מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן מתנפחת.....08/08/2009
שלום , אני בת 14 .
יש לי בעייה קצת מוזרה , אני קמה בבוקר ויש לי בטן שטוחה ואני אוהבת את המראה.
אבל כשאני מתחילה לאכול או לשתות היא מתנפחת ולא יורדת עד היום שאחרי .
בערב לפני שאני הולכת לישון היא יורדת טיפה אבל ממש קצת , בצהריים אני נראת כמו אישה בהריון.לפעמים כשאני רוצה ללכת לבריכה אני פשוט לא אוכלת כל היום כדי שהבטן לא תתנפח וזה דיי מעצבן .
אני לא אוכלת דגים בכלל רק את הטונה שבקופסא כל בשר אחר אני בכלל לא אוכלת , רק חזה עוף .
אולי זה קשור ? , הייתי אוכלת מאכלי טופו אבל הפסקתי
ולפני שנה בערך ירדתי שישה קילו תוך ארבעה חודשים , אולי זה גם קשור איך שהו.
בבקשה תעזרו לי .
המשך יום טוב ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה שכיחה
אהרון08/08/2009זה קורה בגלל שאת רזה מאוד (נכון?) עם אגן צר. זה לא פוגע בבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני דיי רזה , לא מאוד. אבל ..
...09/08/2009אי אפשר להפסיק את זה ?
הבטן מתנפחת ממש כמו בטן של הריון וזה מאוד מציק כי אז אני תלויה באוכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אהרון09/08/2009תמסרי נתונים אישיים ותאור מפורט של התפריט היומי ואנסה לזהות משהו שעלול לגורם לגזים,
אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , הינה הפרטים.
...10/08/2009גיל 14 , גובה 1.69 משקל 51.5 .
התפריט :
בבוקר :לפעמים לא אוכלת / קורנפלקס עם חלב / פרוסת לחם קלוי עם חמאה / טוסט עם גבינה זייתים וטונה / נס קפה / קוראסון וכוס חלב / חביתה סלט ירקות וקפה .
בניים : נישנושים / יוגורט / קוראסון / כמה סוכריות שוקלד
צהריים : לפעמים אני לא אוכלת מסודר / סלט טונה / שניצלים / אורז עם קציצות / מרק על בסיס מים / חביתה עם פיטריות וסלט / חזה עוף מטוגן/מבושל .
ערב : טוסט / גלידה / מרק נמס בכוס / יוגורט / כריך / ולפעמים כלום.
* אין לנו בבית ממתקים , חטיפים , ושתיה מתוקה
אני שותה רק מים או סודה לפעמים , חלב או נס קפה (בבוקר)
לפעמים אני לא אוכלת ארוחות מסודרות , ולפעמים אני מנשנשת הרבה .
אני לא אוכלת בשר אז קצת קשה לאמא שלי לדעת מה להכין בצהריים אז לפעים אני לא אוכלת צהריים .
ובזמן האחרון הפסקתי לאכול פרות , והתחלתי לאכול פחות ירקות , אולי זה משפיע?
תוכל להציע לי ארוחות מסודרות שאני אוכל לאכול בצהריים שלא כוללות בשר ודג (רק חזה עוף)?,הייתי גם אוכלת טופו אבל הפסקתי , האם אני צריכה להחזיר אותו לתפריט ?
נ.ב , אני עושה ספורט לפחות 5 עמים בשבוע .
תודה רבה לך אהרון !
המשך יום נעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה עוזר .. אז אני יכולה
...10/08/2009לצלם את הבטן בבוקר אחרי מתן צרכים , ואז לצלם אחרי הארוחות , או בצהריים ובערב לישלוח לכאן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שאני חשבתי
אהרון10/08/2009לולא היית בתת-משקל והיית אוכלת מסודר, ייתכן שלא היה קורה. כפי שאמרתי זה שכיח אצל נערות
עם הנתונים שלך. קודם כול אני מציע לך לאכול מסודר, 3 ארוחות עיקריות הכוללות גם ירקות, ו 2-3 ארוחות ביניים מבוקרות (לא נשנושים).
נסי 4 ימים ללא חלב ומוצריו ותראי אם חל שיפור.
המנעי ממרק מתועש (נמס). שתי רק מים (סודה מנפחת). גם מוצרים שמכילים סוכר עלולים לנפח
(גלידה, קרואסון, סוכריות).
צמצמי או המנעי מטיגון. את חייבת לאכול פירות , עדיף לא יחד עם ארוחה עיקרית אלא כביניים.
לפעמים הפרדת אבות מזון מצמצמת את התופעה . אם אחרי 4 הימים לא חלב ומוצריו אין שיפור, הפרידי בין חלבונים לפחמימות באותה ארוחה. דוגמה :
בוקר: פירות
ביניים: 2 פרוסות לחם עם אבוקדן וירקות.
צהריים: חזה עוף (250 גר לפני בישול) עם סלט גדול עם כף שמן או טחינה
ביניים: פיתה עם חומוס ופילפל אדום
ערב: ביצה קשה או חביתה , הרבה חסה
לילה: פרי.
הערה: 3-4 שעות בין ארוחות.
התפריט הוא דוגמה בלבד ונטול מוצרי חלב. אם מסתבר שאחרי 4 ימים של הניסוי הקודם, אין שיפור, הכניסי גם מוצרי חלב בתור חלבון, אחרת יווצר חוסר בסידן ונצטרך לחשוב על חלופה.
עוד :הערה: בחרי כינוי לצורך התכתבות עתידית. זה יקל עלי לדעת על מי מדוברץ
גיל 14 , גובה 1.69 משקל 51.5 .
התפריט :
בבוקר :לפעמים לא אוכלת / קורנפלקס עם חלב / פרוסת לחם קלוי עם חמאה / טוסט עם גבינה זייתים וטונה / נס קפה / קוראסון וכוס חלב / חביתה סלט ירקות וקפה .
בניים : נישנושים / יוגורט / קוראסון / כמה סוכריות שוקלד
צהריים : לפעמים אני לא אוכלת מסודר / סלט טונה / שניצלים / אורז עם קציצות / מרק על בסיס מים / חביתה עם פיטריות וסלט / חזה עוף מטוגן/מבושל .
ערב : טוסט / גלידה / מרק נמס בכוס / יוגורט / כריך / ולפעמים כלום.
* אין לנו בבית ממתקים , חטיפים , ושתיה מתוקה
אני שותה רק מים או סודה לפעמים , חלב או נס קפה (בבוקר)
לפעמים אני לא אוכלת ארוחות מסודרות , ולפעמים אני מנשנשת הרבה .
אני לא אוכלת בשר אז קצת קשה לאמא שלי לדעת מה להכין בצהריים אז לפעים אני לא אוכלת צהריים .
ובזמן האחרון הפסקתי לאכול פרות , והתחלתי לאכול פחות ירקות , אולי זה משפיע?
תוכל להציע לי ארוחות מסודרות שאני אוכל לאכול בצהריים שלא כוללות בשר ודג (רק חזה עוף)?,הייתי גם אוכלת טופו אבל הפסקתי , האם אני צריכה להחזיר אותו לתפריט ?
נ.ב , אני עושה ספורט לפחות 5 עמים בשבוע .
תודה רבה לך אהרון !
המשך יום נעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אני אנסה .
שרון10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)