מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת משקלאני11/06/2009
בת 27, מבנה גוף בינוני, גובה 1.68 משקל 54.5
אז ככה....
זהו המשקל לאחר דיאטה בת 3.5 חודשים בה הורדתי 11 קילו. (בשש שבועות ראשונים הורדתי 3 קילו, חודש וחצי אח"כ עוד 7 קילו, ועד עכשיו עוד קילו) 1200 קלוריות ליום + פלוס פעם בשלושה ימים מאכל עתיר שומן! (אגב, בחודש וחצי הראשונים עשיתי ספורט עד שנהיה לי שבר מאמץ) .
אני רוצה לעבור לשמירת משקל אבל מתה מפחד להשמין (שיניתי צורה לגמרי ואני לא מסוגלת לחשוב על העלאה במשקל, אם זה היה בריא הייתי ממשיכה לאכול 1200 קלוריות לנצח).
אני מקווה להתעמל 4/5 פעמים בשבוע אירובי של 40 דקות (אתחיל שמירה כשירפא לי השבר מאמץ). כמה עלי לאכול כדי לא להשמין? האם 2000 קלוריות שמחולקות לפי ההמלצה של חלוקת אבות המזון לא יגרמו לי להשמין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות הבהרה.
אהרון11/06/2009האם את ממשיכה לרזות או המשקל יציב? אם כן, כמה זמן? אם לא, כמה רזית בשבוע האחרון? ובשבוע לפני האחרון? מהו סוג הדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
אני11/06/2009( ניסיתי לא להעמיס עליכם פרטים קודם מקווה שלא העמסתי מידי עכשיו :) )
רק בשבוע האחרון לא רזיתי. עשיתי חישוב שמיום העצמאות עד היום רזיתי 6 קילו - לפחות קילו כל שבוע. מפסח עד יום העצמאות הורדתי 2 קילו (שוב, קילו לשבוע בערך) ובמשך חמש/שש שבועות לפני פסח בערך 3.5 קילו .
נו אז זה אומר שהגוף לא התרגל לתזונה מועטה? הלוואי
בעקרון, אני רוצה להפסיק לרזות מכיוון שאני כבר נראית ממש רזה, וחוץ מזה שזה לא יהיה יפה להוריד עוד זה כבר יהיה תת משקל בריאותית (זה מפחיד שיורדים ויורדים וכבר אין שליטה). (הבעיה היא שכל עוד ואני לא מתעמלת בגלל השבר מאמץ אני לא רוצה להעלות את מס' הקלוריות. תמיד היייתי מכורה לספורט אך בגלל פעילות ספורט יתר שפגעה בי כבר חודשיים אני לא יכולה להתאמן).
סוג דיאטה - ספירת קלוריות-1200 ליום, 5 ארוחות.. 6 שבועות ראשונים של דיאטה בליווי מחול אירובי 5/6 פעמים בשבוע. חודשיים אחרונים ללא פ"ג. .אוכלת הכל רק מקפידה לאכול מאכלים דלים בשומן (לפני שהתחלתי דיאטה רוב התזונה שלי היתה משטויות והמון שומן כמו שוקולד חטיפים ועוגות). בנוסף, פעם ב3 ימים אני אוכלת מאכל עתיר שומן כדוגמאת פיצה/גלידה/עוגה גדולה/חפיסת שוקולד(במסגרת כמות הקלוריות המותרת) - בהמלצת הדיאטנית כדי שהגוף שלי יתרגל להתמודד עם שומן לאחר הדיאטה.
קראתי המון על תזונה וספורט. והבנתי את סכנת ההשמנה לאחר דיאטה -כשמסת השריר נחלשת. בשמירת משקל - אני אעשה חיטוב לבניית השריר ואירובי..השאלה איך להעלות את הקלוריות (אולי בהדרגה?) ואיך לא להשמין? וכמה לאכול?
אגב, היית ממליץ להתחיל בשמירה לפני שמותר לי לעשות אירובי? מותר לי לעשות חיטוב עם השבר מאמץ (אני בסטודיו סי). זה נחשב כפ"ג??
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת סיפור הצלחה
אהרון11/06/2009את הגעת למשקל יציב במשטר הנוכחי. פירוש הדבר שיש איזון בין הכנסה להוצאת אנרגיה.
בדיאטה דלת קלוריות תמיד יש ירידה בקצב חילוף החומרים הבסיסי מצד אחד בגלל הפעלת מנגנון החיסכון באנרגיה, מצד שני לגוף שלך יש מסה קטנה יותר לכן שורף פחות קלוריות הן במנוחה מוחלטת, הן בזמן פעולה מכנית. את רזית יפה מאוד ובקצב מהיר יחסית לעובדה שלא היה לך עודף ממשי. זה אומר שהגוף שלך הגיב טוב להפחתת הספקת ה"דלק".
הגיוני להסיק שאם עכשיו את תאוכלי יותר תהיה עליה במשקל בגלל יצירת מאזן אנרגטי חיובי.
אני ממליץ לך להעלות בהדרגה את הערך הקלורי של התפריט היומי במגביל לפעילות אירובית.
למרות שברי המאמץ את יכולה לשחות שעה ביום אם האפשרות קיימת. השחיה אינה מפעילה עומס על העצמות והלחץ על המפרקים מתון ולא מסוכן וגם שורפת הרבה קלוריות.
אני מסתייג משיטת אכילה מכוונת של אוכל לא בריא פעם בשלושה ימים . צריך להתייחס לזה כ"רע הכרחי", הרי כולנו בני אדם. את חייבת להטמיע במודעות את עקרונות התזונה הנכונה כאורח חיים בלי פשרות מתוכננות אלא בגדר מעידות.
אם את רוצה לחזור לתפריט נורמלי באופן "מדעי" מומלץ אבחון הקצב המטבולי RMR\BMR.
הדיאטנית שלך תוכל להפנות אותך (כרוך בתשלום). לפי זה ובהתחשב בפעילות השגרתית והיזומה
תדעי כמה לאכול תוך שמירה על המשקל. בכל מקרה תיתכן עליה לא משמעותית כחלק מהתהליך,
אין להבהל אלא לא לאבד שליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת ש....
אני11/06/2009כל מי שרואה אותי - אם לא ראה אותי מס' חודשים - נדהם. לא מעצם העובדה שרזיתי כי לא הייתי מלאה ממש (שקלתי 66 , הייתי בסדר לגובה). פשוט כי נהייתי ממש חטובה ובעצם שיניתי גזרה. הבעיה שלי היתה נטיה להשמנה בירכיים (כן כן מאלו שהיו אומרים להם לא תרזי בירכיים זה מבנה!!!!!!!) ובעצם מה שהורדתי זה בעיקר מהירכיים והישבן כי בבטן הייתי כמעט חטובה כבר לפני הדיאטה!! (הייתי38 בחולצה ו44 במכנס עכשיו אני 36 בחולצה ו38 במכנס!!! זה כאילו פתאום יש לי פרופורציה בגוף, והנטיה להשמנה בירכיים נראית במזעריות רק מתחת לבגדים)וזה למה אני מפחדת. זה כאילו הגשמתי משהו שחשבתי שבלתי אפשרי, כי תמיד הציק לי הרוחב וזה היה מדהים להעלים אותו. אני לא יכולה לדמיין שהגנים שלי ישלטו שוב.
אבל לא הבנתי אם שבוע לא הורדתי זה אומר שהגעתי למשטר יציב?ואם הייתי עדיין בהורדה היה הבדל? זה כאילו לא הייתי מגיעה למאזן אנרגטי חיובי והסיכוי להשמנה בשמירה היה קטן?הרי בכל מקרה אמרת שהמסה קטנה וחילוף החומרים נחלש בדיאטה...
מעניין ההסבר שלך
אנסה שחיה בינתיים בשילוב עם חיטוב. אני בעד הרגלי אכילה בריאים אבל אני מהמכורים לשוקולד ודברים טובים. לא יכולה לשרוד עם פשרה אחרת. אני אשבר בלי זה.
דוקא המטבוליזם שלי נראה מהיר אם המדד שלי לבחון תמטבוליזם נכון(המדד שלי- יציאות וקצב ההורדה)אני אשאל את הדיאטנית בקשר לבדיקה. הבעיה שהיא לא מוכנה לדבר איתי על מס' קלוריות. באיזה הדרגתיות הייתי ממליץ? יש רעיון? ננסה את מה שהד"ר אמר. אני מקווה לחזור לאירובי תוך 2 שבועות ככה נראה..
אני יכולה לשרוד עליה של 2 קילו. יותר מזה אני לא מסוגלת..אם זה יקרה אני מסוגלת לחזור לדיאטה..מקווה שזה לא יהיה עליה משמעותית
תודה על כל ההסבר!! ממש תורם לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד
אהרון11/06/2009אולי שבוע לא מספיק להסיק אם הגעת ליציבות, נסי שבוע נוסף.
אם את עדיין מרזה זה עומר שיש מקום לתוספת קלורית בלי להשמין
אמנם המטבוליזם שלך מהיר(זה לא קשור ליציאות) . רוב הנשים עם הנתונים שלך (העדר עודף)
לא מגיעות להשגים שלך באותו פרק זמן, אם בכלל.
אני דווקא אוהב את הגישה של הדיאטנית שלא מוכנה לדבר על ספירת קלוריות. אם כך, אפשר לוותר על הבדיקה וגם על ההדרגתיות המדודה, כלומר לכי לפי שיטת "ניסוי וטעיה". הגדילי לאט לאט
את המנות או את מספרם בלי להקפיד על חישוב קלוריות ,השקלי פעם בשבוע לראות איך זה משפיע
ושני בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אני11/06/2009ננסה...מעניין מה יהיה - אני מקווה לעדכן כאן בעתיד!!נחמד לשמוע ששיחקתי אותה יחסית. כיף לי לשמוע. תאמין לי שווה ת'מאמץ!
אני אנסה לשלב את שתיהם - לספור (האמת שאני כבר אומדת את רוב המאכלים ללא ספירה) אולי להגדיל כמויות פחות באובססיביות של דיוק.
עכשיו הבנתי יותר. תודה על ההסבר, ההמלצות והזמן שהקדשת לענות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת משקל
ד``ר נסטור ליפובצקי11/06/2009היי,
רצוי לעלות את התכולה הקלורית בשלב שמירה על המשקל. אני מציע לך לעלות ל-1700 קלוריות בשלב זה. לא משוקולד וכו', אלא מאוכל בריא. תתחילי את הפעילות הכוח וברגע שיהיה אפשרי תוסיפי את הפעילות האירובית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
אני11/06/2009חלילה להעלות בשוקולד.
אני בכלל בקטע של להוריד מהשטויות לתמיד. רוב האוכל שלי זה בריאות כמו לחם מלא, ירקות, קצת פירות וכו..לא תכננתי לעלות בשומנים אלא באוכל אמיתי - עם השומנים אני מתכננת להמשיך כרגיל פעם בכמה ימים.!
תודה על ההמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה שירדת אם כל שלוש ימים אכלת
נופר12/06/2009משהו עתיר שומן?
נראה לי מגניב וטעים הענין :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשששש
אני12/06/2009שלא ישמעו-אנשי הבריאות נגד זה (הייתי אצל 2 דיאטניות הראשונה הציעה זאת והשניה התנגדה בתוקף להרגל מגונה זה) זה ממש מגניב לחכות לזה כמה ימים - כשאוכלים אז מרגישים אושר צרוף....אני יודעת שזה לא בריא אבל אני בטוחה שלא הייתי שורדת אחרת.
תראי, אכלתי6 שבועות 1200 קלוריות יומיות של אוכל דל שומן(בד"כ אוכלת מאכלים עד 5 אחוז שומן). (דוגמא לתפריט יומי: סנדוויץ קמח מלא עם 50 גרם אבוקדו וקערת סלט ענקית עם חצי כף שמת זית, 7 פרכיות, תפוח, כוס חלב הפוך 1 אחוז שומן וחטיף אנרג'י(יש בו 99 קלוריות ו2.8 ג' שומן), סנדוויץ עם ביצה קשה וצלחת סלט ענקית עם חצי כפית שמן זית, תפוז).ביום שישי אני אוכלת עד 2000 קלוריות.
באתי לדיטאנית מס' 1 אחרי 6 שבועות של דיאטה והיא טענה שיש מצב שאני מקצינה עם השומנים (דיאטנית 2 אמרה שהתפריט דוקא בסדר ואפילו בריא אחרי כל השטויות שהייתי חיה עליהם לפני הדיאטה). הרי א"א להתנתק מהם לתמיד אז עשינו כמן פשרה של פעם ב3 ימים. היא אמרה שזה לא ישמין אותי. הפיצה הראשונה אכלתי ברעד (מה יהיה אם הכל ישבר בגלל הפיצה???) אבל זה עבד. בדיוק אז התחלתי להוריד יותר...
אבל תמיד שווה לשאול איש מקצוע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בריא,לאבריא,לא בריא
נופר12/06/2009חיים פים אחת עזבי אותך שטויות.
את צודקת שצריך לאכול בריא אבל יש אוכל לגוף ויש אוכל לנשמה
ואיש מקצוע יכול להגיד בסופו של דבר כל גוף מקבל את זה אחרת
כל 3 ימים?כמה קלוריות כל פעם ההית "מצ'פרת" את עצמך?
כל הכבוד על הרידה.!!! דרך אגב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהlol
אני12/06/2009תודה
בערך 600 קלוריות (כמובן חלק מה1200). אני מודדת לפי גרמים בערך 120/150 ג' תלוי בסוג המאכל (לפעמים אני משלבת חצי מאכל אחד וחצי מאכל אחר העיקר שלא יעבור ת600 קלוריות). תמיד אפשר לנסות. שיטת ניסוי וטעיה מספיק טובה.
וכן....צריך להינות לפעמים מהחיים היפים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)