טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בס"ד שלום, הייתי רוצה לשאול משהו... הבנתי על-פי מחקרים באינטרנט העוסקים בנושא דיאטת הרזיה ותזונה נכונה שמאכל דיאטטי הוא: עד 40 קלוריות במאה גרם ועד 1 אחוז שומן במאה גרם הייתי רוצה לקבל כמה שמות של מאכלים בשריים, דיברי חלב ועוד סוגים מאבות המזון (חוץ מירקות ופירות שאני יודע שרובם בעלי כמות של קלוריות נמוכה יחסית)... בתודה, יואל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין מאכלים מוצקים מן החי שמכילים עד 40 קק"ל ל-100 גר. רק הירקות, (למעט את מרבית ירקות השורש), וחלק קטן מן הפירות עונים לקריטריון זה. גם אין מוצר בשרי עם פחות מ- 1% שומן. בתזונה נכונה מומלץ לאכול כמה שיותר ירקות, רובם טריים, חלב 1%, יוגורט 1.5%, גבינות עד 5% (ואם אפשר, פחות מזה), עוף ללא עור ושומן, רק חלקים איכותיים רזים של בקר, דגנים ומוצריהם מלאים בלבד. דגים יכולים להיות גם שומניים בתנאי שצולים אותם ורוב השומן ניגר. לגבי הקלוריות אין הבדל בין סוגי השומן אבל מבחינה בריאותית צריך להפחית עד כמה שאפשר את צריכת השומן הרווי הנמצא במוצרים מן החי (למעט דגים). אין צורך להוסיף שעוגות ,גלידות, ממתקים, דברי מאפה, משקאות המכילים סוכר אינם בין החברים הכי טובים של ההרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים