טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בן 28 התחלתי לפני 3 שבועות להתאמן במכון כושר,3 עד 4 פעמים בשבוע יום כן יום לא כאשר אני משלב בכל פעם 40 דקות הליכה מהירה/ריצה בהליכון עשיתי בדיקות מיוחדות עם מכשירי מדידה שם ויצא שאני שוקל 68 קילו גובהי 166 וששריפת הקלוריות שלי בזמן מנוחה היא נמוכה יחסית לגבר 1461 אחוזי השומן לא קריטיים אך יש לי להוריד קרוב ל 8 קילו שומן,ולהעלות 1 קילו במסת השריר
{המשך בהודעה אחרי...סורי אין מקום}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ארוחת בוקר: חצי כוס קרונפלקס ללא סוכר עם חלב,2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה 1גביע גבינה 5% 100 גרם,1 ביצה קשה,סלט ירקות עשיר ארוחת צהריים:מנת אורז/ או פסטה / בתוספת שניצל תירס/או עוף/ או חזה עוף,סלט ירקות ארוחת ערב:2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה,2 פרוסות גבינה צהובה לייט 5%,1 גביע יוגורט 0%,וירקות ארוחות ביניים בדרך כלל מנת פרי אחת. האם התפריט טוב לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ארוחת בוקר: חצי כוס קרונפלקס ללא סוכר עם חלב,2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה 1גביע גבינה 5% 100 גרם,1 ביצה קשה,סלט ירקות עשיר ===עדיף גבינה 3% ארוחת צהריים:מנת אורז/ או פסטה / בתוספת שניצל תירס/או עוף/ או חזה עוף,סלט ירקות ===אורז, פסטה מלאים. לוותר על אופצית שניצל תירס לטובת דג ארוחת ערב:2 פרוסות לחם קל חיטה מלאה,2 פרוסות גבינה צהובה לייט 5%,1 גביע יוגורט 0%,וירקות ===מדי פעם קופסת סרדינים במקום גבינה. ארוחות ביניים בדרך כלל מנת פרי אחת. האם התפריט טוב לי? ===טוב מאוד, אבל תאמת על ידי שקילה שבועית, ואם צריך, תשנה בהתאם.
מסכימה עם התשובה שקיבלת. התפריט משאתה אוכל הוא דל יחסית (1200 קק"ל) אך מאוזן בתנאי שאתה מגוון בכל קבוצת מזון (משנה מידי פעם את מנות הפחמימה והחלבון כמו שהציעו לך) ומוסיף 2-3 מנות של שומן ממקור בלתי רווי (מנה=כפית שמן זית, כף טחינה, רבע אבוקדו, 6 שקדים וכו'...) אתה אמור לרדת איתו יפה במשקל. בהתחלת כל דיאטה ישנה ירידה יותר משמעותית במסת השריר, אך אימון כוח סדיר יכול לצמצם את הנזק בהתחלה ובהמשך גם למתן ירידה בקצב חילוף החומרים שלך. אל תבהל מהתוצאה "הנמוכה" יחסית של קצב חילוף החומרים... אם היא נמדדה על ידי המשקל (חישוב מאחוזי השומן )- היא לא בהכרח מדויקת. בהצלחה!
אני בן 28 התחלתי לפני 3 שבועות להתאמן במכון כושר,3 עד 4 פעמים בשבוע יום כן יום לא כאשר אני משלב בכל פעם 40 דקות הליכה מהירה/ריצה בהליכון ====צריך גם פעילות אנאירובית לבלימת איבוד מסת השריר עשיתי בדיקות מיוחדות עם מכשירי מדידה שם ויצא שאני שוקל 68 קילו גובהי 166 וששריפת הקלוריות שלי בזמן מנוחה היא נמוכה יחסית לגבר 1461 ===אמנם קצת נמוך מן הממוצע, בהנחה שהמדידה אמינה. זה אולי מפני שאתה אחרי או בעיצומה של דיאטת הרזיה? אחוזי השומן לא קריטיים אך יש לי להוריד קרוב ל 8 קילו שומן,ולהעלות 1 קילו במסת השריר ====אם אתה לא שייך למיעוט הקטן בעל הגן הנדיר, אינך יכול להוריד שומן ולהעלות את מסת השריר בו זמנית. בזמן ההרזיה אתה מאבד גם שריר והמטרה היא מקסום אבוד השומן ומזעור אבוד השריר.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים