לא מצליחה לרזות לאחר דיאטות מרובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה לרזות לאחר דיאטות מרובות
    דניאלה
    29/06/2009

שלום,

יש לי בעייה שאני מנסה לעשות דיאטה ולא יורדת במשקל .
    אני בת 33 גובה 160 ומשקלי כרגע 67. ( לאחר 2 לידות)
    יש לי הסטוריה של דיאטות כבר בערך 18 שנים.
    אני עושה אירובי מדרגה פעם בשבוע ... מנסה להוסיך עוד פעילות גופנית אבל אן לי זמן בכלל.
    בשנים האחרונות זה נהפך ממש קשה בשבילי לרדת במשקל ולשמור גם לא קל .
    לפני 4 שנים עשיתי דיאטת חרמון וירדתי 10 ק"ג והגעתי ל- 61 ק"ג וזה היה נראה לי מצוין .
    אחרי תקופה נכנסתי להריון ולמרות שעשיתי מאמצים רבים לא להשמין הרבה עדיין השמנתי ל- 69 ואז לאחר מספר חודשים שוב נרשמתי לחרמון הגעתי ל - 64 ק"ג ושם נעצרתי ( לאחר 3 שבועות שלא ירדתי הפסקתי את הדיאטה ) ולאחר מכן המשכתי לרדת לבד עוד 2 ק"ג בעקבות דיכאון שתקף אותי עקב אירוע טראומטי במשפחה. ( פשוט לא אכלתי כמעט כלום במשך שבועיים )
    בשנה האחרונה למרות נסיונות להרזות הצלחתי רק להשמין . אני ממש כמהה למתוק ולפעמים מתפתה ומזה אני מיד משמינה.
    באופן כללי אני באמת לא אוכלת הרבה וכל הזמן במשמר דיאטה אבל משמינה רק "מלהסתכל על האוכל".
    לפני 3 שבועות נרשמתי בפעם השלישית לדיאטת חרמון - בשבוע הראשון ירדתי 2 ק"ג ובשני השבועות שלאחר מכן לא ירדתי בכלל למרות שבאמת התמדתי בדיאטה . משהו תקוע אצלי . אני נורא מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה לרדת ובנוסף אני גם סובלת מרעב וחולשה בגלל הדיאטה . נמאס לי להיות כל החיים בדיאטה ולא נשארו לי כבר כוחות. מישהו יכול לעזור לי !?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי דניאלה

ליטל סמואל-לוי
    30/06/2009

ממליצה לך לעשות בדיקה של קצב חילוף החומרים שלך (כמה קלוריות הגוף שלך שורף ביום ללא פעילות) ועל סמך הבדיקה להתאים לך תפריט אישי. כך תוכלי לדעת בדיוק כמה את "צריכה" לאכול כדי לרדת במשקל. קצב חילוף החומרים לעיתים ניזוק בדיאטות והוא גם משתנה לאחר ירידה משמעותית במשקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת נוספת

אהרון
    30/06/2009

אחרי 18 שנים של הצלחות חלקיות וזמניות וכישלונות חוזרים ונישנים הגיע הזמן לנסות דרכים שונות.
    Errare humanum est ,perseverare diabolicum. לטעות זה אנושי, להתמיד סטני.
    חשוב להבין שכל דיאטה נוספת מורידה לא רק שומן אלא גם מסת שרירים, דבר שמוריד את קצב חילוף החומרים ומקשה באופן משמעותי על הרזיה עתידית. עם ההשמנה הבלתי נמנעת אחרי משטר
    תזונתי מגביל, מצמצם ומתסכל, מעלים שומן ולא שרירים כך שאחוז השומן עולה בהתמדה, לאמור התוצאה הפוכה מהמטרה.
    איבחון הקצב המטבולי המוצע, טוב למידע בלבד, אבל לא נראה לי שכניסה מחודשת לספירת קלוריות תפתור את הבעיה שלך ובמקרה הגרוע תחמיר אותה. אני יכול לגלות לך (בתנאי שלא תספרי לאף אחד מחברי ואורחי הפורום) שגם אני באתי מאותו מקום בו הייתי שקוע הרבה יותר עמוק ממך. במקרה שלך שום דיאטה מצמצמת באופן מתסכל לא תעזור בגלל שדיאטה אינה מבצע מוגבל בזמן אלא אורח חיים לכל החיים. את הוכחת שאורח חיים זה אינו מתאים לך, אזי למה להמשיך?
    הסיכוי היחידי שלך הוא הכנסת פעילות גופנית אירובית ואנאירובית לחיים שלך כדבר חובה ומובן מאליו כפי שאת מצחצחת שיניים ומתקלחת כל יום. אני מתכוון להרבה יותר ממה שאת עושה עכשיו. לא תהיה לך ברירה אלא לשנות את סדרי העדיפות שלך בהקצאת הזמן. אכלי נכון ונבון בכמות מתונה אבל לא מתסכלת. המנעי ממאכלים מתוקים ו\או שמנים, מטוגנים, פחמימות לבנות ושתיה מלבד מים.
    בארוחות הבשריות אל תוסיפי פחמימות מרוכזות אלא ירקות מבושלים בנוסף לסלט ירקות ענק
    כמנה ראשונה. מספיק להשקל פעם בשבועים ולא באופן אובססיבי כמעט כל יום. המטרה הראשונה שלך היא לעצור את ההשמנה (גם עכשיו העודף שלך אינו בשמיים).
    אם תחי נכון ההרזיה תבוא בקצב איטי בטוח ובריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

דניאלה
    30/06/2009

שלום אהרון,

תודה רבה על התשובה !
    האם אתה מכיר מסגרת אישית כולשהי שבה אוכל להרשם בכדי להיות בפיקוח ולדעת אם אני בדרך הנכונה ?
    האם כדאי לי ללכת לדיאטנית של הקופה או למומחה ?
    האם פעילות גופנית של 3 פעמים בשבוע תספיק ?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אהרון
    30/06/2009

הדרכה על ידי מישהו מקצועי גם עם רקע
    פסיכולוגי, מומלצת על מנת ללמוד ולהפנים אורחות חיים נכונים, אבל כנראה שלא תהי כל החיים עם דיאטן צמוד או בקבוצת תמיכה. חוזר אני על מה אמרתי: דיאטה זה אורח חיים לכל החיים והמשמעת צריכה לבוא מבפנים ולא מאילוצים חיצוניים.
    מסגרות ודיאטנים לא חסרים אבל בסרט הזה כבר היית. מה יהיה? עוד פעם תרזי כמה קילו שיחזרו עם ריבית ותיסכול. רק ספורט במינון גבוה (לא רק 3 פעמים בשבוע אלא כל יום כמה שיותר) בליווי תזונה נכונה יתנו סיכוי לשינוי המיוחל. אם את רוצה לא רק לרזות, אלא להשאר רזה וחתיכה
    את חייבת לעשות שינוי רדיקלי בהרגלי האכילה ובעיקר בפעילות הגופנית שתמיד באה על חשבון משהו אחר. זה עניין של סדר עדיפויות, ועל זה רק את תחליטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו