מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספי תזונהמיקרואדנומה10/05/2009
שלום,
רציתי לדעת מספר דברים לגבי תוספי תזונה:
- אם אני אצליח לשמור על דיאטה טובה, האם אני צריכה תוספי תזונה?
למשל- נוגדי חימצון- אם אני אוכל כמות מסויימת של אוכמנויות וחמוציות ליום- האם אני צריכה בכל זאת תוסף שלהם?
- ובאותה נימה- כמה פירות יער ליום אני צריכה בכדי להשלים את הכמות המומלצת של נוגדי חימצון?
בנוסף לכך- אני גם צריכה לרדת במשקל, לכן- כשאני אוכלת על מנת להשלים את כל התוספים שאני צריכה, עלי גם להתחשב בדיאטה (האם בכלל יש סיכוי שאכילת קלוריות מומלצת ליום גורמת לכך שאזדקק לתוספי תזונה)?
- לפני ובמהלך מחזור יש לי רצון עז למתוק ולאוכל בכלל. הבנתי שיש כל מיני תוספי תזונה שמונעים את ההרגשה הזו. האם יש משהו באמת טבעי (אוכל) שאני יכולה לדבוק בו שימנע את ההרגשה הזו? כי נכון לעכשיו אני יורדת כ-2 קילו ב-3 שבועות ועולה קילו ויותר בשבוע של המחזור, כך שאני כמעט ולא יורדת במשקל...
- אולי מישהו יודע על הפניה למקום בו מפורט מה כדאי לאכול על מנת שלא יחסרו לגוף יותר מדי ויטמינים, נוגדי חימצון ויתר הקללות שאנחנו צריכים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלותי-
מיקרואדנומה10/05/2009כמובן שאם יש פעילות שיכולה לעזור בדברים האלה, גם זה יתקבל בברכה.
שוב- תודה והמשך יום מצויין לכולכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה ועוד
אהרון10/05/2009- אם אני אצליח לשמור על דיאטה טובה, האם אני צריכה תוספי תזונה?
למשל- נוגדי חימצון- אם אני אוכל כמות מסויימת של אוכמנויות וחמוציות ליום- האם אני צריכה בכל זאת תוסף שלהם?
===על אף שעל פי כמה מחקרים לתוספי תזונה של נוגדי חמצון יש יתרונות בריאותיים, ניסויים קליניים אחרים לא מצאו שום יתרון לתוספים שנבדקו קודם לכן, ועודף של חומרים אלו עלול להזיק.
- ובאותה נימה- כמה פירות יער ליום אני צריכה בכדי להשלים את הכמות המומלצת של נוגדי חימצון?
====אין כמות מומלצת של נוגדי חימצון אבל מי שאוכל הרבה ירקות ופירות טריים (לא חייבים פירות יער למרות יתרונותיהם המשוערים). אם הנושא מעסיק אותך אכלי נבט חיטה ו\או שמן נבט חיטה המכיל כמות גדולה של וויטמין E שעל פי מקורות מסויימים נחשב לנוגד החימצון החזק ביותר.
כמו כן נוגד חיטמצון חזק הוא הסלניום שנימצא בכבד עוף ובקר, כליות בקר,סלמון, טונה ועוד.
בנוסף לכך- אני גם צריכה לרדת במשקל, לכן- כשאני אוכלת על מנת להשלים את כל התוספים שאני צריכה, עלי גם להתחשב בדיאטה (האם בכלל יש סיכוי שאכילת קלוריות מומלצת ליום גורמת לכך שאזדקק לתוספי תזונה)?
=====אם התפריט מאוזן ומכיל שפע של ירקות טריים, התוספים מיותרים לגוף ולכיס. כפי שנאמר,
תוספים מסויימים שלוקחים ללא צורך ובצורה לא מושכלת עלולים להזיק.
- לפני ובמהלך מחזור יש לי רצון עז למתוק ולאוכל בכלל. הבנתי שיש כל מיני תוספי תזונה שמונעים את ההרגשה הזו. האם יש משהו באמת טבעי (אוכל) שאני יכולה לדבוק בו שימנע את ההרגשה הזו?
===הרע במיעוטו הוא פירות יבשים בתור מתוק. אם היו קיימים התוספים המוזכרים לא היו עוד שמנים בעולם.
כי נכון לעכשיו אני יורדת כ-2 קילו ב-3 שבועות ועולה קילו ויותר בשבוע של המחזור, כך שאני כמעט ולא יורדת במשקל...
- אולי מישהו יודע על הפניה למקום בו מפורט מה כדאי לאכול על מנת שלא יחסרו לגוף יותר מדי ויטמינים, נוגדי חימצון ויתר הקללות שאנחנו צריכים?
===פרטי את התפריט היומי שלך ואת הפעילות הגופנית ותקבלי הצעות שיפור שיעזרו לך לרזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)