טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני קצת "מכור" לתירס, אבל הגעתי למצב שהכמויות היו מאוד גדולות עבורי ואני בתהליכים כרגע להורדה מהתפריט היומי שלי בכלל.
רציתי לדעת קצת יותר על התירס בכלליות. הערך הקלורי של זה ( קופסאת שימורים גדולה ), האם זה בריא או שעדיף להמנע מלאכול את זה, האם וכמה שומנים/סוכרים יש בזה, ובקיצור את המאפיינים של התירס.
קראתי לא מזמן, אני חושב שזה הייה פה בפורום, שעדיף להימנע מירקות שבאים מהאדמה כגון צנון, גזר, תירס וכ"ו. השאלה שלי האם זה נכון ולמה? והאם באמת כדאי להימנע מתירס? אולי בגלל שזה תעשייתי ורבוי סוכרים?
תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מאכל בריא, מומלץ גם בדיאטת הרזיה בכמות מוגבלת, ואני מתכוון לתירס חלבי טרי, לא שימורים או בצורה מתועשת אחרת. קלח תירס חלבי מבושל מכיל לכל היותר 100 קק"ל. פרוט הערך התזונתי תוכל לקרוא בעצמך אם תחפש בגוגל . אני לא חושב שבפורום ברמה מקצועית גבוהה כמו הנוכחי מיעצים להמנע בכל מקרה מירקות שורש ותירס אלא לקחת בחשבון שיש בהם יותר קלוריות מירקות ירוקים שאפשר לאכול חופשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי אבי, התירס שאליו אתה "מכור" שייך מבחינה תזונתית לקבוצת הדגנים (אליה שייכים גם החיטה, שיבולת השועל וכו') הוא מכיל בעיקר פחמימות (סוכרים), ודל בשומן. גרגירי התירס, בצורתם השלמה, מכילים גם סיבים תזונתיים, ונוגדי חימצון חזקים (אנטי-אוקסידנטים), המקנים להם את צבעם הצהוב החזק ויתרונות של הגנה מפני מחלות. קלח תירס בינוני-קטן או חצי כוס של גרגירי תירס הם שווי ערך לפרוסת לחם ומכילים כ-80 קק"ל, כך שלא מדובר במאכל "משמין" אם אוכלים ממנו בכמות סבירה (2-3 מנות בארוחה). בתפריט "מאוזן" רצוי גם לגוון בצריכת הדגנים השונים ולא להימנע מירקות שורש.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד