טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בן 17 וחצי ואני כמעט שנתיים מתאמן במכון כושר ואני לא מצליח להרזות ואף המשכתי לעלות במשקל עד לפני כחצי שנה. זה מוזר כי אני כבר מיואש שאני לא מצליח להוריד. הגובה שלי הוא 1.83 ואני שוקל 92 קילו. מה אני צריך לעשות בדיוק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פעילות גופנית אפילו במינון ועצימות גבוהים עדיין לא מבטיחה הרזיה. מרזים ממאזן אנרגיה שלילית, כלומר רק אם אתה שורף יותר קלוריות ממה שאתה מכניס. אתה צריך יעוץ לבניית תוכנית תזונתית התואמת את הנתונים שלך ורמת הפעילות הגופנית. פרט את כל מה שאתה אוכל מחולק לפי ארוחות תוך ציון כמויות, ותאר את הפעילות הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע. עושה ריצה של 20 דקות ועוד 10 דקות הליכה ואימון כוח של שעה בערך. לפני האימון אני אוכל 3 שעות ארוחת צהריים בסביבות 3 וסביבות 6 אני הולך לחדר כושר. חצי שעה לפני לוקח איזה חטיף אנרגייה. אחרי האימון אני אוכל פרוסת עם גבינה לבנה או טונה או ביצה העיקר לשלב חלבונים אחרי האימון. בבוקר אני עושה גם איזה סנדוויץ בסביבות 10 פרי ב12 שוב איזה משו קטן. זה סה"ב ביום יום. השאלה מה לא בסדר שאני לא מצליח להוריד?
1. אתה צריך שעה אירובי בעצימות בינונית (אפשר על חשבון הפחתת משך אימוני הכוח), רצוי כל יום. 2. הכריך בבוקר מלחם קל מלא עם גבינה 3% וירקות 3. ארוחות צהריים סלט גדול עם מעט שמן\טחינה\אבוקדו כמנה ראשונה, 200 גר (לפני בישול) בשר רזה צלוי או דג עם 3 כפות (לפני בישול) אורז מלא\פסטה מלאה. 4. בננה עדיפה על חטיף אנרגיה שמגדיל את התאבון . לרוב מכיל סוכר, גם שומן מוקשה. 5. גם בארוחת הערב יש להוסיף סלט כמו בצהריים
לרזות ולהגדיל את מסת השרירים. כאשר מורידים שומן מאבדים גם שריר. חשוב להמשיך גם אמוני התנגדות על מנת למזער את איבוד השרירים ולחזק אותם (ללא עיבוי), אבל הדגש צריך להיות על אירובי.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים