כמה שאלות בנוגע להרזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בנוגע להרזיה
    מודאגת
    26/06/2009

אני בת 27, גובהי 1.69 ואני שוקלת נכון לעכשיו 96.6 קילו (ירדתי מ-101 קילו בכ-3 חודשים).
    אני נאבקת בפיברומיאלגיה וCFS כבר כמה שנים, בנוסף לתנגודת אינסולין - הצירוף של הקושי האדיר לעשות פעילות גופנית, חוסר האנרגיה והעייפות והתנגודת אינסולין הביאו אותי מבחורה ששקלה 61 קילו והייתה מכורה לחדר כושר, למצבי הנוכחי.

מה הסיכויים שלי לרדת במשקל ללא פעילות גופנית *כרגע* (האורתופדית שלי אמרה שגם אם אצליח לרדת 10 קילו, זה יהיה מספיק כדי שהברכיים שלי יוכלו לשאת את משקלי אפילו להליכה, שכרגע טומנת בחובה סבל בל יתואר). כמה אני יכולה לצפות לרדת ללא פעילות?

שאלה נוספת - למדתי הרבה על נושא התנגודת, ועברתי גמילה קשה מסוכר (הפסקתי לזלול כמו מטורפת שוקולדים ועוגות וכו'), הפסקתי לטפס על הקירות כבר ואני מרגישה שאני מסוגלת לעבור את היום בלי לרדת על חפיסת שוקולד - מצד שני, אני עדיין אוכלת אורז או פסטה (לא יותר מ-2 כוסות מבושלות ליום) - האם אני עדיין עושה טעות? האם אני אמורה להפסיק לאכול כל דבר שיש בו קמח לבן?

שאלה אחרונה - כיצד אני יכולה לאתר רופאה/דיאטנית שיכולה לעזור לי עם מגוון הבעיות הללו, כי הדיאטניות שיצרתי עימן קשר אמרו לי שעדיף למצוא מישהי שמתמחה בטיפול בתגודת אינסולין.

אשמח לכל עזרה בנושאים שהעלתי, ואם יש לכם כל עצה לגבי מצבי אשמח לשמוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בנוגע להרזיה

הוספת תגובה

• הי עירית

ד''ר רוני חרמון
    28/06/2009

כל הכבוד לך !!!!!
    פעילות גופנית עוזרת לשלוט על המשקל אבל היא אינה הגורם החשוב והמשמעותי כך שניתן לרדת במשקל גם ללא פעילות גופנית.
    אני מיעץ לך לפנות לת"א 035234303
    אם תמשיכי לצמצם את כמות הקלוריות היומית שלך בהדרגה ותגיעי למצב בו כמות הקלוריות שלך תהיה מספיקה בכדי לשמור על משקלך ותמשיכי לשמור על משקלך לתקופה של יותר מחצי שננה יש סיכוי טוב שתוכלי לשלוט על משקלך לאורך זמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר חרמון, תודה על התייחסותך

מודאגת
    29/06/2009

אשמח לקבל תשובות לשאלותי האחרות. בנוסף חשוב לציין שאני מחפשת לרדת במשקל, ולא לשמור על המשקל הנוכחי כפי שכתבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירית

ד``ר נסטור ליפובצקי
    29/06/2009

עירית שלום,
    מאוד אהבתי את הרצינות שבדבריך. תנגודת לאינסולין הוא אחד הנושאים המרכזים בעבודתי. את יכולה להכנס לאתר שלי ולקרא כמה מאמרים בנושא. אולי קצת יעזור לך להבין יותר. אני הייתי צורך בעיקר מוצרים עם אינדקס גליקמי נמוך. אם תרצי לדבר איתי אשמח לעזור.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו