כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות
    בת
    14/05/2009

היי
    מדברים על דיאטות כסאח שהן פוגעות בגוף. בעברי לא עשיתי דיאטות כסאח במכוון, אבל לפחות 10 פעמים בחיי, ירדתי מאוד מהר למשך תקופה של שבוע עד חודש במשקל כ5-7 קילו בבת אחת. בעיקר בגלל עניינים בריאותיים שמנעו ממני לאכול נורמלי.

אני עכשיו בדיאטה, בת 33, ואני יורדת בצורה נאה, אבל אני חוששת שזה לא כבעבר. כאמור מלבד עשרת הפעמים האלו לא ירדתי דראסטית וגם כשירדתי אל עברתי את הכמה קילו הבודדים.

האם נוצר נזק?

וגם, כרגע בדיאטה סקרתי את השבועות שחלפו (חודשיים וחצי) וראיתי שיש מס' ימים שאני אוכלת כ800 קלוריות ויש אחריםש אני אוכלת 1300 ובתחום הזה הדיאטה נעה, שוב, לא במכוון, לפעמים אני נרדמת לפני שהספקתי לאכול ערב, או אוכלת קצת יורת ממה שתכננתי. האם התנודות האלו של הבערך 500 קלוריות לפעמים יומיים כך ויומיים אחרת- מבלבלות את הגוף? קצת קשה לאכול תמיד מספר קבוע של קלוריות.

תודה רבה,
    שואלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

אהרון
    14/05/2009

אכן דיאטות הרעבה ממושכות פוגעות בגוף בשלושה מישורים: א. הווצרות חוסרים של מרכיבים
    חיוניים לגוף שבעקבותיהם חלה פגיעה בתפקודו התקין. ב. איבוד מסת שרירים. ג. ירידה מצטברת של הקצב המטבולי שגורמת להשמנה עתידית ומקשה על הרזיה בדיאטות נוספות אפילו מאוזנות ובריאות.
    לגבי התנודתיות בהקף הקלורי, מומלץ לצמצם עד כמה שאפשר (לבטל לגמרי זה כמעט בלתי אפשרי). בימים עם פעילות אירובית משמעותית אפשר לאכול יותר אבל לא תוספת של 60%
    בין הנמוך לגבוה, כפי שקורה אצלך. מומלצות ארוחות מסודרות ובשעות קבועות פחות או יותר,
    אחרת בד"כ אוכלים יותר.
    את לא מסרת משקל, גובה וקצב הירידה בקילוגרמים כך שלא אוכל להעריך אם הוא נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה "איטית"

ליטל סמואל-לוי
    14/05/2009

ירידה מהירה במשקל בטווח קצר של שבוע-חודש יכולה לגרום לירידה בקצב חילוף החומרים, אך הירידה היא זמנית אם חזרת לאכול בצורה "נורמלית" ועלית חזרה במשקל.
    אולם חשוב לזכור שקצב חילוף חומרים יורד עם הגיל, ומושפע גם ממסת השריר בגוף, מצב הורמונלי ועוד...
    אני צריכה לשאוף לרדת בצורה מתונה (חצי ק"ג-מקסימום ק"ג) בשבוע, יחד עם פ"ג, כי זו הדרך ה"בטוחה" יותר לרדת במשקל ולהצליח לשמור גם אח"כ על ההישג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו