מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט. האם הוא טוב?ליאל09/06/2009
שלום, אני בת 15 בגובה 1.61 במשקל 49 ברצוני לשמור על המשקל אפילו לרדת קילו וזהו,
אך יש בעיה, אני בולמית וכרגע אני לא בשלב של לספר להורים לכן אני רוצה להכין לעצמי תפריט שאדבוק בו וכך אני מאמינה שאוכל להשתלט על הבולמוסים, אשמח אם תתבונן בתפריט ותאמר לי איזה מזון רצוי לשנות או להשאיר על מנת למנוע בולמוסים משך היום.
אז ככה:
בוקר: נס עם חלב סויה(1/4 כוס)+ 2 וופלים/ פרוסה דקה של עוגה
בבית ספר- ארוחת עשר: סנדוויץ' משתי פרוסות לחם קל עם גבינה עד 5%+ פרי/ ירק
צהריים: 3 ירקת טריים שונים(גזר, גמבה ומלפפון)+ 2 פרוסות לחם קל+ 3 כפות קוטג'/ גבינה עד 5%+ חביתה מטוגנת בשמן סויה
ביניים: פרי- תפוח/ בננה/ 2 אפרסקים
ערב: מנת פחמימה כגון: צלחת פסטה/ אורז/ מלווח
ספורט: לפחות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר,
אשר בכל פעם זה 30 דק' הליכון, 10 דק' תרגילי כוח(משקולות לידיים ורגליים), 10 דק' מתיחות וכפיפות בטן. מדי פעם אני הולכת לשיעור אירובי/ מדיטציה/ פילאטיס.
אשמח אם תאמר לי אם התפריט שכתבתי הוא מאוזן, חשוב לי לציין כי החלפתי בין הארוחת ערב לארוחת צהריים כיוון שבערב ההורים שלי בבית אך בצהריים לא ואני אוכלת לבד ותמיד אחרי שאני אוכלת ארוחת צהריים כמו צלחת פסטה אז אני פוצחת בבולמוס, נראה לי שכדי לנטרל אותו רצוי לי להחליף בין הארוחות.
אשמח מאוד אם תמליץ לי מה לעשות ומה להוסיף כדי שאצרוך מספיק קלוריות ,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבין שאת צימחונית
אהרון09/06/2009שלום, אני בת 15 בגובה 1.61 במשקל 49 ברצוני לשמור על המשקל אפילו לרדת קילו וזהו,
אך יש בעיה, אני בולמית וכרגע אני לא בשלב של לספר להורים לכן אני רוצה להכין לעצמי תפריט שאדבוק בו וכך אני מאמינה שאוכל להשתלט על הבולמוסים, אשמח אם תתבונן בתפריט ותאמר לי איזה מזון רצוי לשנות או להשאיר על מנת למנוע בולמוסים משך היום.
אז ככה:
בוקר: נס עם חלב סויה(1/4 כוס)+ 2 וופלים/ פרוסה דקה של עוגה
===בלי וופלים\עוגה אלא פרוסת לחם מלא
בבית ספר- ארוחת עשר: סנדוויץ' משתי פרוסות לחם קל עם גבינה עד 5%+ פרי/ ירק
====לחם קל מלא. גם פרי, גם ירק
צהריים: 3 ירקת טריים שונים(גזר, גמבה ומלפפון)+ 2 פרוסות לחם קל+ 3 כפות קוטג'/ גבינה עד 5%+ חביתה מטוגנת בשמן סויה
===חביתה על טפלון בלי שמן. יותר ירקות, גם חסה.
ביניים: פרי- תפוח/ בננה/ 2 אפרסקים
ערב: מנת פחמימה כגון: צלחת פסטה/ אורז/ מלווח
===בלי מלווח. פסטה.אורז מלאים. גם גבינה כלשהי עד 5% .
ספורט: לפחות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר,
אשר בכל פעם זה 30 דק' הליכון, 10 דק' תרגילי כוח(משקולות לידיים ורגליים), 10 דק' מתיחות וכפיפות בטן. מדי פעם אני הולכת לשיעור אירובי/ מדיטציה/ פילאטיס.
===. בימים ללא חד"כ שעה הליכה מהירה
אשמח אם תאמר לי אם התפריט שכתבתי הוא מאוזן, חשוב לי לציין כי החלפתי בין הארוחת ערב לארוחת צהריים כיוון שבערב ההורים שלי בבית אך בצהריים לא ואני אוכלת לבד ותמיד אחרי שאני אוכלת ארוחת צהריים כמו צלחת פסטה אז אני פוצחת בבולמוס, נראה לי שכדי לנטרל אותו רצוי לי להחליף בין הארוחות.
===רעיון טוב
אשמח מאוד אם תמליץ לי מה לעשות ומה להוסיף כדי שאצרוך מספיק קלוריות ,
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה-תיקון.
ליאל10/06/2009ברצוני לציין כי אינני צמחונית ושאלתי היא אם התפריט הזה יכול למנוע ממני בולמוסים?
החלפתי את התריט של הנס קפה עם הוופלים בחצי כוס חלב סויה עם בננה.
אשמח אם זה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחר ואת לא צימחונית
אהרון10/06/2009אכלי בשר\דג בצהריים ובערב. יחד עם הפחמימות אמור למנוע בולמוסים. מאותה סיבה, ולא רק, חלב
פרה עדיף על חלב סויה, אלא אם כן את מאוד אוהבת את האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
ליאל10/06/2009יכול להיות שיש לי בולמוסים כי אני לא אוכל הרבה בשר?
ואנחנו כב לא שותים חלב בקר ל פרה כיוון שהתגלה כי בחלב יש הורמונים ומוגלות של החיות ושהוא ממש לא בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבולמוסים
אהרון10/06/2009ארוחה בשרית-פחמימית מחזיקה את הרגשת השובע לזמן ממושך בגלל עיכול איטי יותר ואינדקס גליקמי ירוד, לכן יש לצפות לשיפור בסוגית הבולמוסים. אכילת בשר רזה ואיכותי לסוגיו (בקר,עוף,הודו,דג) מכיל מרכיבים חיוניים לגוף בריא. ישנם אנשים שדווקא אכילת מוצר בשרי עם ירקות בלבד גורמת להם שובע ממושך. אין להגזים בכמות הבשר. עם דגים אפשר להיות יותר נדיב.
השיטה הכי טובה היא ניסוי וטעיה. תנסי מתוך גישה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו נעה- עוד משהו אהרון.
ליאל11/06/2009תפריט חדש אשמח לחוות דעת עליו:
בוקר- 7:00
חלב 3% חצי כוס
פרוסה לחם באלנס קל
כף קוטג' 5%
בוקר: 9:50
2 פרוסות לחם צרפתי עם צימוקים ואגוזים(של מאפית אנג'ל)
כף גבינת שמנת 30%
צהריים: 13:00
סלט ענק : 3 מלפפונים עם קליפה, גזר קטן ללא קליפה, 3 גמבות צהובות, 13 עגבניות שרי,
קצת בצל, 2 פרוסות נקניק, שווארמה פרגיות בגודל חופן היד(בערך 40 גרם?!), ביצה קשה.
פריכית
ערב: 19:00
עוד לא החלטתי על מה אתה ממליץ והאם התפריט מאוזן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר יותר בריא
אהרון11/06/2009
בוקר- 7:00
חלב 3% חצי כוס
פרוסה לחם באלנס קל
כף קוטג' 5%
בוקר: 9:50
===לחם מלא ללא צימוקים ואגוזים. במקום זה פרי טרי.
כף גבינת שמנת 30%
===אפילו בדיאטת השמנה אינו מומלץ. גבינה לא צריכה לעבור 5%
צהריים: 13:00
===ראי את ההערה הקודמת. במקום לחם אפשר 2 כפות (לפני בישול) אורז מלא
סלט ענק : 3 מלפפונים עם קליפה, גזר קטן ללא קליפה, 3 גמבות צהובות, 13 עגבניות שרי,
קצת בצל,
===גם חסה. גמבות לא רק צהובות אלא גם אדומה.
2 פרוסות נקניק, שווארמה פרגיות בגודל חופן היד(בערך 40 גרם?!), ביצה קשה.
פריכית
===בלי נקניק, עדיף יותר שווארמה פרגית צלויה לאחר סילוק השומן, לפחות 150 גר (לא יודע מה גודל חופן היד שלך אבל גם עכשיו יש יותר מ-40 גר). אפשר לוותר על פריכית.
את הביצה הקשה אכלי כארוחת ביניים יחד עם פרוסת לחם קל מלא וירק. זה נותן הרגשת שובע עד הערב
ערב: 19:00
עוד לא החלטתי על מה אתה ממליץ והאם התפריט מאוזן?
===הייתי אוכל בשעה יותר מאוחרת, זה ימנע בולמוס
===מרק ירקות טבעי ביתי, קופסת סרדינים (לסנן את השמן), 2 קרקרים לחמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עשיתי לפי זה כי..
ליאל12/06/2009לא היה מרק בבית ולא היה כוח להכין אז אכלתי ככה:
כוס קורנפלקס מאנדיי(זה כמו הקורנפלקס התרנגול, הפתיתי תירס, הרגיל)+ חלב 3%
ועוד כוס גרגרי חיטה עם קינמון וקוקוס(זה מאכל שהוא די לא משמין)
--> היה לי בולמוס, אחרי הסלט אכלתי עוד איזה 6 פרוסות לחם ואז במבה שקית ענקית של 400 קלוריות ושוקולד. כמובן שהקאתי אחר כך... ):
למה זה קרה?! תוכל להסביר לי? אולי בגלל הסלט? אולי כדאי לי לעבור ל-5 ארוחות קטנות ביום כל 3 שעות? אני חייבת עצה! בבקשה! אני חייבת למנוע מעצמי להקיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת,
minerva12/06/2009לי נשמע שיש לך הפרעת אכילה.
במקרה זה אני לא מאמינה שחלוקה שונה של הארוחות תמנע את הבולמוסים.
אני מציעה לך לפנות למרפאת אכילה/לרופא שלך שידע להפנות אותך/לדיאטנית שתדע להדריך אותך או להפונת אותך לגורמים האחרים.
בהצלחה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה יקירת
אהרון12/06/2009בהתחשב בהרכב ארוחת הערב שלך ועל רקע הפרעת אכילה אפשרית איני מופתע מהתוצאה.
גם אם לא היו לך בבית ירקות למרק (דאגי שיהיו לך) לא היית צריכה לאכול ארוחה פחמימית מובהקת (למרות תוספת החלב) . פחמימות מתועשות מהסוג שאת אכלת לא מומלצות אפילו למי שאינו במצב שלך. אני גם לא רואה את שפע הירקות שהיית אמורה לאכול.
רק חלבון מן החי בכמות נדיבה לצד פחמימות (לא מתועשות עם תוספת סוכר וכל מיני כימיקליים) מורכבות והמון ירקות עשוים לעזור לך. צריך להזהר מפחמימות פשוטות ומלוטשות (לבנות).
ארוחות קטנות ותכופות אמורות לשפר את המצב.
אם הצד הפסיכולוגי-נפשי-רגשי הוא הדומיננטי אין ברירה אלא לפנות ליעוץ תוך שיתוף ההורים ,וטובה שעה אחת קודם.
אל תפני לדיאטנית כלשהי אלא למומחה להפרעות אכילה. הטיפול צריך להיות משולב תזונתי-נפשי על ידי גורם בעל הכשרה וניסיון בשני התחומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נועה
ליטל סמואל-לוי12/06/2009האם יתכן ש"הבולמוסים" שלך נובעים מכך שאת רעבה?
התפריט שלך נראה לי קצת "דל" ולכן יתכן שאת פשוט רעבה בצהריים והארוחה לא מספיקה לך.
נסי להחליף חצי מצלחת הפחמימות למנת חלבון (עוף/בשר/דג) וגם תוספת של ירקות מבושלים או טריים. תוסיפי לך גם עוד כריך מלחם מלא ומוצר חלב במהלך היום (בוקר או אחה"צ).
אם ה"בולמוסים" נמשכים גם שאינך רעבה - פני לדיאטנית בדחיפות כדי לאבחן אם אכן מדובר בסוג של הפרעת אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
ליאל12/06/2009אינני רעבה והבומוסים שלי אינם נובעים מרעב אלא מרעב "מדומה" כלומהיתפעם אנורקסית ועכשיו הגוף משלים את מה שהחסיר (כך הסברו לי) אך הבעיה היא שעכיו זה התפתח לי לבלמיה כלומר אחרי בולמוס אני מקיאה לכן ני רוצה לעשת שלא ייו לי בולמוסים.
קורנפלקס יכול ליצור בולמוסים? איזה אכל רצוי שהוא לא עושה בולמוסים והאם ארוחות קטות ביום (כ-5 ארוחות של פחמימות למשל כוס פסטה/ אורז) ימנע בולמוסים?
תודה.
נ.ב- ניתן לציין י הבולמוסים לי הם תמיד של ממתקים ולא של אוכל ממש ):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)