אוכל בריא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל בריא
    ...
    19/05/2009

מאוד חשוב לי לאכול בריא ואני מנסה כמה שיותר.
    אני מנסה למצוא באינטרנט כתבות על אוכל בריא ..הסיבה העיקרית היא בשביל עור הפנים וברור שחשוב לי גם בשביל הבריאות שלי..

אני לא מבינה בזה כלום..איך אדע מה לאכול? ובעיקר לפנים..אני לא מוצאת הרבה כתבות.
    לא רוצה להשתמש במייקאפ, רוצה לקבל עור פנים יפה דרך האוכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל בריא

הוספת תגובה

• תזונה נכונה לעור

אהרון
    19/05/2009

התזונה שלנו מזינה את תאי עורנו כמו את יתר תאי גופנו. מזונות לא מומלצים הם מזונות מעובדים (קורנפלקס, במבה, ביסלי, פרכיות אורז, טבעול וכו"), מזונות מלוטשים ומקולפים –אורז לבן, קמח לבן על מוצריהם (לחם לבן, ביסקויטים, עוגות, ממתקים וכו'). מאכלים מטוגנים, שמנים שאינם בכבישה קרה, מרגרינה, צבעי מאכל, חומרים משמרים, ממתיקים מלאכותיים, נס קפה, קקאו, משקאות קלים, עישון ותרופות.

מה מומלץ לאכול? ירקות מכל הסוגים ומכל הצבעים (הגיוון מאד חשוב), פירות, נבטים , דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מלא,, כוסמת, שיבולת שועל), קטניות(עדשים, שעועית לבנה, חומוס), שמנים בכבישה קרה עם דגש על חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 (דגים : סלמון, סול, הליבוט, מקרל, פורל, דניס, אגוזי מלך) שומנים מהצומח: אבוקדו, שקדים, אגוזים, גרעינים, טחינה. מזונות כתומים העשירים בבטה קרוטין – דלעת, בטטה, פאפאיה, גזר. מזונות כחולים אדומים העשירים בביופלבונואידים לבניית קולגן – חמוציות, פטל, אוכמניות, בצל אדום. מזונות עשירים בויטמין C לבניית קולגן: קיווי, פילפל אדום , גוייבה. כל המרכיבים החיוניים לעור נמצאים אמנם במזון הטבעי אולם בתקופה המודרנית נהרס חלק גדול מהם בתהליכי עיבוד המזון הגורמים לחסר מתמשך של ויטמינים ומינרלים, מכאן חשיבות אכילת מזון לא מעובד ומשומר (שימור על ידי הקפאה ללא תוספת כימיקליים עדיין סביר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

...
    20/05/2009

אבל אולי בכל זאת ..אשמח לקבל דוגמאות לארוחות...תפריט .. כדי שיהיה לי למשל את כל הויטמנים כמו שצריך. אין לי שום חסרון בויטמינים , אבל כדי שלא יחסר..:)
    אני יודעת שלאכול למשל ביצים זה טוב, אבל שמעתי שיותר מדי זה לא..
    לכן אני מעדיפה לעשות תפריט מסודר ולאכול בדיוק כל יום את מה שרשום ליי..
    כך שיהיה לי הכל.

אפשרי לעשות דבר כזה?
    אני אוכלת רק לחם מחיטה מלאה, מנסה אורז מלא(אמא שלי לא מתה עליו),שותה מים, אוכלת פירות וירקות אבל לא כמו שצריך...לא שותה מיצים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה להתאים תפריט באופן ווירטואלי

אהרון
    20/05/2009

הרכב התפריט תלוי בנתונים אישיים ( גיל, משקל, גובה), מטרה (הרזיה, שמירה, עליה במשקל, העלאת מסת השרירים), מגבלות בריאותיות ואחרות (צמחונות, טיבעוניות, אי סבילות ללקטוז ועוד),
    העדפות אישיות, מגבלות שליטה בזמנים וסוג המאכלים (המצאות בשרות צבאי או פנימיה).
    את עקרונות התזונה המיטבה עם העור כבר פרטתי. בפורום זה לא נהוג להציע תפריטים (לא חסרים בכל מיני אתרים) אבל תוכלי לקבל הצעות שיפור לתפריט הנוכחי שלך במסירתו יחד עם המידע שציינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינת משקל

...
    20/05/2009

אני בסדר?
    הגובה שלי 1.58 ומשקל 46 בערך..לא רזה מדי?
    למרות שהבטן שלי לא בדיוק כזאת שטוחה, ואז אני נראת קצת שמנה..חחח אבל זה רק אימון שרירי הבטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נורא

אהרון
    20/05/2009

לא ציינת את הגיל. את בגבול תת-משקל, אבל אם את ילדה או מתבגרת ומבנה גופך צר זה לא נורא. את חייבת לאכול טוב ובריא כדי לספק לגוף כל מה שהוא צריך, במיוחד בגיל ההתבגרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו