השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה
    בת
    23/05/2009

שאלה נוספת. אני מגלה שאני אף פעם לא בטוחה בחישוב הקלורי שאני נותת לתבשילים וחומרים לא מדויקים (עגבניה למשל, יש גדולה ויש קטנה, כוס פסטה- יש ספל גדול ויש כוס קטנה, גם כשאני שוקלת אותם, אז לא הכל ממש מדויק, למשל כרעיים עוף אני מבשלת ואז כשאני אוכלת אני רואה חתיכת שומן שלא הוצאתי ובטח מילאה את התבשיל בשומן מיותר , או תרסיס השמן פאם, ריסוס אחד קצרצר לא שווה לריסוס יותר מסיבי של מחבת גדולה - איך יוצאים מזה?).
    אני חושבת שיש ימים שכל אי הדיוק הזה יכול להקפיץ את הקלוריות למעלה בכ300 קלוריות או במקרה היותר גרוע הרבה מדי למטה (כי אני נוטה להחמיר עם הניקוד שאני נותנת). אני לא רוצה לעשות דיאט הלא בריאה ובמילא אני אוכלת את המינימום האפשרי לי (1000 לפעמים 1200), כל חריגה כזו למטה בכ200 קלוריות, אם החישוב היה מוגזם - האם היא יכולה להזיק לאורך זמן? או בהנחה שבהם אניאוכלת מעט יורת (ויש כאלה, או לפחות אחוזי שומן גבוהים יותר) - אז זה מתקזז והגוף לא תופס זאת כהרעבה?, אם לסכם, כמה הגוף קורא את זה כ"יויו", או כל עוד זה בטווח הזה של מאות בודדות של קלוריות ושל תזונה בריאה סהכ- הגוף לא ניזוק (מבחינת מסת שיריר ועודף יעילות שגורמת להשמנה). אני יכולה לומר שרואים לי בפנים, שאם אכלתי בסופשבוע קצת חמין ומש מעט יותר מרכיבים שומניים בתפריט מכרגיל הפנים שלי מיד מתעגלות ובמהלך השובע כשהתזונה חוזרת לפיקוח צמוד יותר - שוב הופכות צרות יותר. ובשורה התחתונה אני הולכת ומרזה, אבל יש כאן סוג של יויו קטן. כמה זה משפיע על הנזק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• לא עונים, מחכה למענה. תודה.

בת
    24/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

בת
    25/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו