השמנה למרות שמירה על תזונה נכונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה למרות שמירה על תזונה נכונה
    חן
    28/06/2009

אני בת 17, שוקלת כרגע 57-58 על גובה 1.70. בשנה האחרונה התחלתי לסבול מעצירות. היו שבועות שהיו בהם רק שתי יציאות, אבל בזמן האחרון המצב השתפר. אני שומרת זה כבר כמה שנים על תזונה נכונה ובעבר גם הייתי צמחונית ואכלתי בעיקר ירקות ודגנים מלאים ובקושי פחמימות פשוטות וכן גם לא דברים שגורמים לעצירות. לפני מספר חודשים חזרתי לאכול בשר, אך גם זה קורה רק פעם בכמה זמן, בליווי ירקות מרובים ודגנים מלאים. בנוסף, על מנת להקל על העצירות אני אוכלת בכל יום לפחות 2 כפות פשתן קלוי עם הסלט.
    שמתי לב שבשנה האחרונה, למרות כל המאמצים לשמור על המשקל ולרדת קצת (2 קילו) אני רק עולה והמצב פשוט מדאיג אותי. ניסיתי להקטין כמויות בארוחות וגם זה לא עזר. חשוב לציין כי הדיאטה שאני עושה (בשבילי דיאטה הכוונה לשמירה על תזונה נכונה ולא דיאטת כסאח) היא דלת פחמימות, הכוללת שש ארוחות במהלך היום, כל 3 שעות.. בנוסף חשוב לציין כי אני כמעט ולא עושה ספורט, אלא רק כפיפות בטן ותרגילי ידיים. בדקתי באתר כלשהו כמה קלוריות אני צריכה לצרוך במשך היום ולפי בדיקה שאני עושה כמה פעמים אני צורכת פחות ממה שאני צריכה..!
    אני לא יודעת מה עוד לעשות והבעיה מאוד מטרידה אותי. האם זה בגלל העצירות? האם זה בגלל מחסור כל שהוא בפחמימות או שומנים? או שאולי יש לי בעיה בבלוטת התריס? זה מפריע, בעיקר מפני שאני אוכלת מאוד מסודר ובעיקר דברים לא משמינים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הגוף אמר את שלו

אהרון
    28/06/2009

אף אחד לא יכול לרזות ללא הגבלה בצורה נורמלית. הגוף שלך אוהב את עצמו כפי שהוא ומתנגד להרזיה על ידי הפעלת מנגנון חיסכון באנרגיה. לי לא נראה שיש בעיה בתפקוד בלוטת תריס,
    אבל אם זה מדאיג אותך כדאי לאבחן. לעומת זאת, עצירות היא אחד מאויבי ההרזיה וכשהופכת כרונית, עלולה לעשות גם צרות אחרות. בהרבה מקרים אפשר למצוא פתרון תזונתי.
    אני ממליץ לך להתחיל לעסוק בפעילות גופנית אירובית בעיקר שאת עכשיו בחופש.
    אם תפרטי את התזונה היומית שלך אנסה לבדוק אם יש מה לשפר .
    אגב, זרעי פשתן אוכלים לא קלוים אלא טחונים לפני האכילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט יומי (פחות או יותר)

חן
    29/06/2009

בנוגע לזרעי הפשתן- אני מעדיפה אותם שלמים וקלויים, יותר טעים לי.
    בכל מקרה- אני מצרפת את תפריט התזונה היומי שלי:
    ארוחת בוקר- נס קפה (עם סוכרזית וחלב 1%), ברנפלקס (חצי כוס עם בערך 300 מ"ל חלב 1%)
    ביניים- תפוח בינוני (לא תמיד יוצא לי)
    צהריים- או סלט (פירוט בארוחת הערב) או שתי כפות הגשה של פחמימות (בורגול/ אורז/ פתיתים וכו') בתוספת ירקות מבושלים (פלפלים, קישוא, עגבניות, חציל, כרובית, ברוקולי.. אני נמנעת מכמויות גדולות של תפוחי אדמה ובטטות) ולפעמים גם מנת בשר- עוף (שתי רגליים), פילה דג, פלפל ממולא.
    ארוחת ארבע- נס קפה ושני פירות / כף גרנולה עם 200 מ"ל חלב 1%.
    ארוחת ערב- סלט ירקות (עגבנייה, פלפל אדום, מלפפון, בצל ירוק ולעיתם גם גזר). ליד הסלט אני אוכלת פרוסה אחת של לחם קל עם כף טחינה גולמית (לאחר דילול) וגביע שלם של קוטג' 1%.
    ארוחת לילה- נס קפה, פרי (נקטרינה/ אפרסק/ שזיף) / נס קפה וליידו יופלה 1.5% בתוספת כמו סוכר וכף גרנולה.
    בנוסף, אני שותה בכל יום 3 ליטר מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט נראה בסדר

אהרון
    29/06/2009

הייתי מפחית שתית קפה. תפוח אינו פרי עדיף למניעת עצירות. לפחות פעם ביום תאנים\תמרים\שזיפים יבשים.
    אני מדגיש את חשיבות הפעילות האירובית היומית לא רק להרזיה אלא גם נגד עצירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

חן
    29/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת עצירות

אהרון
    29/06/2009

מרקחת למניעה של עצירות: מומלץ להתחיל את הבוקר עם מרקחת למניעה של עצירות: 1 כף זרעי פשתן טחונים, 1 כף שיבולת שועל, 2 שזיפים יבשים, 1 כפית דבש, כף צנוברים.
    לשפוך על הכל מים רותחים ולהשרות למשך הלילה. בבוקר לשתות את הנוזלים על קיבה ריקה. מומלץ גם לאכול את התוכן (מצוין עם יוגורט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חן

ד''ר רוני חרמון
    01/07/2009

הירידה במשקל אינה צריכה להיות בכול מחיר. מי שהנתונים שלה כפי שאת מציגה צריכה להשמין. אני לא מבין למה צריך כל הזמן לרדת במשקל יותר ממה שבאמת בריא. גם הרזון הזה בסופו של דבר יכול להזיק ואינו בריא. תשמרי על משקלך תאכלי ברי ומסודר ואל תנסי להגיע בכול פעם לשי ירידה במשקל חדש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו