אורז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורז
    אבי
    04/07/2009

במחשבון קלוריות איך אני אמור לספור כוס אורז?

כוס אורז לפני בישול או כוס אורז אחרי בישול?

בעיקרון אני לפעמיים אוכל כארוחת צהריים 2-3 חתיכות גדולות של חזה עוף עם מעט מאוד שמן ( תרסיס שמן ) בלי טיבול רק פלפל וקצת מלח ( וכמה גרם בערך זה חזה עוף גדול? 200 גרם לא? )
    . ומוסיף לזה כוס גדולה של אורז לפני בישול עם 2 כוסות מים לבישול של 20 דקות. מוסיף 2-3 ירקות ( מלפפון/פלפל/עגבנייה בלי המיץ)

עכשיו שבאתי לבדוק את הכמות הקלורית של ארוחה זו, זה יצא לי בסביבות ה- 1350-1400 קלוריות, ופה עוד לא הוספתי את הקטשופ שאני רגיל להוסיף ( ואני רגיל להוסיף הרבה, בסביבות ה 200 קלוריות נוספות ).

תמיד בתפריטים לדיאטה או לתזונה נכונה ממליצים לאכול את החזה עוף עם תוספת של קינואה/אורז, ואני לא מבין איך בדיוק אני אמור לשרוד שאפשר לאכול רק 1200 קלוריות ביום בערך שכמעט כל דבר משמין בטירוף. רק הטיבול אם זה שמן/שמן זית זה כמויות מטורפות של קלוריות.

ופה עוד לא החשבתי את ארוחת הבוקר, ארוחת הערב, ביניים ... ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אורז

הוספת תגובה

• שלום אבי

ליטל סמואל-לוי
    05/07/2009

אני רוצה לתקן אותך בנושא של תפריטי הרזייה. זה נכון שרובם נעים סביב 1200-1500 קק"ל אך אין זה אומר שזהו התקציב הקלורי המתאים לכולם. יש אנשים שירדו בקצב מהיר מאוד (אפילו מידיי) ב-1500 קק"ל, ולעומתם כאלו שלא ירדו גרם או אפילו ישמינו בתקציב קלורי זה. הסיבה היא שלכל אדם יש צרכים אנרגטיים שונים הקשורים למסת הגוף שלו, לגיל, לגנטיקה, לפעילות היומית וכו'..
    איני יודעת מה הם הנתונים שלך אבל אם אתה יציב כיום במשקל ואתה מעוניין להוריד, מספיקה הפחתה יומית של 500 קק"ל ממה שאתה רגיל לאכול (רצוי בצירוף של פעילות גופנית) כדי לרדת במשקל בקצב טוב. יתכן שאצלך זה קשור רק בהפחתה בכמויות.
    שמדברים על כוס אורז בדרך כלל מדברים על לאחר בישול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו