טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אני דיאטנית והגיעה אלי לטיפול בחורה לצורך ירידה במשקל. חישוב ה- BMR הראה כ- 1,800 ולפי מד דופק נראה כי באימון היא שורפת כ- 500 קלוריות. מתאמנת 3 פעמים בשבוע. ברצוני להתייעץ: כיום היא צורכת תפריט של כ- 1,500 קלוריות ותקועה במשקל מס' חודשים. האם תפריט בן 1,300 קלוריות יהיה קיצוני מדי עבורה? איך נכון לחשב כמות קלוריות לקביעת תפריט מאוזן שמצד אחד יפחית במשקל ומצד שני לא יפגע בקצב חילוף החומרים? בתודה מראש, לילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אי אפשר לסמוך על מחשבון או חישוב תאורטי של BMR בגלל שהתוצאה נקבעת באופן סטטיסטי. אני מאמין שהBMR האמיתי נמוך יותר. כצעד ראשון הייתי מפנה אותה לאבחון מטבולי. אפילו אם הנתונים המוזכרים נכונים, 1300 קק"ל אינו נמוך מדי. בכל מקרה הגברת הפעילות האירובית אמורה לגרום לתזוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1300 קל' יכול להיות לה טוב אבל יותר חשוב היא צריכה להגביר את כמות שתיית הנוזלים ל-3 ליטר ליום. היא צריכה להעלות את הפעילות האירובית כמו הליכה במשך שעה 3-4 פעמים בשבוע והיא צריכה לאכול פחות מכמות הקלוריות המתקבלת מחישוב משקלה כפול 24 כפול 0.9
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד