יחס פחמימות חלבונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחס פחמימות חלבונים
    ספורטאית
    20/07/2009

שלום!!!

רציתי לדעת לאחר אימון מה היחס של הפחמימות שצריך לאכול ויחס החלבונים בארוחת ערב (במקרה שלי שאני מסיימת ת''אימון) שצריך לאכול?
    כל אחד אומר משהו אחר-אחד אומר פחמימות יחס של 1.4 כפול המשקל ואחד אחר אומר משהו אחר
    הייתי שמחה לשמוע ממך מה היחס שצריך
    אני בת 21
    שוקלת 47
    בעל כושר גופני טוב ומתאמנת הרבה

תודה מראש (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחס פחמימות חלבונים

הוספת תגובה

• אכן, התשובה אינה חד משמעית

אהרון
    20/07/2009

אבל רוב המחקרים מצביעים על יחס 1:4 לטובת הפחמימות. 1 גרם פחמימה עבור כל קילו גוף וחלבון
    רבע מהכמות הזאת. תאורטי את צריכה 47 גר פחמימות , 12 גרם חלבון.
    לא הייתי מציע לך להיות אובססיבית במדידה וחישוב כי ממילא הדעות חלוקות לגבי הכמות והיחס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ספורטאית
    21/07/2009

תודה על התשובה.
    רק 12 גרם חלבון?! רק הטונה שאני אוכלת אחרי כבר יש בה 28 גרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון

אהרון
    21/07/2009

כפי שציינתי לא צריך להתעסק יותר מדי בחישובים, כי אין לזה סוף. זה רק מחזק את העובדה שהיחס
    אינו "תורה מסיני". יותר חשוב מבחינה חשבונית הוא סה"כ החלבון היומי שעבור ספורטאית עם הנתונים שלך צריך להיות 60-75 גרם ליום. אם מתחשק לך קצת יותר או פחות לא צריכה להיות בעיה. אם חשוב לך לאכול טונה אחרי אימון, אבל מרגישה שחייבת חישוב "מדעי" (?), אכלי רק חצי קופסה. גם כך, אם אחרי אימון את אוכלת ארוחה עירקית אפשר לאכול יותר מהנוסחה, גם חלבון וגם פחמימות, בהתאם למאזן היומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לספורטאית

ד''ר רוני חרמון
    21/07/2009

הכול תלוי מה את רוצה להשיג אם מטרתך לבנות גוף יש לנקות בתוכנית מסויימת אם את סתם מתעמלת בכדי לשפר את הכושר את לא צריכה לשנות את הרגלי התזונה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו