שבירה שוב דיאטה:(

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירה שוב דיאטה:(
    ללא שם
    14/06/2009

שלום!אשמח אם תוכלו לעזור לי...אני בת 17.5,1.67, שוקלת 60. האמנם אני במשקל נורמלי אבל אני דיי שמנמנה ורוצה להוריד 3 קילו.קראתי מאמרים על תזונה בריאה, על קלוריות והבנתי שחייתי באופן נורא בזבזני.הייתי נוהגת לאכול 3000 קלוריות בלי להרגיש ביום. לפני חודש התחלתי דיאטה, שכללה צמחונות (בלי שום קשר לדיאטה), מעבר ללחם קל, פחות בצקים ופחות חטיפים וממתקים.
    א ב ל אני נתקפת לפעמים ברצון אכילה גדול ואז אני אוכלת בלי הגבלה מה שעולה בדעתי באותם דקות וזה הורס לי..ואז הבטן כואבת ואני מתעצבת..ולא שאני מורידה ממתקים מהתפריט להפך, אני שילבתי לפחות עוגייה אחת ביום כדי לא להגיע למצב הזה אבל זה לא עזר..!(אולי זה קשור לכך שאני בבית עם אחיות קטנות שבגללן קונים ממתקים וחטיפים, כיזה ילדים).
    אפשר לקבל המלצה לתפריט עד 1,200 קלוריות שאולי תמנע ממני לאכול כלכך הרבה? )(זה קורה 2-3 ימים בשבוע!!)
    ולמרות שאני נשברת יש לציין שאני לא יכולה להפסיק.אם אני אוכלת בבולמוס הזה גלידה, וקורנפלקס שוקולד- ויום אחרי אני "הגיונית" יותר אני חוזרת לתפריט כאילו כלום לא קרה- ואוכלת ירקות, מוצרים ללא סוכר, כיאני יודעת שזה לא בריא...אבל עדיין נתקפת בהתקפי אכילה מופרזת.
    עזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירה שוב דיאטה:(

הוספת תגובה

• למה לך?

אהרון
    16/06/2009

אינני מכיר את מבנה גופך, אבל בכל מקרה המשקל שלך נורמלי לחלוטין, אפילו אידאלי.
    לא כדאי להתחיל להתעסק בספירת קלוריות ובצימצום דרסטי בתפריט, זה רק יוביל אותך לתוצאה הפוכה ואת הפרומו את כבר רואה. אחרי שאכלת 3000 קק"ל ליום, לרדת ל1200 לא מתאים לכל אחד. יש כאלה במצב שלך שמגיבות יפה מאוד ומורידות כמה קילוגרמים תוך זמן סביר ללא תופעות לוואי וללא בולמוסים אבל לא כולנו בנוים אנטומי, פיזיולוגי ונפשית באופן זהה.
    אני מציע לך לאכול 5-6 פעמים ביום אוכל בריא מאוזן ומגוון בלי להשאר רעבה. לא הבנתי אם את צימחונית אבל אם לא, הגדילי את החלק היחסי של בשר\דגים (רזים כמובן) והרבה מאוד ירקות.
    המנעי מפחמימות פשוטות (מלבד פירות) ו"לבנות" שמשאירות "טעם של עוד" ולא שומרות על הרגשת השובע אלא לזמן קצר.
    מומלצת פעילות גופנית יומית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לדיאטה, זה גם אורח חיים..

ללא שם
    16/06/2009

עברתי ללחם קל שחור, הורדתי בצקים כמו בורקסים, מלאווח וג'חנון, עברתי לסוכר כהה ולברנפלקס וקיצר אני מנסה לעשות שינוי בהרגלי האכילה שלי.אבל אני עדיין אוהבת פחממות כמו פסטות ואורז =\ לא מוכנה לוותר.
    אני גם צמחונית של בשר ועוף (אוכלת דגים, אבל זה קורה פעם ב..). יכול להיות שבשל כך אני לא שבעה ומחפשת לאכול? הרי אם אני שבעה אני לא סתם אלך לאכול עוגיות- וזו כנראה הבעיה העיקרית שלי-> כיצד ניתן לשבוע ללא אכילת בשר ועוף?(מתכונים לתוספות בארוחות צהריים, מישהו?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם בלי בשר

אהרון
    16/06/2009

עשי מאמץ ואכלי דג יותר מפעם ב.... הוא משביע לזמן ארוך. גם ביצה קשה סותמת תאבון.
    קטניות - תחליף טוב לבשר, אכלי כל יום.
    אין הבדל בין סוכר לבן לחום מלבד צורת העיבוד והצבע, כדאי לוותר. גם ברנפלקס לא הכי מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו