טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, לפני חצי שנה התחלתי בשינוי תזונה לפי שיטת קינגסטון. השינוי בא מסיבות בריאותיות.(עייפות בעיקר) התזונה שיפרה לי את הבריאות הכללית, העניין הוא שכבר שלושה חודשים אני סובל מכאבי בטן חזקים וגזים רבים מאד בעלי ריח רע במיוחד. מבדיקה עלה שקיים אצלי חיידק ההליקובקטר מה שמסביר את כאבי הבטן. לדברי הרופא הגזים לא קשורים לחיידק. אני ממש נבוך מזה, זה פשוט כל הזמן עם ריח רע ביותר. התזונה שלי היא: 3 פירות בבוקר, בצהריים: סלט גדול שכולל הרבה חסה, מלפפון, ירק שורש, עלים ושמן זית, 4 פרוסות שיפון מלא עם טחינה רגילה, קצת אבוקדו. בערב: דגנים מלאים, ירקות מבושלים וביצה קשה, קצת פירות יבשים. בין הארוחות: קצת פירות עסיסיים ויבשים. סה"כ השיטה באמת עזרה לי, אבל אני לא יכול יותר עם הבטן והגזים. אשמח לכל עיצה ועזרה, אני כבר לא יודע מה לעשות. תודה רבה!
(יש לציין שלפני המעבר לתזונה הנ"ל, לא סבלתי מבעיות אלה. היו שילשולים בעבר, אבל לא גזים וכאבים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כנראה השבעיה נובעת מאכילה מרובה של סיבים תזונתיים, שנמצאים בירקות ובפירות, אותם לא היית אוכל בכמות גבוהה כל כך טרם השינוי.
המפתיע הוא שהעניין מתמשך. בד"כ תוך מספר שבועות המעי אמור "להתרגל" לצורת האכילה החדשה ותופעת הגזים אמורה לפחות.
מה שניתן לנסות הוא לבודד את סוג או סוגי המזון הספציפיים שגורמים לבעיה הגדולה במיוחד. לדוגמה ישנם אנשים שבצל, גמבה או ביצה גורמים לגזים מרובים. צריך לעבוד בשיטת הניסוי והטעיה. וכאשר מזהים את הגורם, להימנע מצריכת אותו מאכל.
מקווה שתיעזר מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מהו עודף של סיבים תזונתיים?? ואיך אני יודעת אם יש לי את זה??...מכיוון שהבעיה שלי דומה אך אין לי כאבי בטן אך יש לי הרבה גזים לאחרונה וגם בעלי ריח רע מאוד וזה מאוד מפריע..
מה עושים?
ההמלצה לצריכת סיבים תזונתיים היא 20-35 גרם ליום לאדם בוגר ובריא. עודף צריכה לפעמים הוא מכוון ע"י הנחיה של רופא או דיאטנית.
אך בתשובתי כוונתי היתה לצריכה גבוהה יותר מקודם. למשל, אדם צרך 10 גרם ליום ועכשיו צורך 20 גרם. זה שינוי משמעותי עבור הגוף, וישנה תקופת הסתגלות שאחריה בד"כ התופעות שכוללות גזים, כאבי בטן, לעיתים עצירות או שילשולים נעלמות.
אם את סובלת מגזים מרובים, תבדקי האם שינית את התזונה שלך לאחרונה והאם את צורכת מזון או מזונות שגורמים לתופעות. השיטה היא באמצעות ניסוי וטעיה. מורידים מזון חשוד מהתפריט למשך מספר ימים ובודקים האם חל שיפור. לעיתים יכול להיות שמדובר בכמה מזונות.
בברכה מוניקה קרן
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
עוסק בזכויות רפואיות
תחומי התמחות: ביטוח לאומי - קצבת ניידות, קצבת ילד נכה, קצבת נכות כללית, קצבת שירותים מיוחדים; מס הכנסה - פטור ממס, נקודות זיכוי עבור ילד נטול יכולת; קרנות פנסיה - קצבת נכות; חברו... קרא עוד
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד