טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ע"פ הנוסחה שלך, צריך לאכול (משקל*21.6) כדי לשמור על המשקל הקיים אני שוקלת 45 , אז יוצא לי לאכול 972 קלוריות , זה בסדר ? ככה אני לא יעלה במשקל? הגובה שלי 153
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן זה נכון אם את עושה פעילות ספורטיבית כמו הליכה של שעה ביום תוסיפי עוד 300 קל' . חשוב לזכור שלוקח לגוף זמן "להתישר" ולכן אל תתרגשי מתנודות קלות בראשית הדרך כמו כן חשוב על כמה קלוריות ביום היית לפני כן אם אכל מעט רצוי להעלות את כמות הקלוריות בהדרגה ולהמשיך בספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה אם אני יפסיק לעשות ספורט, או שגם אם אני יעשה ספורט, זו כמות מאוד קטנה. אם אני יאכל יותר מזה , כנראה כמו המצב עכשיו אני עלולה להשמין? יש לציין שירדתי 10 קילו בקירוב בשנתיים האחרונות( עם ירידות ועליות, לא משמעותיות תנודות של 3 קילו לכאן או לכאן) אני אוכלת די בריא פשוט המון פירות. מה עושים??
חבל שמלחיצים אותך. צריכת הקלוריות היומית שלך, אם המטבולזם שלך תקין, היא הרבה יותר ממה שציינת (לפחות 40%, תלוי בגיל), וזה ללא פ"ג יזומה. אם המשקל שלך יציב עם תנודות קלות, המשיכי לאכול כמו עכשיו (תזונה נכונה כמובן) והשקלי פעם בשבוע. לפי תוצאת השקילה והיעד שלך, שני את היקף התפריט. ברור שככל שתבצעי יותר פ"ג תוכלי לאכול יותר, אבל המאוזניים יגידו את דברן.
אם חילוף החומרים שלך ממוצע, את שורפת 1360 קק"ל ביממה ללא שום פעילות גופנית יזומה ואורח חיים יושבני (עבודה משרדית). זה אומר בערך 40% יותר ממה שאת ציינת . עם פעילות גופנית מתונה 1550-1650. במקרה הזה את יכולה לאכול את כמות הקלוריות הנ"ל, על מנת לשמור על המשקל, אבל כפי שאמרתי הכי טוב להשקל ולעקוב אחרי התנודות. אם זה מאוד מדאיג אותך, אפשר לאבחן RMR (הקצב המטבולי במנוחה מוחלטת). זה מתבצע במרפאת ספורט , כרוך בתשלום.
אם חילוף החומרים שלך ממוצע, את שורפת 1360 קק"ל ביממה ללא שום פעילות גופנית יזומה ואורח חיים יושבני (עבודה משרדית). זה אומר בערך 40% יותר ממה שאת ציינת . עם פעילות גופנית מתונה 1550-1650. במקרה הזה את יכולה לאכול את כמות הקלוריות הנ"ל, על מנת לשמור על המשקל, אבל כפי שאמרתי הכי טוב להשקל ולעקוב אחרי התנודות. אם זה מאוד מדאיג אותך, אפשר לאבחן RMR (הקצב המטבולי במנוחה מוחלטת). זה מתבצע במרפאת ספורט , כרוך בתשלום.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד