טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי.. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל יש לי כמה שאלות ממש חשובות... קוראים לי רומי, אני בת 14. גובהי 1.49 (אני נמוכה..) ומשקלי 36-37 ק"ג. רציתי לדעת האם משקלי תקין (בגבול התקין) ואם לא אז לאיזה משקל רצוי להגיע בהתאם לגובה ולגיל שלי. אני רוקדת 3 פעמים בשבוע (קלאסי 3 שעות בשבוע והיפ-הופ שעה וחצי בשבוע), בנוסף אני כל יום עושה הליכה של 6-7 ק"מ עם חברה ואני עושה תרגילים לחיטוב הבטן, הישבן והיריכיים. למרות כל התרגילים ולמרות שמשקלי נמוך יחסית-הבטן שלי שטוחה רק בבוקר, ואחרי שאני אוכלת משהו-אפילו ירק או פרי, היא מתנפחת. אין לי בעיות עיכול כלשהן. יש לי מבנה גוף קטן ואין לי נטייה להשמנה מכל הכיוונים, אז מה אני יכולה לעשות כדי לשטח את הבטן ולהקטין את הישבן ואת היריכיים? תודה, רומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. את בתת-משקל מתון יחסית לגיל. רצוי לעלות ל- 40 אבל יותר רלוונטי הוא אחוז השומן (15-25% אצל בוגרות) אבל אצל ילדות בגיל שלך הטווח נוטה כלפי מטה. 2. הפעילות הגופנית שלך טובה מאוד, המשיכי. 3. נפיחות הבטן אחרי האוכל אינה מדאיגה כול עוד אין לך כאבים או תופעות חריגות אחרות. אצלך יותר מורגש בגלל הרזון, אבל זה נורמלי. 4. מבנה הגוף לא נתן לשינוי. לו היית שמנה או לפחות כמה קילו בתוך הטווח התקין, הייתי מיעץ לך לרזות וכך להפטר גם מחלק מהשומן במקומות שמפריעים לך. תרגילים נכונים ואפקטיביים יחזקו את שרירי האיזור וימצקו אותו, אבל לא ימיסו שומן.
היי.. אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל יש לי כמה שאלות ממש חשובות... קוראים לי רומי, אני בת 14. גובהי 1.49 (אני נמוכה..) ומשקלי 36-37 ק"ג. רציתי לדעת האם משקלי תקין (בגבול התקין) ואם לא אז לאיזה משקל רצוי להגיע בהתאם לגובה ולגיל שלי. אני רוקדת 3 פעמים בשבוע (קלאסי 3 שעות בשבוע והיפ-הופ שעה וחצי בשבוע), בנוסף אני כל יום עושה הליכה של 6-7 ק"מ עם חברה ואני עושה תרגילים לחיטוב הבטן, הישבן והיריכיים. למרות כל התרגילים ולמרות שמשקלי נמוך יחסית-הבטן שלי שטוחה רק בבוקר, ואחרי שאני אוכלת משהו-אפילו ירק או פרי, היא מתנפחת. אין לי בעיות עיכול כלשהן. יש לי מבנה גוף קטן ואין לי נטייה להשמנה מכל הכיוונים, אז מה אני יכולה לעשות כדי לשטח את הבטן ולהקטין את הישבן ואת היריכיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד