חוות דעת על תפריט שקיבלתי מתזונאית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת על תפריט שקיבלתי מתזונאית
    הודיה
    31/05/2009

היי אהרון!
    רציתי לשאול 2 דברים.
    1. מה אתה חושב על התפריט הבא?
    2. כמה קלוריות יש בו?
    3. האם בעזרת תפריט כזה אוכל להוריד בתוך כשבועיים 3-4 קילוגרם? (אני לא מתעמלת)

התפריט: בוקר- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3%
    ביניים- אפרסק או תפוח
    צהריים- סלט גדול+ "סטייק" טבעול 5% שומן
    ביניים- פרי
    ערב- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3% וסלט ירקות.

חשוב לי לציין שהתפריט לא מכיל בשר ,דגים וביצים כי אני צמחונית.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחת נתונים

אהרון
    31/05/2009

היי אהרון!
    רציתי לשאול 2 דברים.
    1. מה אתה חושב על התפריט הבא?
    ==טוב בהתחשב במיגבלות הצימחונות
    2. כמה קלוריות יש בו?
    ==1000
    3. האם בעזרת תפריט כזה אוכל להוריד בתוך כשבועיים 3-4 קילוגרם? (אני לא מתעמלת)
    ===תלוי בנתונים, אבל בהנחה שאת לא שוקלת 110 ק"ג, ייתכן שלא.

התפריט: בוקר- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3%
    ===גם פילפל אדום
    ביניים- אפרסק או תפוח
    צהריים- סלט גדול+ "סטייק" טבעול 5% שומן
    === הוסיפי גם ברוקולי מאודה
    ביניים- פרי ===+יוגורט 1.5%
    ערב- 2 פרוסות לחם קל+גבינת קוטג' 3% וסלט ירקות.

חשוב לי לציין שהתפריט לא מכיל בשר ,דגים וביצים כי אני צמחונית.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים לאהרון

הודיה
    01/06/2009

אם התכוונת לגובה ומשקל, אז הנה: גובה- 158 ס"מ (אולי 157). משקל- 48 (אני יודעת שזה נחשב לתקין, אבל ממש לא נוח לי עם זה. עד לא מזמן שקלתי 44 וחצי, ומתחילת הבגרויות אין לי זמן לצאת להתאמן, ושמתי לב שהרגלי האכילה שלי השתנו... חוץ מהארוחות הרגילות, אני אוכלת גם (ובעיקר) מתוך לחץ, והתחלתי להתרגל לאכול שטויות ולחמניות במקום לחם... אני רוצה לעצור את הנפילה הזאת ולחזור למימדים הרגילים). תודה רבה! אשמח לתגובה... (וכן, מה היית ממליץ להוריד/ להוסיף/ להחליף בתפריט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל נמוך

אהרון
    01/06/2009

המשקל שלך קרוב לתחתית המשקל התקין באופן מוחלט נמוך. צריכת האנרגיה (קלוריות) של הגוף נמצאת ביחס ישר למשקל הכולל גם במנוחה וגם בזמן פעולות מכניות. יש עוד גורמים: גיל, מין, גובה
    וכמובן גנטיקה. עם ההורדה הדרסטית של הערך הקלורי של התפריט היומי, גם הקצב המטבולי (הוצאת האנרגיה) יורד בגלל שהגוף מגן על עצמו נגד "שוד השומן". פעילות גופנית אירובית אפקטיבית ממתנת את ירידת הקצב המטבולי גם במצב מנוחה, לכן היא הכרחית בעיקר עבור אנשים בלי עודף ובעלי משקל כולל נמוך שבכ"ז חפצים בהרזיה
    ללא פ"ג ייתכן שלא תוכלי להוריד יותר מ-2 ק"ג לחודש. במצב שלך יותר מזה אינו בריא וזה מתכון בדוק להשמנה עתידית מעבר לנקודת ההתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה! אבל

הודיה
    01/06/2009

בכל זאת התפריט שקיבלתי יעזור לי להוריד לפחות את שני הק"ג האלה, אם אתמיד בו בכל יום? **ד"א, הגיל שלי הוא 18.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או שכן, או שלא

אהרון
    01/06/2009

אי אפשר לדעת מראש באיזו יעילות יפעיל הגוף שלך את מנגנון החיסכון באנרגיה. לו שקלת 60 ק"ג
    הייתי עונה לך "כן" בוודאות ואפילו מעבר לזה. התחילי בדיאטה והמאוזניים יתנו לך את התשובה.
    משהו חייב לרדת אבל בהעדר פ"ג אפקטיבית קשה לנבא כמותית מהסיבות שפרטתי בתושובתי הקודמת. אני ממליץ לך במלוא האחריות לא להתפתות לרדת בהקיף הקלורי כי זה רק יזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו