דיאטה של חלבון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה של חלבון
    סוזי
    24/05/2009

שלום ד"ר
    אני בת 26 גובה 169 משקל היה לפני 25 יום 72 ועכשיו 67 עושה דיאטה אוכלת רק האוכל שבו חלבון ולא אוכלת את הפחמימות ירד לי מהבטן ומסביב עדין אני ממשיכה בו
    1 האם הדאיטה זאת נכונה לגוף שלי שמעתי שהדיאטה זות לא טובה האם זה נכון
    תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה של חלבון

הוספת תגובה

• דיאטת חלבונים -סכנה לבריאות

אהרון
    24/05/2009

זאת התשובה עניתי לפני כמה ימים על שאלה דומה (אטקינס היא דיאטת חלבונים)

דיאטת אטקינס אהרון
    21.05.09 10:55

דיאטה זו מבוססת על ההנחה שבאכילת חלבונים בלבד תוצא לצורך פעולות העיכול והספיגה אנרגיה רבה יותר מאשר בעיכול מזון רגיל. אולם הירידה הבולטת במשקל המושגת בדיאטה זו נובעת, בין השאר, מהפרשת נוזלים מוגברת. האיסור לאכול לחם ודגנים וההגבלה על ירקות ומוצרי חלב מפירים את האיזון התזונתי בגוף ומחסירים מהתפריט כמה וכמה ויטמינים וסיבים תזונתיים חיוניים לו. לעומת זאת, דיאטה זו עשירה בשומנים רוויים מן החי ובכולסטרול, ולפיכך מדובר במרשם בדוק ולמחלות לב וכלי דם בכלל. כמו כן יוצרת דיאטה זו עומס רב על הכליות.
    נקיטת דיאטה כזו במשך ימים אחדים, אין בה נזק. אולם אם מתמידים בה תקופה ממושכת, נכנסים למצב שנקרא קטוזיס - שבו נוצרים גופי קטו, שהם תוצאת פירוק של שומנים, בלא נוכחות פחמימות. גופים אלה רעילים וגורמים נזק לשריר הלב ולכליות. אולם הם מקנים תחושת שובע ויעילים בסתימת תיאבון. לכן, הירידה במשקל המושגת בדיאטה זו היא אמנם מהירה, אך מקורה אינו רק באובדן שומן, אלא גם בפירוק רקמות שריר ובאיבוד נוזלים.
    מלבד זאת, הדיאטה משעממת וממילא אוכלים פחות. אך האם אפשר להתמיד לאורך זמן בדיאטה שאין בה פחמימות? התשובה היא שלילית. מדובר בדיאטה מסוכנת, הפוגעת בשרירי הגוף ויוצרת בו חומרים רעילים. ואם לא די בכך, הרי שכאשר נתחיל לאכול פחמימות מחדש, נעלה שוב במשקל, ואף מעבר למשקל הקודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוזי

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/05/2009

שלום,

אם את מתכוונת לדיאטה ללא פחמימות בכלל, לא רצוי לבצע דיאטה כזאת והיא יכולה לסכן את בריאותך. אפשר לצמצם בכמות הפחמימות בתפריט ולהגיע לתוצאות טובות מבלי לסכן את הבריאות. זאת אומרת, צמצום מחמימות מותר, הפסקה מוחלטת של פחמימות בתפריט אסורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו