טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 15 וחצי , פעם אחרונה ששקלתי היתי 48 וגובה 1.54 המחזור מאחר לי כבר יותר מחודש , רציתי לישאול האםם זה קשוור לזה שהתחלתי לאכול פחות . מה אני צריכה להוסיף ולשנות בתפריט כדייי לאכולל נכון ולקבל מחזור סדיר ועדיין לא להשמין ?
בוקר : כוס קורנפלקס \ דגנים מחיטה מלאה\גביע קוטג' 1%+פרוסת לחם שיפון כוס חלב 1% סופר סידן + גזר\מלפפון ביניים : תפוח \ סלט פירות \ כוס אבטיח \ ענבים צהוריים : 2 אצבעות דג ( 140 קלוריות ) \ שניצל מאמא עוף\פרוסת לחם שיפון + רבע אבוקדו + מקושקשת מביצה אחת וכפית שמן 3 כפות איטריות רחבות מבושלות \ צלחת פירה (שמכינים מאבקה ) ליפעמיםם צלחת מרק (אבקה) סללט ( מלפפון , עגבנייה , בצל , פלפל , גמבה , גזר ) ביניים : פרי ערב : דייסת סולת ( כוס חלב 1% סופר סידן + 2 כפיות סוככר + 2 כפות סולת ) \ כוס חלב 1% סופר סידן + פרוסת לחם שיפון + 50 גרם גבינת שמנת 5%\גביע קוטגג' 1% סלט ירקות ( מלפפון עגבניה בצל וגמבה ) במשך היום כוס אחת קולה זירו ו-10 + כוסות מים
ימי שישי בארוחת הערב : חצי תפו"א אפוי עם שמן , חצי שוק עוף, 100 גרם דג טונה עם תבלינים \ נסיכת הנילוס 3 כפות איטריות מבושלות , פרוסה חלה של שבת סלט ירקות ( מלפפון , עגבנייה , בצל , פלפל , גמבה , גזר ) קלח תירס מבושל\100 גרם דלורית מבושלת סלט פירות \ כוס אבטיח במשך היום 10+ כוסות מים ו-2 כוסות קולה זירו שבת : בבוקר אותו הדבר כמו בימים רגילים ביניםם : חטיף קטן , 2 כווסות אבטיח , תפוח \ אפרסק \ שזיף \ סלט ירקות , 20 ענבים . צהוריםם : 3 כפות איטריות רחבות מבושלות , פרוסת חלה של שבת סלט ירקות ( מלפפון , עגבנייה , בצל , פלפל , גמבה , גזר ) 50 גרם דג טונה \ נסיכת הנילוס \ קופסא טונה במים ביניים : קלח תירס מבושל \ 200 גרם דלורית מבושלת \תפוח כוס אבטיח ערב : אייס יוגורט 2.5% שומן של ארומה \ כלום במשך היוםם 10+ כוסות מים , כוס קולה זירו
כל יום אני עושה 50 כפיפות בטן , והליכה בינונית כשעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בהחלט האיחור במחזור יכול להיות קשור לתזונה "דלה" מידי באנרגיה או לאחוז שומן נמוך בגוף או לסיבה אחרת. אינך יודעת כמה את שוקלת עכשיו ויש סיכוי שאת נמצאת בתת-משקל שמשפיע על הפרשת ההורמונים בגוף. אני מאוד ממליצה לך ללכת לפגישה אצל תזונאית ואולי גם רופא/רופאת נשים, המתמחה במתבגרות, כדי לקבוע טווח משקל תקין עבורך, לקבל תפריט יותר מתאים וגם יותר גיוונים. בינתיים תוסיפי יותר (ב-50% בערך) בכמויות האוכל בארוחת הצהריים, הערב והביניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים