חלבונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבונים
    בת
    27/05/2009

שלום
    אחרי שלושה חודשי דיאטה (מאוזנת, לבד, בלי ספורט) התחלתי גם לזוז.
    התחלתי הליכות בשכונה (בממוצע 2 קילומטר עד 4 בכל פעם).
    לפעמים אני מוסיפה גם עלייה וירידה במדרגות למשך כמה דקות.

יש לי כמה שאלות-
    1. ממליצים להתאמן לא עד שמעולפים אבל עד שיש נשימות כבדות. אני מרגישה שרוב ההליכה שלי אני אל מתאמצת ורק בחמש הדקות האחרונות אני מתנשפת ומזיעה, ואז אני מוסיפה שלוש פעמים עלייה וירידה במדרגות קומה שלישית ו... אני מקבלת סחרחורת1 לגמרי! מצד שני הנשימות נרגעות אחרי דקה על הספה.
    משהו פה לא יעיל מספיק. אני רואה אנשים שמתאמנים שעה וחצי ונוטפים זיעה ואני מקבלת סחרחורת אחרי גג 40 דקות "אימון" לא קשה כל כך. אגב החסרחורת מופיעה גם על הליכון, או בכל פעם שאני מגבירה את הקצב.. מדצ שניה כושר משתפר וכל יום אני מצליחה עו דועוד. מה עושים?
    2. התחלתי לחשב כמות חלבונים ליום, כי אני בהחלט מרגישה את השרירים, אני יודעת שהספורט הזה, הוא בסהכ בדרגת עצימות לא גבוהה ובקושי בינונית - אבל אני מרגישה "שרירים" כמה חלבונים ביום אני אמורה לאכול בגרמים אם אני שוקלת 74 קילו?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבונים

הוספת תגובה

• ולגבי הספורט

בת
    27/05/2009

מצד אחד אומריםש אסור להתאמן יום יום על אותם שרירים עלמנת לתת להם זמן להשתקם, מצד שני המלצת פה אהרון למישהי לעשות פעילות יום יום ואפילו פעמיים ביום. אם הפעילות שלי היא בעיקר הליכה אפשר יום יום? גם אם היא קשה (למשל במדרגות שמרגישים את השריר מאוד?).
    וגם.. קראתי היכנשהו שירידה במדרגות שורפת יותר קלוריות מעלייה - זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות בונה שריר רק פעם ביומיים

אהרון
    27/05/2009

עבור אותה קבוצת שרירים. השריר בונה את עצמו במצב מנוחה יחסית, בין אימון לאימון. לרוב המתאמנים מומלץ מרווח של 48 שעות. לגבי פעילות אירובית לא קיימת המגבלה ואפשר כל יום ואפילו פעמים ביום, תלוי בכושר האישי. אם לך קשה, לא צריכה להגזים אלא להעלות את המינון והעצימות בהדרגה, עם שיפור סיבולת לב-ראיה שיבוא אם תתמידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרגות - עליה וירידה

אהרון
    27/05/2009

אם יש הצטברות של חומצת חלב (זה מה שגורם "להרגיש" את השרירי למחרת) חל אותו כלל שצויין קודם לגבי פעילות בונה שריר, אחרת אפשר כל יום.
    בירידה יש פחות שריפת קלוריות, לעומת זאת שחיקת המפרקים גדולה יותר. לכבדי משקל מומלצת זהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לספורט וחלבונים

ד''ר רוני חרמון
    27/05/2009

לגבייך בהיקף הפעילות שלך אין כל חשיבות לדבר רק לבודי בילדרים זה משמעותי. אני מיעץ לך לעשות הליכה של שעה ברצף לאחר שבועיים תוסיפי גם קצת פעילות אירובית כ10 דק' ועוד 10 דק' משקולות זה יספיק לך. תמשיכי בדיאטה מאוזנת רגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

בת
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו