דיאטת השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטת השמנה
    עדי
    27/05/2009

שלום, אני בת 17 ועוד מעט אני מתגייסת לצבא. הבעיה שלי שאני רזה מדיי. בצו הראשון הצלחתי איכשהו לעבור את המבדקים כי הבאתי תוצאות בדיקות אצל רופא המשפחה שלי ואז שקלתי 49.5 והרופא שלי כתב 50 קילו כדי שאני יוכל לההתגייס (כי הצבא לא מגייס פחות מ-50)
    אותה תקופה הייתי אוכלת טוב. וגם היום אני אוכלת טוב לדעתי אני אוכלת ממש הרבה אבל הבעיה שלי שאני יורדת במשקל. מאז ירדתי עוד ואני שוקלת כעת 47 קילו והגובה שלי הוא 164 ס"מ. אני יודעת שזה לא טוב ושאני בתת-משקל.
    אבל אני לא מבינה למה אני לא משמינה אני באמת אוכלת הרבה. דבר נוסף שלא ציינתי הוא שאני אוהבת מאוד ספורט. מגיל 4 אני שוחה ואני הייתי בנבחרת התעמלות קרקע של הבית ספר שלי במשך 4 שנים (מכיתה ז' עד כיתה י). כרגע אני פחות עושה ספורט בגלל שאין לי זמן בגלל הבגרויות אבל בכל שיעורי ספורט אני בין הבודדות שפעילות באמת בשיעור (כי רוב בחברות שלי שונאות ספורט) וגם עשיתי בגרות בספורט וכמעט בהכל קיבלתי מצטיין.(מתח, ריצה כפיפות בטן)

כרגע אני לא עושה ממש ספורט ובכל זאת אני מרזה. מה יכול לגרום להרזיה הזאת שלי? הלכתי לרופא וביקשתי הפניה לתזונאית אבל עדיין לא קבעתי אליה תור. גם יש לי בעיה שיש דברים שאני לא אוהבת לאכול ממש. נגיד בשר אני אוהבת אבל עוף פחות. אז בקיצור מה אני יעשה? גם יש הרבה אנשים שמעירים לי שאני רזיתי ושאני נראית חיוורת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת השמנה

הוספת תגובה

• בנוסף...

עדי
    27/05/2009

יש לי נשירת שיער ולעיתים אני מרגישה עייפות חולשה וסחרוחורות. זה קשור למשקל שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות

minerva
    27/05/2009

נסי לפרט תפריט יומי ממוצע... אולי רק לך נראה שזה הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התסמינים מצביעים על אנמיה

אהרון
    27/05/2009

שנובעת מחוסר ברזל ו\או B12 ו\או חומצה פולית עקב תזונה לקויה או בעיות ספיגה. האם נבדקו הנ"ל?.
    אני מצטרף לעיצה שקיבלת להצגת התפריט היומי כולל כמויות ונבדוק מה טעון שיפור..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי

עדי
    28/05/2009

בד"כ בבוקר אני אוכלת לפחות 2 פרוסות ואם לא אז כמה בורקסים. ואז בצהריים אמא שלי מכינה אורז, עוף לפעמים ספגטי ושניצל. אז אני אוכלת. אבל את העוף אף פעם אני לא מסיימת. אחרי שאני מסיימת לאכול אני לוקחת עוד מנה של ספגטי ואז עד הערב אני אוכלת טוסטים, חביתה מעדנים וזהו. ולפעמים אני אוכלת פירות.
    למשל כשאנחנו עושים על האש אז אני טוחנת בשר בכמויות כי אני אוהבת.. וגם אני אוכלת ביצי דגים אני מטורפת על זה ולפעמים דג נסיכה או דניס בשבתות וזהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לשפר

אהרון
    28/05/2009

ארוחת הבוקר צריכה להיות יותר עשירה ומזינה. הוסיפי ירקות וחלבון (אני לא יודע מה ההרכב של הבורקס) כמו גביע קוטג' 5% וגם פירות יבשים.
    התרגלי לאכול ארוחת ביניים, מומלץ כריך מלחם מלא (לא קל) עם פרוסת בשר קר (רצוי בקר)
    וירק.
    בצהריים את חייבת לגמור את הבשר. לפחות פעם בשבוע כבד עוף. הוסיפי פירות כמנה אחרונה
    ולך מותר גם עוגה איכותית.
    אכלי ארוחת ביניים לפני הערב: גביע יוגורט 3% עם 3 כפות שיבולת שועל ופרי.
    בערב קופסת סרדינים בשמן\חביתה\טונה בשמן, לחם מלא חופשי, ירקות שוקולד איכותי.
    בין הארוחות אגוזים ושקדים חופשי.
    חשוב לבדוק את ההמוגלובין ומה שכתבתי בתגובה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה כיף

מיכל
    28/05/2009

לך הלוואי היו לי כאלה בעיות.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני צריכה לעשות בדיקות דם

עדי
    28/05/2009

של 6 מבחנות.. תודה על הכל. אני אשתדל לאכול את כל זה
    ולמיכל- גם חברות שלי ואמא שלי אומרות שכיף לי והכל אבל לפעמים יש אנשים שאומרים שאני נראית אנורקסית וזה לא יפה לי ויש 2 צדדים לכל מטבע.... גם אמא שלי ואחותי מנסות להרזות ולא מצליחות ולי יש את הבעיה ההפוכה. שיהיה בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    28/05/2009

גם לך חמודה בהצלחה ויאללה תתחילי לטחון המבורגרים ושווארמות תראי איך את משמינה .סתתתאאאאםם..... צוחקת ביי חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי עדי

ד''ר רוני חרמון
    31/05/2009

בעייתך זקוקה לבדיקה רפואית קפדנית ולכן את חייבת לפנות לרופא המשפחה שלך עם הסיפור ולעשות בירור מקיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו