מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה למדוד אחוזי שומן?minerva05/07/2009
אתחיל בלספר מקרה שהתרחש:
לפני כחודש הייתי במכון O2 בירושליים שנחשב מקצועי מאד, בו, בין השאר, מדדו את אחוזי השומן בגופי (בעזרת מכשיר עליו עמדתי יחפה והחזקתי בידיות מתכת).
הופתעתי (מאד!) לגלות שמדובר באחוז שומן גבוה למדי- 25%.
למה הופתעתי? כי אני בחורה רזה מאד (1.60, 48 ק"ג) ומתאמנת מזה יותר מחצי שנה (גם אימוני כוח וגם אירובי). התפריט שלי דל מדי בשומן (ובכלל) והנחתי שהדבר נובע מכך שגופי בסטרס ו"אוחז" ביתר בשומן שיש בו.
היום הייתי במכון כושר. נמדדתי במכשיר שלהם (ללא הידיות) והתוצאה היתה 16%, מה שנראה מתאים יותר לאיך שאני נראית. המדריכה בחד"כ טענה שהמכשיר מדייק ובטוח לא סוטה ביותר מ-1-2%...
בקיצור- למה אני אמורה להאמין?
איפה נכון להמדד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודה
אהרון06/07/2009לא מכיר את המכון, לכן לא אוכל להתייחס לאמינות שלו. כל מה שאני יכול להגיד הוא שתוצאת המדידה מפתיעה ואינני מייחס את זה רק לנתוניים הפיזיים שלך אלא גם ל- RMR שנבדק לא מזמן באותו מכון (אני טועה?). זה מעט ייתכן שבמימדים שלך מדד RMR הוא ממוצע (אפילו קצת יותר) ואחוז השומן הוא בגבול העליון של הטווח. אחוז שומן יחסית גבוה אפשר למצוא אצל חלק מהדוגמניות עם BMI אפילו נמוך משלך, אבל זה מלווה לרוב גם בBMR\RMR נמוך בגלל תת-תזונה ומסת שרירים נמוכה.
לפי דעתי יש אי דיוק או במדידת RMR או אחוז השומן או בשתיהן. תוך הסתייגות שנובעת מהעובדה שלא ראיתי ולא בדקתי אותך, אני נוטה לכיוון הבדיקה במכון הכושר, אולי בתוספת 2-3%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון הנהדר!
minerva06/07/2009לא הבנתי את הניסוח שלך "זה מעט ייתכן..."- הכוונה היא שאם הRMR שלי תקין ואף גבוה אז לא סביר שאחוז השומן יחסית גבוה? בגלל שבאחוז שומן כזה היה צריך להיות RMR יותר נמוך- לכך התכוונת?
כן, הבדיקה נעשתה באותו המכון...
יש עוד דרכים להעריך אחוז שומן- מלבד להשתמש במכשיר שלישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
אהרון06/07/2009באופן נורמלי (העדר תת-פעילות של בלוטת התריס ומצבי חולי אחרים), RMR נמצא, בין היתר, ביחס ישר למשקל הגוף הרזה (LBM, Lean Body Mass) כלומר המשקל הכולל פחות משקל השומן. השומן כמעט ולא צורך אנרגיה במנוחה אבל השרירם כן. אמור להיות הבדל בממד RMR בין
מי ששוקלת 48 ק"ג עם 25% שומן לבין אותם הנתונים אבל אחוז שומן רק 12.5% (לצורך המחשה).
במקרה הראשון LBM = 36 ובמקרה השני LBM = 42 כלומר הגוף הרבה יותר שרירי ושורף יותר אנרגיה בזמן מנוחה מוחלטת. יתירה מכך, אדם רזה מאוד כפי שאת יכול להיות בעל אחוז שומן יחסית גבוה רק אם חילוף החומרים שלו נמוך משמעותי, ואינו עוסק בספורט, מה שאינו נכון לגביך, אם באמת מדידת ה-RMR מדוייקת.
אני הייתי מציע לך להסתפק בשלב זה במדידה במכון הכושר ולחזור עליה (הרי זה חינם) פעם ב2-3 שבועות, כאשר הגוף נמצא באותם התנאים ( אחרי פעילות אירובית והתרוקנות ולפני שתיה). אמנם הבדיקה אינה מדוייקת על חודו של אחוז בודד, אבל תקבלי אינדיקציה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה רבה!
minerva07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון,
minerva07/07/2009האם יש ברשותך טבלה המקשרת LBM (משקל גוף רזה) לRMR? יש איזה קישור שתוכל להפנות אותי?
ושאלה נוספת- מה ההבדל בין BMR לRMR?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טבלה כזאת
אהרון07/07/2009אין יחס חד ערכי בין LBM ו- RMR בגלל שהאחרון תלוי גם בפרמטרים אחרים: מין, גיל, הרכב גוף,
הורמונים (בעיקר תפקוד בלוטת התריס), תורשה.
הבדל בין שני המדדים:
BMR נמדד בתנאים הרבה יותר קפדנים: אחרי צום של 12-18 שעות ומייד אחרי התעוררות משינה
בת 8 שעות נתנאי סביבה אידאליים מבחינת טמפרטורה, לחות, נוחות המיטה וכו". ברור שזה דורש
לישון בלילה במקום בו נערכת המדידה.
RMR דורש תנאים פחות נוקשים. זה מה שאת עשית. נהוג בטעות להתייחס מדידת RMR כאילו שזה BMR ( בו מתקבלת תוצאה נמוכה יותר).
קיימת נוסחה תיאורטית לחישוב כתלות במישקל (לא LBM), גיל וגובה. היא כמובן, אינה לוקחת בחשבון את הגורמים האחרים, לכן הערך שלה מוגבל ומתייחס לממוצע הסטטיסטית.
אתן לך אותה בתור "שיעורי בית". מסתבר שבכל זאת RMR שמדדו לך קצת פחות מהממוצע, ולא כפי שאמרתי קודם (התייחסתי בטעות לBMR).
For men: (10 x w) + (6.25 x h) - (5 x a) + 5
For women: (10 x w) + (6.25 x h) - (5 x a) - 161
Where:
w = weight in kg
h = height in cm
a = age* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הממוצע? כמה אני פחות?
minerva07/07/2009הממוצע הוא תוצאת הנוסחא שנתת?
תודה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, הציבי את הנתונים בנוסחה
אהרון07/07/2009ותקבלי את התוצאה התאורטית (הממוצע). תוצאת האמת (?) אמורה להיות מה שקיבלת במכון. בכל מקרה לא תקבלי הפרש משמעותי. (סדר גודל דו סיפרתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא ממש קרוב- 10 הפרש...
minerva07/07/2009אז מה זה יכול לומר על אחוז השומן?
מהו "אחוז שומן ממוצע"?
תודה, סליחה על הניג'וסים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלי כל מה שבא לך ומתי שבא לך
אהרון07/07/2009הפרש של 10 לא נחשב, את בסדר גמור. זה רק מחזק את השערתי מדידת אחוז השומן בחדר הכושר יותר קרובה למצב האמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות אין קץ :)
minerva07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לא מובן
מיכלי26/09/2009קראתי על ההבדל בין ה- BMR ל- RMR ולא הצלחתי להבין את ההסבר.
האם תוכל בבקשה לפרט על ההבדל ביניהם?
תודה רבה,
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
אהרון28/09/2009BMR - האנרגיה שהגוף שורף בזמן שינה בשכיבה בתנאים סביביתיים אופטימליים כאשר מערכת העיכול בלתי פעילה (צום של לפחות 12 שעות). החישוב הוא ל 24 שעות.
RMR - האנרגיה שהגוף שורף בזמן מנוחה בתנאים פחות קפדניים. (נמדד בצום קצר יחסית, לא בשכיבה אופקית מוחלטת ולא בזמן שינה).
מדידת BMR איננה מעשית מסיבות טכניות ולוגיסטיות. בד"כ, כאשר מדברים על מדידת BMR, למעשה מבצעים מדידת RMR שהיא אינדיקציה מספיק טובה. יש תמיד קורלציה בין השתיים וההבדל אינו משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)