותם בסיר של העוף.
האם זה נכון לגבי כל הירקות? (אולי ירקות כמו ארטישוק ושורש מכילים מעט מים ולכן סופגים קצת שמן) והאם ניתן להוציא את רוב השמן מהירק ע"י הספגתו בנייר או בקצת מים רותחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים