טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני חייל בן 19 עושה דיאטה במשך 3 חודשים הייתי במשקל 83 והחלטתי לאכול פחות ללא פעילות גופנית וירדתי כ13 כבר עכשיו אני שוקל 70 על גובה 1.70 אבל אני רוצה להוריד עוד כדי להגיע ל63 בערך רציתי לשאול אם התפריט שלי מאוזן:
בוקר: 2 חלבון ביצה ללא החלמון, סלטי ירקות מכל המינים(כרוב מלפפון עגבנייה) ,50 גרם סקי 5 אחוז,פרוסת לחם אחת (לפעמים)
צהריים: סלטים מכל המינים(לא מטוגנים),מנת פחמימות נאה(כוס אורז,פסטה וכ'ו)+מנת חלבונים(כרע עוף,2 נקניקיות מבושלות,מוקפף עם חזה הודו-בקיצור אוכל צבאי)
ערב: לבן של ביצה אחת,חצי כוס פחמימות(חצי כוס אורז,פסטה וכ'ו) סלטים מכל הסוגים והמינים+50 גרם סקי 5 אחוז!
בניתי את התפריט הזה לבד והוא נראה לי די מאוזן אבל אני לא מומחה והחלטתי להתייעץ איתכם. כמו כן השתייה שלי טובה מאוד אני שותה הרבה מים בזמן ארוחות ולאחר מכן אני שותה שתייה מוגזת דיאט,תה ללא סוכר וכ'ו
איני מנשנש שום דבר ולא מתפתה לאוכל שרץ בצבא אני מעשן כקופסת סיגריות אחת לפעמים אחת וחצי לשבוע. אוסיף שאני לא עוסק בפעילות גופנית האם יש לזה בעיה מוכחת בדיאטות?
ובעיה אחרונה שרציתי לדבר עליה היא שהחילוף חומרים שלי ממש איטי קורה לי מצבים שאני לא נכנס לשירותים 3 4 ימים מה הבעיה אצלי ואיך אפשר לשפר אותה? תודה מראש,נדב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מודע שבמסגרת צבאית קשה לקיים תזונה נכונה אבל אתייחס כאילו אין מגבלות. אני מניח שלפחות חלק מן ההנחיות תוכל ליישם.
בוקר: 2 חלבון ביצה ללא החלמון, סלטי ירקות מכל המינים(כרוב מלפפון עגבנייה) ,50 גרם סקי 5 אחוז,פרוסת לחם אחת (לפעמים) ==אפשר גם חלמון אחד. לחם מלא צהריים: סלטים מכל המינים(לא מטוגנים),מנת פחמימות נאה(כוס אורז,פסטה וכ'ו)+מנת חלבונים(כרע עוף,2 נקניקיות מבושלות,מוקפף עם חזה הודו-בקיצור אוכל צבאי) ===אורז, פסטה מלאים. להוריד את העור והשומן מהבשר. עדיף לוותר על נקניקיות. סלט ללא רוטב. ערב: לבן של ביצה אחת,חצי כוס פחמימות(חצי כוס אורז,פסטה וכ'ו) סלטים מכל הסוגים והמינים+50 גרם סקי 5 אחוז!
בניתי את התפריט הזה לבד והוא נראה לי די מאוזן אבל אני לא מומחה והחלטתי להתייעץ איתכם. כמו כן השתייה שלי טובה מאוד אני שותה הרבה מים בזמן ארוחות ולאחר מכן אני שותה שתייה מוגזת דיאט,תה ללא סוכר וכ'ו
איני מנשנש שום דבר ולא מתפתה לאוכל שרץ בצבא אני מעשן כקופסת סיגריות אחת לפעמים אחת וחצי לשבוע. ===עישון מזיק לבריאות אפילו יותר מהשומן שהיה לך. אוסיף שאני לא עוסק בפעילות גופנית האם יש לזה בעיה מוכחת בדיאטות? ====יותר קשה ופחות בריא, אבל אפשר לרזות גם ללא פ"ג. לעומת זאת לא תוכל לשמור לאורך ימים בלי פעילות גופנית כאורח חיים.
ובעיה אחרונה שרציתי לדבר עליה היא שהחילוף חומרים שלי ממש איטי קורה לי מצבים שאני לא נכנס לשירותים 3 4 ימים מה הבעיה אצלי ואיך אפשר לשפר אותה? ====זה לא חילוף חומרים אלא עצירות. מזון עשיר בסיבים יעזור. שמתי לב שאינך אוכל פירות. פעמיים ביום תאנים או תמרים ופעמיים דייסת סובין חיטה ייתכן שיפתרו את הבעיה. תודה מראש,נדב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים