שאלה לגבי תזונה לפני הריון+רצון לרז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תזונה לפני הריון+רצון לרז
    אורית
    09/06/2009

שלום רב, אני בת 29, רוצה להיכנס להריון בעוד כחודשיים. גובהי 1.58 משקל 55 ק"ג. תזונתי כרגע:
    ארוחת בוקר: כוס ברנפלקס מעורבב עם פיטנס וחלב (עד לא מזמן שתיתי רק משקה סויה בגלל שאומרים שמפחית ליחה ואלגריה, כדאי לחזור לזה?).
    ארוחת צהריים עשירה בעבודה: מרק עם שקדים, עוף או קציצות, תפו"ח או אורז.סלט ירקות ואנטיפסטי שונים. גזר מתוק לקינוח.
    ארוחת ערב: כוס ברנפלקס מעורבב עם פיטנס וחלב או לחלופין מילקי דיאט.
    שותה לפחות 2 ליטר מים עם מעט תרכיז דיאטטי. מנשנשת פרי או מעדן או ביסקווטים. בסופ"ש: ארוחות מגוונות, פסטה, לחם, ביצה ועוד.
    מתעמלת (הליכה מהירה/רכיבה על אופניים) כ2-3 פעמים בשבוע.
    רציתי לדעת האם תזונתי מאוזנת וטובה?
    אני מאוד רוצה להפחית במשקל לפני הכניסה להריון (עליתי 2 קילו בחודשיים האחרונים) מצד שני אני כל הזמן קוראת שהתזונה 3 חודשים לפני כניסה להריון מאוד משמעותית.
    מה אתם ממליצים? האם לשנות משהו כרגע? האם יש לשנות משהו בתזונה בזמן ההריון?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורח חיים לקראת הריון

אהרון
    09/06/2009

מילת המפתח היא תזונה נכונה, מאוזנת ומגוונת.
    כדאי לבצע בדיקה תקופתית לפני הכניסה להריון ולברר מה מצב הויטמינים והמינרלים שאפשר לבדוק בבדיקת דם - ברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית.
    מומלץ לקראת ההריון להיכנס לכושר גופני, שיתרום לעליה מבוקרת במשקל בזמן ההריון ולהרגשה כללית יותר טובה. ההריון אינו הזמן הכי מתאים להתחלת דיאטת הרזיה, לכן טוב לעשותה, במידת הצורך, מספיק זמן מראש.
    לסיכום, כאשר הגוף מאוזן מבחינה תזונתית ומשקלית - הסיכויים להריון תקין וללידת תינוק בריא טובים יותר!

שינוים בתפריט:
    ארוחת בוקר: כוס ברנפלקס מעורבב עם פיטנס וחלב (עד לא מזמן שתיתי רק משקה סויה בגלל שאומרים שמפחית ליחה ואלגריה, כדאי לחזור לזה?)
    ==אם אין אי סבילות ללקטוז, חלב עדיף
    ארוחת צהריים עשירה בעבודה: מרק עם שקדים, עוף או קציצות, תפו"ח או אורז.סלט ירקות ואנטיפסטי שונים. גזר מתוק לקינוח.
    ===בלי שקדי מרק, עוף בלי עור ושומן, הרבה ירקות, להפחית בתפו"א ואורז (לוותר אם לא מלא)
    ארוחת ערב: כוס ברנפלקס מעורבב עם פיטנס וחלב או לחלופין מילקי דיאט.
    ===בלי מלקי , חלב 1%
    שותה לפחות 2 ליטר מים עם מעט תרכיז דיאטטי. מנשנשת פרי או מעדן או ביסקווטים.
    ===רק מים בלי שום תרכיז. פרי כארוחות ביניים בלי נשנושים ובטח לא ביקסוויטים אלא לחם מלא.
    בסופ"ש: ארוחות מגוונות, פסטה, לחם, ביצה ועוד.
    ====אצל רבים יש נטיה לאכילת יתר בסופ"ש. שימי לב!
    מתעמלת (הליכה מהירה/רכיבה על אופניים) כ2-3 פעמים בשבוע.
    =====אפשר יותר פעמים
    רציתי לדעת האם תזונתי מאוזנת וטובה?
    אני מאוד רוצה להפחית במשקל לפני הכניסה להריון (עליתי 2 קילו בחודשיים האחרונים) מצד שני אני כל הזמן קוראת שהתזונה 3 חודשים לפני כניסה להריון מאוד משמעותית.
    מה אתם ממליצים? האם לשנות משהו כרגע? האם יש לשנות משהו בתזונה בזמן ההריון?
    ==תזונה מאוזנת גם בזמן ההריון תוך ווידוא שלא נוצרים חסרים. תוספת של 200-250 קק"ל במחצית השניה. אם אין בעיות מיוחדות ממשיכים בפעילות גופנית בהתאם לכושר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לפני היריון

ליטל סמואל-לוי
    12/06/2009

אורית שלום,
    התזונה בזמן ההריון וגם לפניו היא משמעותית מאוד לבריאות העובר ולתקינות ההריון לכן זה יפה מאוד שאת חושבת על זה. אני לא ממליצה לך לעשות דיאטה עכשיו אם את מנסה להיכנס להריון אבל מאוד ממליצה לך לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת (בדומה לתפריט שלך עכשיו רק בתוספת של יותר ירקות וגם לגוון יותר בבוקר ובערב). כמו כן הקפידי ליטול כל יום תוסף של חומצה פולית.
    אם תמשיכי לאכול נכון עכשיו ובזמן ההיריון ותעלי 10-12 ק"ג במשקל, תוכלי להפחית סיכוי לסיבוכים, ויהיה לך קל יותר לחזור לעצמך מאשר אם תרזי עכשיו ובהיריון תעלי יותר .
    פעילות גופנית שאת עושה לפני ההריון תוכלי להמשיך גם בזמן ההריון.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו