טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בעקבות כימותרפיה העליתי 5 ק"ג. לפני הכימותרפיה גם העליתי איזה 3 ק"ג. ערכתי דיאטה מתונה בחודשים האחרונים. הצלחתי להוריד 4 ק"ג. כעת משקלי 61 וגובהי 1.72 ס"מ. ברצוני להפחית 3 ק"ג נוספים. כמה קלוריות לצרוך ביום? כמה פעילות גופנית מומלצת? נכון לעכשיו אני הולכת 3 פעמים בשבוע במשך 30 דקות לפחות. קשה לי יותר כי לאחר מכן אני זקוקה לשעות שינה רבות וזה מפריע לי.
אני מודה לכם על עזרתכם. אני מנסה להשיב לעצמי את החיים הנורמליים שהיו לי טרום המחלה.
אגב גילי 36.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המשקל שלך נמוך בהחלט לא הייתי מיעץ לך לרזות אבל אענה לשאלתך. המשך הדרך למשקל הקודם תהיה יותר איטית מהתחלתה שיחסית לרזון הצלחת לא רע. אינני יודע אם יישמת את עצותי כתגובה להודעתך מתאריך 16-03-2009, אבל אם כן, הן עדיין בתוקף אולי עם צימצום סביר בערך הקלורי של התפריט. זה מה שעניתי לך : (אז היה מדובר על 5 ק"ג)
תפריט מאוזן של 1300 קק"ל + פעילות אירובית אפקטיבית של לפחות שעה ביום יורידו את חמשת הקילוגרמים תוך 8-10 שבועות. אם בכל זאת אצה לך הדרך (אני לא ממליץ מכמה סיבות), אל תתפתי להרעיב את עצמך או אפילו לרדת מתחת לערך הקלורי הנ"ל, אלא הגבירי את הפ"ג . חשוב להמשיך גם אימוני התנגדות בחד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בהתחשב בנתונים שלך לא נחוץ ומאוד לא מומלץ למהר. ככול שהירידה תהיה יותר איטית, כן ייטב הן מבחינה בריאותית, הן לסיכוי השמירה. המשיכי באותו ערך קלורי ורק אם לא תראי שום תזוזה בשבועות הקרובים, הפחיתי אבל לא מתחת ל-1200.
לא ברור מה מצבך הבריאותי עכשיו. לא חושב שאת צריכה דיאטה כרגע במיוחד אם את בצמוד למחלה. כמות הקלוריות היומית שלך צריכה להיות קצת פחות מהכפלת משקל גופך בעשרים וארבע ואת צריכה ללכת שעה רצוף ולא חצי שעה בכול פעם
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים